Denizcilik Fakülteleri Hakkında Genel Bilgiler

qamzhe

Küpeşteci
Denizci
ben lise son sınıf ögrencisiyim. denizcilik fakultesı hakknda pek bi bilgim oldugu söylenemez. siteyi kurcalarken gördm. forum da biri denizcilik tutkudur demişti. bu sbeple blgi almak istiyorm. şuan icin ypmam qereken nedir? yani bu sene üniwersite sınawına hazrlanıorm. ne yapabilirm denzcilik icin. snrasinda ne ypmam gerekir? şmdiden tşkkrler..

Öncelikle Türkçeyi doğru kullanmayı öğrenmen gerek , gerisi gelir zaten :)
Sitede arama yaparsan bu düzgün türkçeyle aradığını bulursun kardeşim başarılar..

böyle diyeceğinizi biliyordum. :) çünkü dün üye oldum bu siteye. babamdan dolayi acele etmem gerekiyordu. aceleyle yazdım. birde birazcık el alışkanlığı olmuş. çoğu kez silip duzelttim ama dediğim gibi acelem vardı. :) siteyi kurcaliyorum zaten. neyse teşekkür ederm yine de. hata ettiysem özür dilerim..

tatlım özre ne gerek var :))) denizcilik için pek bişey yapman gerekmiyo aslında. sınavlara hazırlanıyomuşsun zaten. yeterli puanı alırsanda sağlığındada belli başlı sorunlar yoksa ve şunu unutma ki gerçekten istiyosan tercih yapıp gidersin :)) daha önünde koca bi sene var. öncelikle gerçekten geleceğinde ne yapmak istediğine karar ver. istediklerinde yapabiliceğin şeyler olmalı tabiki :)) sonra azimle çalışmaya devam edersin.

ama ama ama özre gerek varmıydı ki burda :D peki peki ben bişey demedim. sizde keşke biraz yardımcı olsaydınız. by çok bilmiş. . . :P

öncelikle 3liff'e teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)
Kaptanımız haklı benim hatam. Ama lise düzeyinde bir öğrencinin ne yapması gerektiği konusunda bir bilgiye rastlamadığım için sordum. hem siteyi araştırıyorum sürekli. Hani pilotlar için harp okulu okumak gerekiyor ya da askeriye için askeri liseler polisler için polis okulları war ya, o tarzda bir şey varsa ben boşuna heveslenmeyeyim istemiştim. :)

http://www.denizcilikfakultesi.com/...9-gemi-kaptani-nasil-olunur-kaptan-olmak.html

Buradan sıfırdan başlayanlar için özet olarak Gemi Kaptanı nasıl olunur anlatmıştım.
Meslek hakkında genel bilgiler vs.

Gemi Kaptanı olmak için Deniz Ulaştırma/Deniz Ulaştırma ve İşletme/Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümlerinden birini seçmelisin üniversite düzeyi için,

Lise düzeyinde denizcilik eğitimine başlamayı önermiyorum ancak fakülte kazanamam derseniz ;
- Anadolu Denizcilik/Denizcilik Meslek Liselerinin Güverte/Gemi Yönetimi bölümlerinden birini seçin.
- Mezun olduğunda hala bu Dikey MYO Geçişleri kalmış ise 2 Yıllık MYO'lara sınavsız geçebilirsin.

Geri