Çiftlik yemi ile olta hazırlama

VolkanUZ

Denizci
Denizci
Çiftlik yemi ile olta hazırlama

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Sevgili arkadaşlar bu hafta yazlığa gitmişken komşumuz mehmet beye uğramıştık ,mehmet beyin oğlu balık çiftliğinde çalışıyor ve bizim çiftlik yemi kaynağımızı oluşturuyor:rolleyes::rolleyes
Hazır elime çiftlik yemi geçmişken size bu yemle nasıl olta hazırlandığını anlatayım dedim.Öncelikle bu yeme pelet yada palet deniliyor ve numaraları var yem torbalarının üzerinde ona göre iriliği var bizimki kaç numara bilmiyorum açıkçası avlanma yapacağını bölgeye önceden bir avuç serpip bekleyerekbölgeye balıkları çekebilirsiniz

fotoraf0042po3smallxf8.jpg

Öncelikle kullanacağınız yemi kıbrıs oltanızın iğnelerinin iç genişliğine göre seçiniz yada yeme göre iğneleri olan kıbrıs olta seçiniz çünkü daha önce bu yöntemle avlanmak isteyen kişilerin yemi iğneye oturtamadığını,japon yapıştırıcısı ile yapıştırdığını:eek::eek::eek:okudum:D:D
asla yapıştırma yada yemi yontup yerleştirme yok arkadaşlar yemi iğne yatağına sıkıştırıyoruz

fotoraf0043ia5smallho4.jpg

fotoraf0044yx2smallkv0.jpg

Bu şekilde yemi her iğneye yerleştiriyoruz kıbrıs oltamızın tüm iğneleri yemle döşeniyor

1fotoraf0049yp7smallav3.jpg

iğnelerin hepsi yemlendikten sonra ekmeğimizi koparıp kıbrısımızı sarıyoruz ister mantarın üzerine sarın, ister mantarı boşta bırakarak sadece iğne,yem,ekmek bu sizin oltayı atmak istediğiniz deniz ve kıyı durumuna bağlı

fotoraf0046nf7smalleq4.jpg

2fotoraf0047up3smalldd0.jpg

Bu oltayla ve yemle levrek(Aynı anda 3 levrek çektim )mırmır,sarpa,kefal şahsım tarafından yakalanmıştır.Kefalin ve levreğin ağzını sulandırmak için bu çiftlik yemli kıbrısı birde yumurta ,su,undan yapılmış bulamaça batırıp atarsanız söyleyecek söz kalmaz.
1-kıbrısın şamandırasına sarıp atabilirsiniz
2-şamandıraya sarmadan atabilirsiniz
3-oltanın şamandırasından önce bir gezer kurşun yerleştirirseniz çok dalgalı denizlerde kıbrısı sabitlemiş olursunuz
4-bu tip yemlemeyi ve oltayı kıyı balıkçılığında ve çok derin olmayan bölgelerde uygulayınız
5-derin suda şamandırayı devre dışı bırakıp dip oltası gibi atabilirsiniz
umarım bilgilendirmeye yardımcı olmuşumdur

Geri