Deniz Trafik Klavuzu Ne İş Yapar?

denizkurdu

Küpeşteci
Denizci
merhabalar.ben deniz trafik klavuzları hakknda bilgi almak istiyorum.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.öncelikle ne tür işler yaparlar.birde denizcilik müsteşarlığı bu alanda sözleşmeli personel alıyor.bende mülakata hak kazandım ama mülakatta ne tür soruların bizi beklediği konusunda bihaberiz.bu konularda yardımcı olacağınızı düşünüyorum.şimididen teşekürler.

Deniz Trafik Klavuzu = VTS Operatörüdür

VTS Operatörü, deniz trafiğinin kontrollü olarak yürütüldüğü bölgelerde (Örneğin: Çanakkale ve İstanbul Boğazları) Sektör diye tabir edilen, Kontrol Alanlarını koordine eder,
Gemilere seyir güvenliği ile ilgili tavsiyelerde ve kontrollerde bulunurlar.
Sektörlerine giriş yapan gemilerin bilgilerini alır ve kayıtlarını tutarlar.

Basit bir tabirle, Uçaklardan bildiğimiz "Kule" görevini görürler.

Sanırım aşağıdaki kriterleri isteyeceklerdir.
- Deniz tecrübesi olması
- Deniz tabirlerine aşina olmak.
- Çok iyi derecede Denizcilik İngilizcesi bilmek.
- Akıcı Konuşma
- Anlık Karar ve Düşünce yeteneği
- Bilgisayarlı ENC Elektronik Harita Sistemleri hakkında bilginiz.

verdiğiniz bilgi için teşekür ederim.

sakin kaptan öncelikle konuyu cvp ladığınız için teşekürler.bildiğim kadarıyla vts lerde dediğiniz şekilde çalışan personel deniz trafik operatörü olarak geçiyor.birde onların personel alımı kıyı emniyeti genel müdürlüğü tarafından karşılanıyor sanırsam.deniz trafik klavuzunu ise müsteşarlık temin ediyor.acaba farkı bir iş kolumu bu?yani vts le alakalı olmayan bişey.teşekürler.

Bildiğim kadarıyla Operatörlerin başında bir amir olarak görev yapabilirler,

Yeni bir kadro olduğu için henüz kimse emin değil, sörveylik yaptırırlar diyen de var, operatörlük diyen de. Ama benim kanaatim VTS'lerde görev yapacaklarına ilişkin.

Fakat belli değil dediğim gibi ilanlarında taşra teşkilatlarında görev yapacaklarını da söylemiş.
Liman, Bölge Müdürlüklerini kapsıyor tabiki taşra teşkilatı.
İşe başlayanlardan yada bu kadroyu açanlardan başkası ne dese yalan suan itibariyle.

Geri