Merak ediyorumda hayatinda hic ticari gemiye ciktinmi?Kac yasindasin bilmiyorum ama 2 yil once bolum hakkinda soru sordugunu hatirliyorum,madem dik kafalisin dinle ozaman ;senin yasin kadar deniz tecrubem vardir,bak guzel kardesim diger okuyanlarda iyi dinlesin,toefldan 80 almis,marlins (ne oldugunu biliyormusun acaba)95 aldim,yerli ve yabanci bircok firmada calistim,Oss de trde girdigim yil 18bininci oldum,hani bunlari senin kavrayabilecegini dusunerek yaziyorum,hangi pilot issiz ?Butun pilot arkadaslarim cok iyi rakamlara heray maas alarak islerini yapiyorlar.12 ay kontrat onceden vardi sen daha liseye gitmezken biz ilk zabitligimizde buyuk firmalar oyle ise alirdi.Bu 12 ay gemide calismak degil karada yani evde gemiye cikamasanda sirket hesabina para yatirirdi.Benden buyuk beybabalar daha net bilirler o yillari.Sen ve senin gibi hayallere kapilan arkadaslara benim okudugum itu df ve diger denizcilik fakultelerinin son 10 yildaki ogrenci taban puanlarina basari siralamasina bakip ona gore davranmanizi tavsiye ediyorum.Son olarak sen ingilizceyi ve meslegini layikiyle Ogrenince issiz kalmayacaginimi saniyorsun?Bir yabanci yada turk psikopat birisine denk gelirsin birak meslegi hayatin kayar gider.Daha agir seyler yazarim ama senin gibilerin hem kavrayamayacagini hemde korkacagini dusunuyorum.