Denizcilik Liseleri Öğretmenlik

damlayildiz.097

Küpeşteci
Denizci
Merhaba Denizcilik işletmeleri yönetimi öğrencisiyim, mezun olduktan sonra denizcilik liselerinde öğretmen olarak çalışma gibi bi imkanım var mı?

saygılarımla..

MEB veya YÖK'e bağlı kurumlarda Denizcilik meslek dersleri eğitiminde görevlendirilebilmek için aşağıdaki şartları taşımalısınız.

Denizci Eğitimcilerin belgelendirilmesi
MADDE 42- (1) Eğitimciler; meslek derslerini veren denizci eğitimciler ve diğer
dersleri veren temel ve/veya destek dersleri eğitimciler olarak iki ayrı gruba ayrılırlar. Meslek
derslerini veren denizci eğitimcilerden aşağıdaki şartları yerine getirenler “Denizci Eğitimci
Belgesi” almaya hak kazanırlar. Belgeler İdare tarafından düzenlenir.
(2) Denizci Eğitimci sayısının yetersiz kaldığı durumlarda İdarenin Merkez ve Taşra
Teşkilatında görevli Denizci Eğitimci yeterliklerine haiz personel eğitimci olarak
görevlendirilebilir.
(3) Denizci Eğitimci Belgesi almak isteyen eğiticilerden;
a) En az lisans mezunu olmak,
b) Bu Yönergede aksi belirtilmedikçe, 44 üncü maddede belirtilen güverte bölümü
derslerini vermek için aşağıdaki şartlardan birini sağlamak,
1) En az Uzakyol Birinci Zabiti yeterliğine sahip olmak şartıyla en az iki yıl birinci
zabitlik yapmış olmak,
2) En az Uzakyol Birinci Zabiti yeterliğine sahip olmak şartıyla Bakanlıkta en az 5 yıl
hizmet etmiş olmak,
3) Deniz Harp Okulu mezunu olup, en az Uzakyol Kaptan yeterliğine sahip olmak veya
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı eğitim kurumlarında aktif olarak en az 3 yıl eğitmen
olarak görev yapmış olmak ve en az Uzakyol Vardiya Zabiti yeterliğine haiz olmak,
4) En az Uzakyol Vardiya Zabiti yeterliğine sahip olmak şartıyla, doktora eğitimine
devam etmek veya doktora unvanı ya da daha üst bir akademik yeterliğe sahip olmak,
5) En az Uzakyol Vardiya Zabiti yeterliğine sahip olmak ve azami işletme düzeyi
eğitimlerinde görev verilmek şartıyla, Milli Eğitim Bakanlığında Denizcilik Alanı Öğretmeni
olarak atanmış olmak.
6) En az Uzakyol Vardiya Zabiti yeterliğine sahip olmak şartıyla, YÖK’e bağlı
denizcilik eğitimi veren eğitim kurumlarında öğretim elemanı olarak en az 5 yıl çalışmış veya
ders vermiş olmak,

Geri