Çalışmak Için En Ideal Gemi Tipi Ve Tonajı

captainluger

Denizci
Denizci
Arkadaşlar ben kuruyükçüyüm,yok konteynırmış,yok roroymuş hele ki Tankermiş bide Lngiymişş hiiççç bana göre değil,çalışan ağabeylerime ve kardeşlerime saygım sonsuz tabi,allah selamet versin ama bana göre değil,...
Elimde Seçme şansım olsa handymax(35.000-55.000 deadweight) tonajını seçerim.Selametle

,

ben bi tankerci olarak cok defa kuruyuk gemilerine gecmek istedim ama bi turlu yapamadım tavsıyem... basladıgınız yerden devam edin.ekonomık olarak kımyasal tanker veya petrol tankeri daha avantajlıdır,kontratlar kısa 4 ay ancak tankerlerde iş yogunlugu oldukca fazla ve buda oldukca stres yaratmakta... artı saglık acısından ve emniyet acısından dıger gemilere gore daha fazla riskleri var.. ve biz denizclilere kalan en guzel sey olan liman anıları yaratmak ta opersyonların kısa surmesınden dolayı tankerlerde pek kolay degil...1 kontrat boyunca herhangi bir liman goremezseniz hic sasırmayın.....tabii buda kontrat sonu cebinizde daha fazla para olması demek:)

kuruyuk gemileri tankerlere gore sosyal olarak daha iyidir dıye dusunuyuyorum limanda kalıs sureleri fazla... ve is yogunlugu daha relaxtır.....ancak kuruyuk gemilerinin bildiginiz uzere ucretleri dahaz az ve kontrat sureleri daha uzundur....

tankerlerde calısılabılecek en iyi tonnage olarak 20000--30000 dwt arası diyebilirim.....limanda kalıs suresi....ve operasyon kolaylıgı acısından....

Geri