Denizde Vekaletname Nasıl Verilir?

acilyardimkaptan

Küpeşteci
Denizci
merhaba yazılacak yer burasımı bilmiyorum 5 saatim var şu an itibari ile konuyu hemen özet geçeyim kardeşim uzak gemide çalışıyor ve vekalet vermesi gerekli bunun icin kaptanın imzası veya mührü ile gemideki noter gibi davranarak vekalet verebilirlermi verirler ise vekalet örneğini nereden bulabilirim cevaplarınız bekliyorum

vekaletname konusu büyük sıkıntı, istediğiniz kadar geniş kapsamlı bir vekaletname hazırlayın eğer kurum ille de şu özellikle belirtilmeli derse bir işe yaramıyor ki bu bahsettiğim bankalardaki bir kaç basit işlemle alakalı. devlet dairelerinde ise kendiniz gittiğiniz de bile işinizi halledemezken vekaletnameyle mümkün değil.

merhaba yazılacak yer burasımı bilmiyorum 5 saatim var şu an itibari ile konuyu hemen özet geçeyim kardeşim uzak gemide çalışıyor ve vekalet vermesi gerekli bunun icin kaptanın imzası veya mührü ile gemideki noter gibi davranarak vekalet verebilirlermi verirler ise vekalet örneğini nereden bulabilirim cevaplarınız bekliyorum

Nüfus cüzdanını,pasaportunu ve gemiden imzalı personel listesi al (her ihtimale karşı), bulunduğun ülkedeki konsolsluğa git,vekaletini verebilirsin.

Selamlar

Eğer karaya çıktığın yer konsolosluktan çok uzaksa gittiğin ülkenin Apostil Tasdik Şerhine Taraf Ülke olup olmadığını https://www.hcch.net/en/states/authorities adresinden veya Bakanlığın https://www.icisleri.gov.tr/illeridaresi/apostil-tasdik-serhine-taraf-ulkeler sayfasından kontrol et. Eğer tarafsa ülkenin herhangi bir noterine git vekaletameyi ver ve apostilini ilgili ülke yetkilisinden al (Vekaleti vermeden noterle konuş apostili almak çok zor olabilir) Bir de vekaletin bir tarafı Türkçe olsa da vekalet gittiğin ülkenin resmi dilinde olmak zorunda. Örneğin Çine gittin anlaşılsın diye İngilizce alırsan Tapu kabul etmez. Ama tapu ile ilgili değilse ingilizce almanda sakınca olup olmadığını kullanacağın kuruma sordur. Ayrıca ikaz edeyim ki Pakistan'ın iki resmi dili var biri Urdu'ca diğeri ingilizce ama ingilizce verirsen Türkiye İngilizceyi Pakistan için resmi dil kabul etmiyor. Haberiniz olsun. Ayrıca Apostili alınmamış belge işe yaramaz. Apostil alamayacaksanız bunu denemeyin. Genelde alınması basit ve ücretsizdir. Notere hatırlatın. Bu bilgi işinize yarar inşallah.

Geri