Büyüklerimden Yardım İstiyorum

• Konuyu açan Konuyu açan ilkerber
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
I

ilkerber

Misafir
Suan da Muğla/Marmaris'te Bozburun Deniz Tic. Odası Çok Programlı Lisesinin Denizcilik alanı 3.sınıf öğrencisiyim. Universite olarak Rize Recep T.E. Üniversitesinin 4 yıllık deniz ulastırma ve işletme mühendisliğini dusunuyorum ama mf dersleri gormediğimiz için bu iş biraz sıkıntılı. Çok istiyorum bu universiteyi bunun için elimden geleni yapacağıma inanıyorum. Eğer kazanırsam bu işe ailem pek sevinmeyecek daha doğrusu babam. Babam liseden cıkınca hemen kaptan olacağım sanıyor hemen işin içinde gormek istiyor beni ne yapsam anlatamadım. Aklımdaki plan su; RTE üniversitesine gidip okulu bitirip bi 10 senemi uzakyolda geçirmek istiyorum ve bu 10 sene sonrasında yat kaptanlığına(suan ki bolumum) devam etmek istiyorum. Aslında uzak ol ve motor yat arasında gidip geliyorum ama gonlum uzak yoldan yana . Uzak yol içinde uniye gidebilir miyim diye düşünüyorum ama dershaneyede gitmiyorum. Okulumun okul temsilcisiyim , ayrıca Marmaris ilçe öğrenci temsilcisiyim nisanın 20 sinde de İtalya ya arpa radar eğitimi almaya gidiyorum bunların bana uniye geçişte yararı olabilir mi bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler . Ayrıca yapmamı onerdiğiniz birşey varsa soylerseniz çok mutlu olurum.

Üniversite geçiş ÖSYM sınavlarında mesleki sorular sorulmadığı için sınav müfredatı açısından sorun oluşur genelde. Üniversite sınavı için ARPA RADAR kursunun hiç bir yararı olmaz. 10 sene denizde çalıştıktan sonra üniversite süresinden sonra bu iş 15 yılı alır. Üniversite bitirmeyi istiyosan öncelikle sıkı bir şekilde üniversite sınav kitaplarına ve konularına hazırlanmalı, sınavları takip etmelisin. Üniversiteye girdikten sonra ise tüm mesleki derslere ağırlık vermen faydalı olur

Geri