Deniz Hizmet Süresi Hesaplama

Buğra

Denizci
Denizci
Arkadaşlar forumda aradım ama bu konu ile ilgili bir başlık bulamadım. Bilgisi olanlar paylaşabilirse çok makbule geçecektir.
Bilindiği üzere deniz hizmet süresi 36 ay 'a çıkarıldı. Yani bu 30 ay a denk geliyor , 1 ay 30 gün baz alındığı için 900 gün yapıyor. Şuan benim 524 gün hizmetim var. 1. zabitlik için 376 gün e daha ihtiyacım var. Lakin bakanlığın sitesinde deniz hizmet süresi hesaplama programından hesaplayınca 18 aylık deniz hizmetimi 21 ay olarak hesaplıyor. Link aşağıdaki gibidir.

https://atlantis.udhb.gov.tr/SeamanMvc/Home/CalcWork

örneğin şu linkteki gibi ; http://www.kaptanhaber.com//index.p...lama-araci.html?sayfa=habgst&id=33389&links=1

Sıtede hesap sonucu kısmında hızmet dısı yazan bolum var oraya senın nekadar ızın yaptıgını hesaplıyor ensonda hepsını toplayıp verıyor buna dıkkat et sen hızmet suresıne bakacaksın toplama degıl

Toplam hizmet hesaplanırken izin süreminde hesaba katılmasının mantığını anlayamadım..

Sonuc olarak bizi ilgilendiren toplam hizmet süresinden ziyade hizmet süremiz sanırsam..

Yakın zamanda, hizmetini onaylatan arkadaslar, değerli yorumlarınızı paylasırsanız cok sevinirim. Selametle..

Bu arada toplam hizmet süresi saylıyorsa harbiden şukela olur :)

https://gbs.udhb.gov.tr/ sitesinden hizmet hesaplama aracından ilgili bilgileri giriyoruz.burada hizmet bilgisi süresi dikkate alınır,YAlnız aşağıda bir remark var 1 ay 30 gün, 1 yıl ise 12 ay yani 360 gün olarak hesaplanmıştır diye. mesela hizmet süreniz 2 yıl 6 ay çıktı= 2x12ay =24 ay +6 ay=30 ay.Önemli olan 30 ayı doldurmaktır.Ekrandaki yılı 12 ay ile çarpalım,kafa karıştıran bu değer.

Periyot Hizmet Süresi Hizmet Dış Toplam
------ xxxxxxxxxxx ----------- ------

Not : 1 ay 30 gün *1 yıl ise 12 ay*, yani 360 gün olarak hesaplanmıştır.

"Tamitamtam" lakapli arkadaş. Bilgin olmadan fikri olmasın cok rica ederim. Yönetmelik asagidaki gibi arkadaşlar....

1) Gemiadamlarının yeterlik terfi işlemleri için aranılan şartlardan olan deniz hizmeti hesaplarında; hizmet verilen gemilerin çalışır durumda olması koşulu ile;
d) Geminin servis dışı beklemesi veya liman otoritesi tarafından seferine müsaade edilmemesi, izinler, hastalıklar ve diğer nedenlerle gemide çalışmadan geçen sürelerin 12 ayda 2 aylık bölümü, deniz hizmetinden sayılır.
3) Gemiadamlarının izinde geçen hizmet dışı sürelerinin hesabında aşağıdaki hususlar dikkate alınacaktır:
a) Gemiadamının terfiye esas yeterlik belgesiyle çalışmaya başladığı tarihten itibaren 12 aylık periyotlar içerisinde izinde geçen sürelerinin en fazla 2 ayı deniz hizmetinden sayılır

Yani hizmet hesap programini kullaniyorsaniz eger; hizmet suresi+hizmet dişi yani toplam sure dikkate alinir arkadaşlar....

Arkadaslar,

Peki ilk katilis ve ayrilislardaki sureler deniz hizmetinden sayiliyor mu?

Örnegin; Ayin 1’inde limanda! gemiye katildim ve gemi ayin 7’sinde yurtdisina cikis yapti ve yurttan ayrildi.
Veya ayin 1’inde yurda giris yapti ve bende ayin 7’sinde limanda gemiden ayrildim.
Bu katilis ve ayrilislardaki 7 gunler, toplamda 14 gun deniz hizmetinden sayilir mi?

GEMİADAMLARININ DENİZ HİZMET HESABININ YAPILMASI, GEMİADAMI YETERLİKLERİNİN VE STCW SERTİFİKALARININ YENİLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI
(2018/1)

http://imo.udhb.gov.tr/dosyam/Dokumanlar/2018_1.pdf

Hocam o mevzuata göre;

1)Limanlarda yükleme-boşaltma için geçen sürelerin,
2)Gemiadamının gemiye katılması ile gemiden ayrılması arasındaki sürelerin,

12 ayda 2 aylık bölümü deniz hizmetinden sayılır.

Buraya kadar eyvallah fakat liman başkanlığına soruyorum; Ayın 1'inde limanda gemiye katıldım gemi 7 gün sonra yurtdışına çıkış yaptı veya ayın 1'inde yurda giriş yaptı bende ayın 7'sinde gemiden ayrıldım. Bu katılış ayrılışlardaki toplamda 14 gün hizmetten sayılırmı diye,

Liman diyor;
Gemi ile limandan ayrılmadan yani hiç sefer yapmadığınızda hizmetten sayılamayacaktır.

Buradaki çelişki nedir anlayamadım? Yakın zamanda hizmet hesaplattırıcağım eğer 1 gün bile eksik çıkarsa mecbur gemiye çıkmak zorunda kalıcam. Tabi önce olayı yargıya taşıyacağım yanlış hesap ederler ise.

Geri