Denizde Haberleşme Muaf - ROC Ile

• Konuyu açan Konuyu açan gvrtstjyr
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
G

gvrtstjyr

Misafir
ROC belgesi ile denizde haberleşmeden muaf olmak için elimde limandan aldığım dilekçe var. Cüzdanıma da ROC işlendi. Dilekçe ve ekleri fax ile gönderdikten kaç gün sonra muaf olurum ve nereden muaf olduğum gözükür? Acaba goss sitesinde haberleşmenin karşısında muaf diye yazar mı?

Çoğunlukla aynı gün muafiyet sınav sistemine işlenir. GOSS Randevu sisteminde Denizde Haberleşme karşısında dediğiniz gibi muaf olarak yazacaktır. GOSS Sınav merkezini arayarak faksın ulaştığını teyit edersiniz.

Bakınız önemli bir konuya değineceğim. Bulunduğum ildeki liman başkanlığı ''''cüzdana ROC işletilirse haberleşmeden muaf olacağımı söyledi'''' Neyse ROC cüzdana işlendi ve faks yolladım ama cevap gelmedi. Sınav merkezini aradım(İstanbul) sonra dediler ki ''''muaf olamazsın GOC olması lazım''''❗
Tekrar gittim sicil limanıma sonra '''pardon, bilmiyordum''' diye cevap aldım. Sonra bana dediki '''ya GOC alacaksın ya da haberleşme sınavına gireceksin'''' dedi.
Ben paramın gittiğine mi kızayım, memurların iş bilmez olmalarına mı kızayım.❗
Yakın zamanda zaten sicil limanımı değiştirmeyi düşünüyorum. Her liman başkanlığı kendi kafalarına göre mi yönetmeliği düzenliyorlar arkadaş❗
Yazıklar olsun❗❗❗❗

Buradan hangi yeterlilikler için muafiyet verileceğini yazmıştım, Liman başkanlığı personellerine pek itimat etmemek, kanunu kendiniz araştırıp yanlış uygulamaların önüne geçmek gerekir.

Geri