DGS Getirileri nelerdir ?

• Konuyu açan Konuyu açan rapto
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

rapto

Küpeşteci
Denizci
merabalar ben antalya finike myo deniz ve liman işletmeciliği bölümü 1.sınıf öğrencisiyim.buradan mezun olduumuzda yat kaptanLığı sertifikasına sahip olucaımız söylendi.faka ben uzakyol kaptanlığı istiyorum.bunun için 2.sınıf sonunda dgs'le 9 eylüle geçersem uzak yol kaptanlığını alabiliceim söylendi.bu doğrumu ? yani dikey geçişle 9 eylüle geçebilirsem bu belgeyi alabilirmiyim ? imkanları ve şartları neler ? ayrietten bi sınava girmem yahut ücret ödemem gerekLimi ? eğer dgs'yi kazanamazsam bu uzak yol kaptanlığını edinebiliceim okul yahut bölüm neresi ? yardımcı olurmusunuz

Öncelikle Hoşgeldin,

DGS Zor bir yol, şartları, sınavı, Kontenjan kısıtlılığı sebepleriyle.
Bu nedenlerden ötürü Yatay Geçişle yada Tekrar ÖSS'ye girerek Vardiya Zabitliği eğitimi veren 2 Yıllık MYO'lardan birine geçmeni öneririm, ardından Uzakyol tamamlama eğitimiyle de Uzakyol ehliyeti alabilirsin.

Kolay gelsin

Konuyu açan arkadaş sana yalan söylemişler.Antalya finike myo sana hiçbir ehliyeti veremez.Ben deniz- liman ikinci sınıftayım yat ehliyeti kursu için bizden 2000 tl istediler.Geçen sene bizde sizin gibiydik hatta bize sınırlı vardiya zabiti vereceklerdi her sene farklı yalanlar söyleniyor yersen tabi.

Dikey geçişle 9 eylül'e nasıl geçmeyi planlıyosun arkadaşım, geçiş yapmak için aynı bölümde değilsin bu birincisi. İkinci olarak da okulun dgs kontenjanını ne kadar verdiği. Konuya tam hakim değilim ama liman ve deniz işletmeciliğinden birinin duim' e geçmesi zaten saçma olur çünkü ders farkı var sonuçta.

Geri