Denizci'isen '' Bilimsel Bakmalısın.

yıldıray derya

Küpeşteci
Denizci
Analitik bakış açısıyla baktığımızda '' okulda almış olduğumuz. Zabitan eğitimleri için gerekli olan temel 16/dersin tamamı gemideki mesleki hayatımızı sürdürdüğümüz sürece '' olmazsa olmaz '' Hayati önem taşımaktadır!..Öğrenci'iken,,
Okulda almış olduğumuz eğitimleri , gemilerde yaşayarak yaptığımız tecrübelerle üst üste koyup'' Türk deniz ticaret filolarının ve'' Aynı zamanda dünya genelinde Hiç bir eksiği olmayan aranan bilgili deniz adamları olmalıyız..
Zabitlik zor meslektir uluslar arası sorumluluk ve gayret ister.. Eğitimleri de yeni dünya düzenine göre değişken olabilir ..Bilinmelidir'ki global talepler doğrultusunda'' zabitler her zaman mesleki standartlarını yükseltmek zorundadır yine bilinmelidir'ki denizciliğin temeli bilimdir, fendir. saygılarımla (yıldıray öncel derya) [watckeeping officer ) costanta

Başlık biraz reklam gibi koksa da :) çok doğru bir düşünce.
Ancak herkes böyle araştırmacı ve bilim sevdalısı değil, daha çok kolay yoldan geçinmenin peşinde olan insanlar var. Bunlar karakter meselesi ama zamanla dayatma olarak karşımıza çıkacaktır.
Çok ciddi ve yaşatılması gereken bir meslek olduğu için kendini yetiştirmek çok önemli.

Denizcilik mesleğinde yeterlilik şart.

Denizcilik ile ilgili sorunlarımıza üstü kapalı, günübirlik çözümler üreten bakış açısıyla bakarsak sorunları kendi dışımızda görüp ne yapabiliriz noktasında en yüksek performansı göstermez gölgemizle döğüş edersek ,eğitim başta olmak üzere öncelikte alınmayan tedbirleri sorun yumağı halini aldıkça almaya çalışırsak geç kalmış mesleğimize ihanet etmiş olmaz mıyız ? meslektaşlarım günü birlik çıkar hesabına girmeyip, kolay yaşamı seçmeyip, rant ve şöhret peşinde koşmayıp mesleğimizde Objektif analitik bakış açımızı kaybetmemeliyiz. Denizciliğin temeli bilimdir den en ufak bir şüphe duymaksızın gayret sarf ettiğimiz sürece bu meslekte pırıl pırıl meslektaşlarımıza ve kendimize faydalı zabitler oluruz..Bizler her zaman her mekanda hak ve hakikatin peşinde olan deniz adamları olmalıyız. Sizlere nacizane hatırlatırım. '''Benim felsefemde denize düşen yüzmeyi öğrenir''.. mantalitesi olmaz eğitim şart diyorum böyle bir düşüncenin reklama niye ihtiyacı olsun ki? (yıldıray.öncel derya)Rom/costanta

Geri