Den. Fakültesi Mezunları Pilot Olma Fırsatı

emiroglu28

Küpeşteci
Denizci
Her nekadar denizci olsamda ilgim olan havacılığı çocukluğumdan beri takip etmekteyim.
Türk havayolları kendi bünyesinde aralıklarla pilot yetiştirmek için ilanlar açar önceki ilanlarda mezuniyet koşulunda genelde makina elektrik vs. mühendislik mezunu olmak gibi kısıtlı bölümlerden mezun arkadaşları kabul ediyordu. Bu seferki ilanda mezuniyet bölümlerini bayağı genişletmişler ve aşağıda verdiğim bölümleride kabul ediyor...Burada ilgisi olan arkadaşlar için paylaşmak istedim.Aday adayı aralarındaki iletişim yardımlaşma diyaloglar konuşmalar tartışmalar üyesi ve yöneticilerinden olduğum havacılık forumunda 'Uçuyorum.com' forumunda 'Thy yetiştirilmek üzere pilot adayı arıyor' başlığı altında yer alıyor.Daha önce açılan ilanlarda birçok arkadaşımız seçildi ve eğitimlerini bitirip işlerine başladılar.

Daha önceki süreçte birçok arkadaşımın yaşadığı süreç hakkında bigi vermem gerekirse,

Önce ön mülakat (görüşme) daha sonra vts adı verdikleri bir yetenek sınavı yine geçen adaylar almanyada yapılan şuanda türkiyedede yapılıyor DLR dedikleri bir sınav (hafıza, matematik , fizik, anlama ,dinleme vs. oluşan bir sınav) daha sonrada 1 saatlik bir deneme uçuşundan oluşuyor.Tüm bu aşamaları geçen aday adayı 15 yıl zorunlu çalışma ve maaşından eğitim masrafı karşılanmak üzere Türk hava kurumu veya Abd de anlaşmalı oldukları Florida üniversitesinde 2 yıl oluşan eğitime gönderiliyor.

Tabi ingilizce şartları ve diğer şartlar verdiğim linklerde;

200

Bizim alanımızla ilgili bölümler;

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh.
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

Myo mezunu olduğum için malesef başvurma gibi imkanım olmadığından diğer 4 yıllık mezunu arkadaşlarla paylaşmak istedim...Düşünen arkadaşlar daha çok bilgi için
UCUYORUM- Havacıların Buluşma Noktası... bu forumdan yararlanbilirler.

Geri