Denizciilik BölümLeri Yardım

FishBone!...

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar.Ben İzmir'de Teğmen ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesinde Tm bölümünde okumaktayım.İleride güverte okumak,kaptan olmak istiyordum ancak çarpık eğitim düzenimiz yüzünden olamıyorum çünkü sayısalım iyi değil benim güvertede iyi bir kaptan olmam yerine kötü bir öğretmen,polis,avukat,hakim olmamı istiyor bu devlet neyse lafı uzatmadan ben ne olursa olsun denizlerde olmak istiyorum yani karada heleki Türkiye'de kalmak istemiyorum bunun için hangi bölümleri okuyabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

yazı biraz uzun ama sonuna kadar okumanı tavsiye ederim...alıntı değil alınteridir :)

denizde çalışmak için

lisans düzeyinde;
1.deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği
2.gemi makinaları işletme mühendisliği
3.gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisliği

önlisans düzeyinde
1.güverte
2.gemi makinaları

bölümerinden birinde eğitim görmen gerekli ve bunların tamamına sayısal puanla giriliyor.

sen anadolu lisesi kazandığına göre bence lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren okullardan birinide kazanabilirsin.bence bölümünü sayısal olarak değiştirip denemende fayda var....tm olarak kalsın istiyosan puanın kesilecektir ama yinede 2 yıllık bölümlere girme şansın var.2 yıllık bölümlerden mezun oldugunda ehliyetin yakınyol olacak ama yeterli süre deniz tecrübesinden sonra uzakyola terfi edebilirsin.
eğer maddi durumun iyiyse bunlarla hiç uğraşmadan "akademi denizcilik" bünyesinde verilen kursa gidip (1 yıl hazırlık+3 yıl+1 yıl staj) uzakyol vardiya zabiti olabilirsin.

öss de yukarıda saydığım bölümlerden birine yerleşemezsen, ve maddi durumunda iyi değilse sana önerim şu olacak,
10 gün süreli gmdss kursuna gidip "goc" dediğimiz belgeyi alırsın.bu belge ile gemilerde iyi sayılabilecek bir maaşla telsizcilik yapabilirsin.bu şekilde ekonomik özgürlüğünü kazandıktan sonra kursa gidebilir veya öss ile şansını tekrar deneyebilirsin.
işte böyle , deniziclikte çareler tükenmez :)

ya kimya dersini hiç yapamıyorum o yüzden sayısalda başarılı değilim maddi durumumumda oraya yetebileceğini sanmıyorum.Birde yeterli süre derken ne kadar süre kastettiniz acaba?Birde emeğiniz için teşekkür ederim =)

yakınyol vardiya zabiti olarak 2 yıl çalışman gerekiyor.bu sürenin sonunda önünde iki sınav seçeneğin olacak, birisini geçmek uzakyol vardiya zabitliğine diğeri yakınyol 2.kaptanlığa terfi etmeni sağlar.

çok sevindim yav =) çok teşekkür ediyorum ve son birşey daha sorucam uzakyol vardiya zabitliğin'den 2. kaptanLığa geçebiLirmiyim uzakyol'da ?

uzakyol vardiya zabiti olarak 2 yıl çalıştıktan sonra sınavla uzakyol 2.kaptanlığa geçebilirsin...

ama lisans düzeyinde bi eğitim almadıysan bu sınavdan önce bikaç aylık bir kurs alman gerekli.

gemi makineleri işletme mühendisliğini okuduktan sonra gemide iş druumun ne bide karada iş olankalrı nasıl

usta deniz ulaştırma işletme mühendisliği ile güverte arasında ne fark var acaba.. iki bölm aynı işi yapıyo açıklaması var ama isimleri nedn değişikk yrdım edersnn sevinirim :D

arkadaşlar 2 yıllık deniz ulaştırma ve işletme yazmayı düşünüyorum!
öğrenmek ıstedıgım ordan mevzun oldugumda nerelerde iş bulabılırım ne iş yaparım denızde calısma sansım varmı en onemlısıde o bolumden sonra kaptanlık vs. bolumlere yukseme sansım varmı???? ayrıca ıs bulma olasılıgı nasıl acıkta kalma durumum varmı??

ilginizden ve yardımlarınızdan dolayı tsk edıyorum ...

Geri