Çebi Denizcilik Hakkında Bilgi?

Çebi denizcilik, kurumsaldır. maaşını gününde alırsın. personali için; üniversite mezunu gerçek mühendislere yer vermeye başladı. çok saygın üniversite mezunu Baş mühendisleri var. stajyere önem veriyor, sadece stajyerlerine verdiği 150 $ biraz problem olabilir. onun dışında gidilebilir... Allah Selamet Versin tgybtrr kardeşim...

2012 den beri çebi deyim. stajyer maaşı epey yüksek bir şirkettir. 150 dolar değil. Hatta stajyer e yüksek maaş veren ilk 3 e girer. bundan bir seneye önceye kadar arkas dan sonra en yüksek stajyer maaşı veren şirkettti. Fakat dökmecilerin girmiş olduğu krizden çebi de ağır etkilenmiştir. Tüm zabit maaşları ortalama %15-20 düşmüştür. Uzakyol piyasasının çok az altında verir, malüm Türk bayrağının da etkisi var. Sigortan brüt maaş üzerinden tam yatar. Kumanya,vb sıkıntı yaşamaz. İstisnai bir kaç kaptan a denk gelmemek şartı ile. Bunun dışında maaş düşüşü sonrası zabit kalitesi biraz düştü. Özellikle şirketin kaliteli baş müh. ve 2. müh ihtiyacı var.

Şirketin şu anki durumu, gemileri, maaşları, personeli,kumanyası açısından değerlendirebilir misiniz? Stajyer olarak çıkacağım büyük ihtimalle. Stajyer maaşı nedir acaba?

Stajyer olarak çıkabileceğin dökmeci firmaları arasında en yüksek maaşa sahip firmadır. Maaşı hatırlamıyorum. Şansın varsa iyi kadroya düşersen iyi yetişirsin. Kumanya ve gerisi iyidir zaten.

2012 den beri çebi deyim. Stajyer maaşını hatırlamadım. Fakat beraber çalışmış olduğum tüm stajyerler, maaş konusunda 1. Arkas 2. Çebi derlerdi köprüüstü muhabetlerinde. Fakat son yılllar da dökme piyasasındaki kriz ötürü genel maaş düşümüne gidildi. Amacım bildiğimi paylaşmak. 250 dolar alan ben görmedim. çebi den maaş TL den yatar, gemici maaşı verilir. 6+1 kontrat parası stajyerlere verilmez. Önceliğiniz maaş ise, ileride uzakyol firmalarında zabitlik konusunda zorluk çekme riskini alabilicekseniz kosterde usta gemicilik yapın. Fakat hiç önermem. Ayrıca bu tarz firmalara, kendi bünyesinde stajyerlik yapmadan zabitliğe başlamanız çok zordur. Yeni Personel müdürünü iyi tanıyorum. Bilginiz olsun.

Geri