Deniz Hukuku Samsun 23.02.2024 Uzakyol Kaptan Yeni Sorular

onurnihatgorgun

Küpeşteci
GOLD Denizci
1-Hangisi IMDG CODE ıcerisinde yer almaz?
A)Paketleme B) Etketleme C) Nukleer D)Bocek Ilacları Kullanımı E) Zorunlu Imha Cvp E
2-Devletın yasama yurutme yargı yetkılerının hepsı hangi sularda vardır?
A)Ic sular B) Karasuları C) Bıtısık Bolge D) Munhasır E.B D)Acık Denız Cvp ıc sular
3-Hangisi ısverenın sozlesmeyı ıhbarsız fesıh hakkını dogurur?
Calısanın ısını yapamayacak derece hasta olması
4-Lıman baskanlıkları hangi kamu kurumlarından ucret alır.(Daha once sorulmus ancak cevabı bilemiyorum bilen varsa paylasbilir
5-LLMC ye gore hangisi sınırlı sorumluluga tabidir gibi bir soru
-Yolcu bagajları ıle başlayan şık cvp
6-Müşterek avaryada alacaklı dıspecte belirlenen orandan daha fazlasını isteyebilir/ısteyemez. Cevabı bilmiyorum.Büyük ihtimalle isteyebilir, mahkeme itiraz yolu var bilen varsa paylaşabilir
7-Charter party kısaltması wwd nedir
weather workıng day, hava müsadeli calışma günleri şıkkı
8-Deniz iş sözleşmesine göre aşagıdakilerden hangisi dogrudur?
Kiracı gemi ekipmanlarının normal kullanımı dolayısıyla yıpranma ve hasardan sorumlu degildir.
9-Satıcı geminin bordasını gecene gecene kadar olacak hasarlardan sorumludur.FOB

-Hangisi özel hukukun alt dallarındandır? - Deniz Ticaret Hukuku
-Halefiyet kavramı hangisinin ilkesinden dogmuştur gibi bir soru- Rucu hakkı
-Hangisi için liman başkanlığından izin almak gerekmez
A)İskele işletmek B) Su Sporları C) Raftıng D) Liman İnşa etmek E) Ticari amaçlı liman içi dalgıça izin vermek - Sanırım liman inşa etmek(ulaştırma bakanlığı)
-Sigorta suresi saat kaçta başlar kaçta biter - 1200 da başlar son gün 1200 da biter
-Müşterek avarya garame oranı belirlenmiş bir dispeç var,oran %20, dıspec= borcu masa/alacaklı masa
gemide birden fazla cesitli yuk var, yükü %15 oranında hasar görmüş yük sahibi bu durumda ne ile yükümlüdür- %5 alacaklı masaya öder

TTK Madde 1068’de gemi müdürüyle ilgili açıklamalar mevcut. Tabii tam olarak sorunun cevabı oluyor mu bilemiyorum.
TTK Madde 1186, koli veya ünite başına 666,67 ÖÇH sınırlaması ile ilgili bir madde. Bu da ikinci sorunun cevabı olabilir mi acaba?

Geri