Deniz Ticaret Hukuku Sınavından Muafiyet

frequenza

Küpeşteci
Denizci
selamlar arkadaşlar,

U.Y.K. sınavına giriyorum, Gemiadamları Eğitim ve Sınav Yönergesinin 56ncı maddesini incelediğimde gördüm ki daha önceki sınavlarda bu dersten başarılı olanlar 1zbt ve U.Y.1zbt ile Kaptan ve U.Y.Kaptan lık sınavlarında bu derslerden muaflar. konuyu tuzla gasm merkezine dilekçeyle bildirdim fakat pek olumlu bir yanıt vermediler. ilgili arkadaşların yönetmeliği okumasını ve gerekirse gasm a dilekçe yazmasını tavsiye/rica ederim.

google dan gemiadamları eğitim ve sınav yönergesi diye aratırsanız word formatında indirebilirsiniz. buradan ctl+F tuşlayarak ''yönetim düzeyinde uygulanacak muafiyetler'' kısmında (sonlarına yakın, tablo 4 ün altında)
görebilirsiniz.

Süvari Bey selamlar,

Yönergeyi inceledim, Muafiyetler kısmında belirtilen:

K ve UK: “Gemi İnşa Yük İşlemleri Gemi Stabilitesi” dersleri bu yönergenin yürülüğe girmesi ile uygulamadan kaldırılmıştır. Bu sınav konularından başarısız olan adaylar bu yönergenin yürürlüğe girişine müteakip bu sınav konularından muaf sayılırlar. Önceki sınavlarda “Deniz Hukuku, Uluslararası Denizcilik Sözleşmeleri, Personel İdaresi” sınav konusundan başarılı olanlar 40 kodlu sınav konusundan muaftır.”
Maddesi daha önceki sınav dönemlerinde:
[FONT=&quot]Deniz Hukuku, Uluslararası Denizcilik Sözleşmeleri, Personel İdaresi[/FONT] olarak adı geçen sınavdan başarılı olanlar,
[FONT=&quot]Deniz Hukuku, Uluslararası Denizcilik Sözleşmeleri, Personel İdaresi, Deniz İşletmeciliği[/FONT] (Yeni İsim)
Sınavından da başarılı sayılırlar demiş.

Maddede belirtilen öz ifade, Eski yönergede adı farklı olan sınavda yönerge çıktığı esnada başarılı olanlar, yeni ismiyle belirtilen sınavdan muaf sayılırlar.

Ama tam olarak açık şekilde ifade edilmediğinden, anlam karmaşasına yol açmış.
Hukuki bir boşluk varsayılabilir.Ancak diğer maddeleri incelemedim.
Belki diğer maddelerde muafiyetlerin kapsamı belirtilmiştir.
Liman başkanlıklarına bu hususta genelge geçilmiş olabilir, uygulamanın ne şekilde yapılacağını belirten.
Bu nedenle dilekçenizi dikkate almamış olabilirler.
İncelemenizi tavsiye ederim, Kolay gelsin.

Geri