Çalıştığınız gemilerde çıkan yemekleri ve kumanyayı nasıl buluyorsunuz?

• Konuyu açan Konuyu açan asiş
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

asiş

Küpeşteci
Denizci
Çalıştığınız gemilerde çıkan yemekleri ve kumanyayı nasıl buluyorsunuz?

Çalıştığınız gemilerde çıkan yemekleri ve kumanyayı nasıl buluyorsunuz:?:?

biz gemide çalışırken yemeğimizi dışardan yerdik.. stajerlere yemek çıkmazdı.. ama arada bir kaptan yada reis yemediği zaman bizi gönderirdi mutfağa.. yemekler güzeldi beğenirdim ( açız nasıl beğenmeyelim )

Antikkapı Restaurant gönderirdi yemekleri gemide pişirilmezdi :D

armada bu konuda sana katılmıyorum denizin bilinmezinde calısıyorsun 10 dakika sonrası ne olacagını bilmiyorsun armatöre essek yüküyle para kazandırıyorsun ondan sora diyorsunki aza tamah etmeyen cogu bulamaz çalısıyorsun kazanıyorsan sana bakmaya mecburlar hep bana olmaz oo is... ben buna katılmıyorum özür dilerim saygısızlık yaptıysam!!

İlk çalıştığım ve 2.5 ay usta gemicilik yaptığım gemide aşçı ve kumanya muhteşemdi kakalak olmasına rağmen adam sırf ramazanda seviyoruz diye her gün üşenmedi sıcak pide yaptı. İkinci gemim ve staja başladığım gemimde ilk aşçı çok kötüydü ve 4 ay sonra gönderildi fakat yerine gelen sosyete aşçısı muhteşemdi hiç tatmadığım tatlarla tanıştırdı beni kumanyada muhteşemdi kınay denizcilikte bu mesleğe adım atmak bana hem çok şey kazandırdı hemde mesleği sevdirdi. İkinci stajım geneldeydi, ne aşçısı ne kumanyası beş para etmezdi çorba yerine su içtiğimiz günleri gemide tost makinasının bile olmayaşını az kınamıyorum. Ama vardır bir bildikleri dedik sesimizi çıkarmadık. nitekim capesize sefer bölgeleri uzakdoğu güney amerika, sefer süreleri uzun ama yine de öyle bir firmadan beklediğim çalışma ortamı yoktu.

aşçılara şirketler gerekli hasasiyeti göstermemekte bu hem aşçının istediği malzemeleri göndermemek hemde verilen ücretler konusunda tatminkar değil.o zaman ne oluyır gemide yaşayanlarda aç kalıyor bunların hepsi para ile ilgili verirsen parasını yaprak dolması yapan mı ararsın baklava açan mı su böreği yapan mı ama vermezsen parasını çorba yerine su pilav yerine lapa yersin.... artık görmesi gerekenler personel müd.neticede birçogu bizim içimizden şirketlerde çalısıyor bize yardım edeceklerine düşman gibi davranıyorlar nereden geldiklerini unutuyorlar...gün gelir o para vermedikleri dandik aşcıların oldugu gemilerde kaptanlık yaparlar o zaman görürüm onları...

Geri