1-Hangisi IMDG CODE ıcerisinde yer almaz?
A)Paketleme B) Etketleme C) Nukleer D)Bocek Ilacları Kullanımı E) Zorunlu Imha Cvp E
2-Devletın yasama yurutme yargı yetkılerının hepsı hangi sularda vardır?
A)Ic sular B) Karasuları C) Bıtısık Bolge D) Munhasır E.B D)Acık Denız Cvp ıc sular
3-Hangisi ısverenın sozlesmeyı ıhbarsız fesıh hakkını dogurur?
Calısanın ısını yapamayacak derece hasta olması
4-Lıman baskanlıkları hangi kamu kurumlarından ucret alır.(Daha once sorulmus ancak cevabı bilemiyorum bilen varsa paylasbilir
5-LLMC ye gore hangisi sınırlı sorumluluga tabidir gibi bir soru
-Yolcu bagajları ıle başlayan şık cvp
6-Müşterek avaryada alacaklı dıspecte belirlenen orandan daha fazlasını isteyebilir/ısteyemez. Cevabı bilmiyorum.Büyük ihtimalle isteyebilir, mahkeme itiraz yolu var bilen varsa paylaşabilir
7-Charter party kısaltması wwd nedir
weather workıng day, hava müsadeli calışma günleri şıkkı
8-Deniz iş sözleşmesine göre aşagıdakilerden hangisi dogrudur?
Kiracı gemi ekipmanlarının normal kullanımı dolayısıyla yıpranma ve hasardan sorumlu degildir.
9-Satıcı geminin bordasını gecene gecene kadar olacak hasarlardan sorumludur.FOB
A)Paketleme B) Etketleme C) Nukleer D)Bocek Ilacları Kullanımı E) Zorunlu Imha Cvp E
2-Devletın yasama yurutme yargı yetkılerının hepsı hangi sularda vardır?
A)Ic sular B) Karasuları C) Bıtısık Bolge D) Munhasır E.B D)Acık Denız Cvp ıc sular
3-Hangisi ısverenın sozlesmeyı ıhbarsız fesıh hakkını dogurur?
Calısanın ısını yapamayacak derece hasta olması
4-Lıman baskanlıkları hangi kamu kurumlarından ucret alır.(Daha once sorulmus ancak cevabı bilemiyorum bilen varsa paylasbilir
5-LLMC ye gore hangisi sınırlı sorumluluga tabidir gibi bir soru
-Yolcu bagajları ıle başlayan şık cvp
6-Müşterek avaryada alacaklı dıspecte belirlenen orandan daha fazlasını isteyebilir/ısteyemez. Cevabı bilmiyorum.Büyük ihtimalle isteyebilir, mahkeme itiraz yolu var bilen varsa paylaşabilir
7-Charter party kısaltması wwd nedir
weather workıng day, hava müsadeli calışma günleri şıkkı
8-Deniz iş sözleşmesine göre aşagıdakilerden hangisi dogrudur?
Kiracı gemi ekipmanlarının normal kullanımı dolayısıyla yıpranma ve hasardan sorumlu degildir.
9-Satıcı geminin bordasını gecene gecene kadar olacak hasarlardan sorumludur.FOB