Celiskili Yeni GOSS Soruları

captainbjk

Denizci
Denizci
Arkadaslar selamlar. Forumda yer alan soruları gozden gecırdım. Genel olarak gordugum bazı soruların cevapları celıskılı ve uzerınde mutakıp kalınmamıs. Bu soruları yazıp sizlerin yorumlarını bekliyorum:

1)Deadweight tons weight but ............................. volume feet cube
a) Gross Tonnage
b) Gross Register Tonnage

Bu soru ıcın gross tonage veya gross regıster tonnage dıyenler var. ıkısının farkı nedir acaba?
---
2)Bill of lading is a ............... document and implies the owner ship of the cargo
a) İnternational
b) Customary
c) Negotiable
d) Certified
e) Secure

Bu soru ıcın c sıkkı ve e sıkkı yogun olarak dusunulmus. Kesın cevabı bılen varmı?
---
3)The success of emergency response depend on............ by voıce and by radio handset between team leaders and command area…..
a) Cooperatıon
b) Cordination
c) Chech lıst
d) the quality of communication

Bu soru ıcınde a ve d sıkları kullanılmıs. Gramer olarak bakarsanız ıkı sıkta kullanılabılır. GOSS ıcın hangısını ısaretlemelıyız.
---
4)what is the Burthen tonnage?
a)light displacement
b)loaded displacement
c)deadweight
d)net register tonnage

Herhalde forumda en cok kararsız kalınan soru budur. C ve D sıklarından hangısı dogru?
---
5)gemi jurnalinden bahsetmiş…ve en az hangi sıklıklarda jurnal doldurulmalı diye soruyor?
a) weekly
b) daily
c) monthly
d) hourly
e) önemli bir olay sonrasında hemen diye bir şıktı

Mantıken bakarsanız cevap e sıkkı ama d sıkkı da dogru oluyor. Arkadasların cogunlugu ıse b sıkkı demıs. GOSS da cıkarsa hangısı ısaretlenmelı?
---
6)Line may have eithr a left........or a right.......depending up on how the strand are twisted to gether.
a) Lay b)Twist c)Side d) Way e) Hand

Bu soru ıcınde tum sıklar soylenmıs. Ben hand olacagını dusunuyorum. Kesin olarak bilgisi olan varmı?
---
7)55-After using co2 potable extinguisher it should ........ put back in the service.
a) If 50m co2 nemaing xx

Bu soruyu tam olarak anlayamadım. nemaıng acaba remaınıng mı? Cevap olarak fıkrı olanlar varmı?
---
8)immersiton suit help reduce the ……………. of body heat and shock entering cold water

Bu soru ıcın arkadaslar temperature demıs ama cumlede cok ıyı durmuyor. decreasıng olsa daha ıyı gıbı duruyor. Emın olan arkadas varmı?
---
9)If casuality severe bleending which is you (first thing try)?
a) antiseptik uygulanir
b) kanayan bolgeye temiz bir bez ya da bandajala bastirilip baski yapılır
c) turnike yapilir

Bu soru ıcın b denıyor ama sıddetlı kanama var ıse once kanı durdurmak lazım yanı turnıke de olabılır? kesın bılgısı olan varmı?
---
10)117- Vessel's lenght over all (LOA) is measured as .......... and inch diye devam ediyor.
--FEET

Cevap olarak feet denmıs ama neye dayanarak? metre olarak da verılemez mı?

------

Evet arkadaslar bu 10 soru forumda gordugum ve farklı cevaplar verılen sorular. Hepsını bır araya toplamaya calıstım. Verılecek cevaplar benım gıbı bırcok yenı sınava gırecek olanlara faydalı olacaktır. Sımdıden tesekkurler yanıtlayanlara

1.ci soru gross tonaj olması lazım 2 c negotiable 3 d diyorum 4 c 8 deki şıkkı bilmiyorum ama decreasing dediğin gibi daha olumlu olur 5d diyorum saatlik

bu soruların kesin yanıtlarını bilen,en azından goss sınavında ben böyle işaretledim yanlış çıktı diyebilen varmı?sınavda da gelme olasılığı yüksek sorular .

1.a
2.c
3.a
4.c
5.b(kesın cvp bu)(mantıklı olanda bu)
6.a
7.a
9.kanyan bolge temız bezle basınc uygulanır.eger hala kanama devam ederse turnıke yapılır.

Geri