Denizcilik Hakkında

cihadislam

Küpeşteci
Denizci
Ben kaptan olmak istiyorum bir kaç sorum var tecrübesi olanlar ilgilenirse çok sevinirim.

Öncelikle hangi okul hangi bölüm? Türkiye'de hangi okul güverte zabiti(kaptanlık) için en iyi eğitimi vermekte? Okula girince hazırlıktan sonra mı güverte bölümünü seçmeliyim yoksa bir sene daha okumalı mıyım? Yurt imkanı nasıl?

Sonra staj meselesi ... Hazırlık hariç her yılın yaz tatili gidiliyormuş galiba. Böyle mi? Bir stajyere ne kadar öderler? 3 ayı tamamen denizde mi geçiriyoruz yoksa daha mı kısa ?

Meslekte yükselmek için ne yapmalıyım? Süvari beyliğe kadar yükselmek istiyorum. Uzak yol düşünüyorum. Bunları elde etmem için ekstradan bir kurs lazım mı? Yoksa okuldan çıktıktan sonra 3. 4. kaptanlıktan 2 senede bir terfi alarak mı gidiyorum ?

Yabancı bayrak mı Yerli mi? İkisine de aynı anda lisans almam mümkün mü? Yabancı bayrak için ekstradan bir kurs almalı mıyım ?

Ve kaptanlar lisanslarıyla ilgili konuşurken kw'den bahsediyorlar. Motor gücü ile ilgilimi bu? Belli kw değerleri için farklı lisanslar mı lazım? olayı nedir bunun?

Ne yazdım be :D Okuyup da zahmet edecekler saolsun.

2 yillik deniz ulastirma isletme (3000grs vardiya zabitligi yeterliligi verir) ve 4 yillik deniz ulastirma isletme muhendisligi (uzakyol uzakyol yeterliligi verir) bolumunu okumalisin.

En iyi egitimi veren yer hangisi bilmiyorum ama 2 yillik secenek sunabilirim.

Osym tercihi yaparken bolumunu seciyorsun zaten, hazirlik bittikten sonra bolum derslerini almaya basliyorsun.

Hangi universitenin yurdu ?

Denizde guvenlik dersini verdikten sonra gemiadami cuzdani cikarip staja cikabilirsin.

Degisken oluyor maaslar ama genel anlamda dusuk maas verirler.

Staj suresi senin sirketle anlasmana bagli.

4 yillik bir okuldan ciktigini varsayarsak;
12 ay staj+gasm yeterlilik sinavi: uzakyal vardiya zabiti
Uzakyol vardiya zabiti olarak 30+6 hizmet + gasm yeterlilik sinavi: uzakyol birinci zabit
UBZ olarak 20+4 hizmet+gasm yeterlilik: uzakyol kapyan
*kaptanliga gecisteki hizmet suresi degismis olabilir bi suredir takip edemiyorum. Ayrica makineciyim yeterlilik atlamalarinda ekstralar olabilir guverteciler icin.

Bayrak tercihi sana kalmis. Bazi bayraklarda calismak icin (stajere gerek yok) zabitlerere endorsment gereklidir. Onuda sirket senin yerine hallediyor.

Guverteciler grostonla anilir makineciler kW. kW ile ilgili ayrintili bilgi istersen onu da paylasabilirim.

Çok teşekkür ederim. Yazdıklarını kelimesi kelimesine okudum çok kapsayıcı yazmışsın sağ ol.

Ben Deniz istediğime karar verdim ama çarkçıbaşı mı yoksa kaptanlık mı karar veremedim. O yüzden araştırıyorum ikisini de. Şimdi evim yakın olduğundan İTÜ istiyorum. Ama 9 Eylül daha iyi İngilizce eğitim veriyor diyorlar. Bu da aklımı karıştırıyor. Hatta yabancı şirketler stajyer olarak 9 Eylülü tercih ediyormuş :O

Terfide 30 ay çalışmayı anladım. Peki +6 ne demek. İzinler mi?

Peki makinacıların terfileri nasıl oluyor ?

Evet kw ile ilgili bilgi tabii ki isterim mesleği bir kere seçeceğiz :D

Geri