Denizde Pratik Yiyecek-İçecek Bilgileri

• Konuyu açan Konuyu açan Mahmut Çoban
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
M

Mahmut Çoban

Misafir
Forumda araştırdım ama kimse ne bir konu açmış ne de mesaj yazmış.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere denizde yapılabilecek pratik yemekler, içecekler ve diğer şeyler gibi konularda bilgisi olanların paylaşmasını rica ediyorum.

Hem bir sohbet havası hem de bilmeyenler için (ben dahil) yararlı olacağını düşünüyorum :)

akşam 8-12 bitiminde çok yapardım. soğanı ince ince doğrayıp çok öldürmenden kavurup sonra üzerine salça ve biber ve kafama göre baharatlandırıp daha sonra yumurta kırar bi karıştırır kapakla örterdim tavayı. 2 dk sonra menu hazır.. Menemen gibi ama menemen değil :)

Menemende domates de oluyor. Ben daha denize çıkmadım ama kavurma makarna biliyorum :F

Tencereye tabanın yarısı kadar veya daha az yağı döküyorsunuz. Sonra üzerine makarnayı döküp makarnalar esmerleşene kadar karıştırıyorsunuz. Çok esmer olmadan yeteri kadar su döküp kapağı kapatıp bekliyorsunuz. 15-20 dk. sonra sıcak sıcak servise hazır :)

Aslında makarna işi tamam da, sos yapmayı bilen biri bir öğretse :F

sosda kolay googlede italyan sos u diye arattır güzel soslar çıkıyor. Lakın her gemıde ole kafana göre yemek yapayım yiyeyım muhabetı yok.. İlk çıktığım gemıde 6 ay boyunca 1 kere menemen yemıştım oda pazar günü hakkım olan sucuklu yumurtaya domates soğan koymamla olmuştu..20 personel vardı mutfağa kafana göre girip çıkamıyodum bile.. sonrakı gemimde zaten 13 personel vardı kımse kımsenın yediğine içtiğine karışmıyodu hatta limanda marketten makarna hazır salata felan aldıydık gece mutfakda soslu makarna yapıp yanında salata iyi oluyodu :D

abı dediklerinizi bnde yapıodum...ama son gemımde kımse kımseye karsmazdı.marktten dondurulmuş köfte ve hazır soslar alıodum :d ama bnlar yoksa tost en ıyı kurtarıcı :d tabı kokudan bırı gelıp tosta ortak olmazsa :d

abı dediklerinizi bnde yapıodum...ama son gemımde kımse kımseye karsmazdı.marktten dondurulmuş köfte ve hazır soslar alıodum :d ama bnlar yoksa tost en ıyı kurtarıcı :d tabı kokudan bırı gelıp tosta ortak olmazsa :d

bu arada gemiye yeni çıkacak arkdaşlara söylim gece vardıyasından sonra tost yapıyorsanız(genelde hep tost yapılır sonra direk uyku ) kendinize ait bardağınız olsun. Sabah aşçı & kamarot tezgahta yıkanmamış bardak tabak gördüğünde patıramaya başlar ve personel ihale size bırakır. Ben yıkadıydım,kirli bırakmam vs gibi polemıklere girip kimseyle kötü olmaya gerek yok. kendi bardağınız olsun çıkın işin içinden..

Geri