DGS İle Yakın Doğu Üniversitesine Geçiş Yapmak?

Anabolic

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar, Önümüzdeki sene DGS ile Yakın doğu üniversitesi DUİM e geçiş yapmayı düşünüyorum. Lakin merak ettiğim birkaç soru var dgs ile geldiğimizde okul kaç sene daha uzuyor? ve de okulun verdiği eğitim kalitesi nasıldır okulu bitirince iş bulma durumunda sıkıntı çekermiyiz? DGS ile geçiş yapanlar beni bu konularda bilgilendirirse memnun olurum. Saygılar.

kardesim ben dgs ile geciş yapmadım fakat ydü ye dgs ile geciş yapan cok arkadsım war bnede ydü gemi mak. müh. mezunuyum.kaç sene uzar sorusunla baslayım hazırlık sınıfını dgs ile gelenlere zorunlu degil istege baglı yaptılar ordan 1 sene yırttın daha sonra bolumdede 2 yıllık okuldakı notlarınla ders saydırmaya baslıosun eger yanlıs hatırlamıosan max 50 kredi ama senın bi oncekı okuldakı ders durumun cok onemlı dersi saymak için en az CC yada not sistemi farklı ise en az 70 ile gecmen gerekmektedır ve orda aldıgın ders ile ydü deki dersin kredisininde tutması gerekmektedir eger bu iki kosulu saglarsan o ders sayılır.tahminimce 2.5 yıl fln okursun.egitim kalitesine gelelim bence hiç bir okulun yetrlı degil ydü nünda yeterli degil iş sende bitio iş bulma durumu ise kendimden ornek wereyim stajımı yaptıgım sirket aradı pazartesi gunu ilk kontratımı atmak uzere gemiye yollucaklar sirketten 5 hafta haber bekledim bu arada sirket yasa denizcilik umarım yardımcı olmusumdur allah selamet wersin......

Ya biraz düşünün biraz çalışın İTÜ DEÜ ve KTÜ ye geçin yakın Doğuda eğitim Sıfır dgs ile geçen kişilere sorun en iyi durumda yarım dönem uzattırıyorlar para için bana inanmıyorsanız gidin dgs ile geçenlere sorun soruşturun öyle gelin buradan herkese sesleniyorum gitmeyin En azından Ydu lü bir kişiye sorun okul nasıl diye 😃 zaten millet anladı ÖSYM işe yerleşen 2014 -40/2 kişi 😊

Ya biraz düşünün biraz çalışın İTÜ DEÜ ve KTÜ ye geçin yakın Doğuda eğitim Sıfır dgs ile geçen kişilere sorun en iyi durumda yarım dönem uzattırıyorlar para için bana inanmıyorsanız gidin dgs ile geçenlere sorun soruşturun öyle gelin buradan herkese sesleniyorum gitmeyin En azından Ydu lü bir kişiye sorun okul nasıl diye 😃 zaten millet anladı ÖSYM işe yerleşen 2014 -40/2 kişi 😊

Dgs ile Ydü ye geçen birkaç kişi ile konuştum. Gayet memnun olduklarını söylediler. Tek sorununun okulun kıbrıs gibi biryerde olmasından dolayı hayat şartlarının pahalı olmasından yakınıyorlar. Onun dışında Okul ile ilgili bir sıkıntı duymadım. Burada da Ydü mezunları var ise onlarda konuya yazarlarsa daha bilgilendirici olacaktır tabiki.

Buradan herkese söylüyorum mezun olan da okuyanda olsun herkes sorabilirsin insanlar en son tercihini bu kuruma yapıyorlar bunuda okul biliyor parayı veriyon daha sonra 3. Ve 4. Sınıfta bilerek para için uzattırıyorlar dediğim gibi o iyi diyenlerde zaman içinde görecektir ne Tür pislik düzenlendiğini anlayacaklar zaten ÖSYM nin internet sitesinde 2014 giriştiler 40 /2 olmazdı tam tersine tercih sayısı çoğalırdı bu Yüzden KTÜ DEÜ ve İTÜ nün yanına yaklaşamaz Bide o fakültenin başındaki Şahıs kariyer Günlerinde Ydu Lüler üniversite giriş Sınavı'nda çok az bir puanla İTÜ yi kaçırdı demesi zaten ezikliğin sonucu Ydu giriş sınava girmek yeterli ama İTÜ ve Deü daha kaliteli zabitanlar yetiştiriyor ��ÖSYM tercihi yalan Söylemez umarım anlamışındır ne demek istediğimi ��

Insanlar seçim yapmış zaten ben insanların Paraları boş yere gitmesin diye uğraşıyorum ÇOĞU insanların ne umutlarla geldi ve boş yere Paraları heba oldu . Ben bunları yazmadan önce zaten insanlar araştırmış sorgulamış öyle seçim yapmış boşuna 40/2 kişi girmemiş ÖSYM'den Yazık günah insanlar ne emeklerle o okul paralarını yatırıyor Zateçn parası olan denizde 6 ay zabitlik yapmaz ÇOĞU ekonomisi Zayıf olan insanlar bu mesleği yapıyor Hayat Şartları bi umut annesinden babasından yada nişanlı veya evli ise Eşinden koparıyor Ben yakın doğu Üniversitesini değil ordaki mentalitenin yanlış OLDUĞUNU söylüyorum Bana inanılmıyorsa git bakalım ydü denizcilik Fakültesine sor öğrencilere . Benim amacım bu dahada insanların parası Boşa gitmesin Çünkü zamanında okulu Bırakanlar mı dersin 5 6 yıl bilerek uzatanlar mı dersin ne için bu ticaret için değil mi Al sana ticaret insanları 1 2 kandırırsın daha sonra sonuç hüsranla biter

Insanlar seçim yapmış zaten ben insanların Paraları boş yere gitmesin diye uğraşıyorum ÇOĞU insanların ne umutlarla geldi ve boş yere Paraları heba oldu . Ben bunları yazmadan önce zaten insanlar araştırmış sorgulamış öyle seçim yapmış boşuna 40/2 kişi girmemiş ÖSYM'den Yazık günah insanlar ne emeklerle o okul paralarını yatırıyor Zateçn parası olan denizde 6 ay zabitlik yapmaz ÇOĞU ekonomisi Zayıf olan insanlar bu mesleği yapıyor Hayat Şartları bi umut annesinden babasından yada nişanlı veya evli ise Eşinden koparıyor Ben yakın doğu Üniversitesini değil ordaki mentalitenin yanlış OLDUĞUNU söylüyorum Bana inanılmıyorsa git bakalım ydü denizcilik Fakültesine sor öğrencilere . Benim amacım bu dahada insanların parası Boşa gitmesin Çünkü zamanında okulu Bırakanlar mı dersin 5 6 yıl bilerek uzatanlar mı dersin ne için bu ticaret için değil mi Al sana ticaret insanları 1 2 kandırırsın daha sonra sonuç hüsranla biter

Mezun olanlar ile de görüştüm gayet memnun olduklarını söylediler. Mat altyapım yok ve bu yüzden İtü,Deü Gibi okulları kazanma şansım yok. Dgs ile geçeceğim diğer okullar ise sınırlı zaten. Zirve Üni,Piri Reis Üni ve de geriye Yakındoğu kalıyor içlerinde en çabuk okuldan mezun olacağım üniversitenin YDÜ Olduğunu söylediler bana. ancak sizin bu kadar olumsuz bir şekilde yaklaşmanız beni kararsız bıraktı. Merak ediyorum acaba bu okulda okudunuz mu?

mehmetcil ölmez bende yakın dogu universitesi mezunuyum.hazırlıkta dahil 5 yılda bitirdim.benim gibi bitiren de bir cok arkadasım var.hatta sayıları kalanlardan fazla.sen derse gelmezsen ders calısmazsan dısarda orda burda takılırsan surekli 5 degil 10 yılda da bitiremezsin ki 10 yılda bitiren tanıdıklarımda var.hersey kişiye kalmıs.hic bir hocanın okul para kazansın diye bilerek bıraktıgını ben görmedim.aksine durumu kötu olan bir arkadasıma elinden geldigince de yardımcı oldular.dedigin gibi ticaret dönmuyor denizcilik fakultesinde.ben kendim bu okuldan mezun olmus biri olarak bunu sana söyluyorum.

mehmetcil ölmez bende yakın dogu universitesi mezunuyum.hazırlıkta dahil 5 yılda bitirdim.benim gibi bitiren de bir cok arkadasım var.hatta sayıları kalanlardan fazla.sen derse gelmezsen ders calısmazsan dısarda orda burda takılırsan surekli 5 degil 10 yılda da bitiremezsin ki 10 yılda bitiren tanıdıklarımda var.hersey kişiye kalmıs.hic bir hocanın okul para kazansın diye bilerek bıraktıgını ben görmedim.aksine durumu kötu olan bir arkadasıma elinden geldigince de yardımcı oldular.dedigin gibi ticaret dönmuyor denizcilik fakultesinde.ben kendim bu okuldan mezun olmus biri olarak bunu sana söyluyorum.

Hocam peki bana tavsiyeniz nedir? YDÜ Yu sizce tercih etmelimiyim Okulu bitirdikten sonra iyi firmalarda iş bulma şansım nedir? ve de en önemlisi Dgs ile geçmeyi düşünüyorum hazırlık zorunlu olmadığı için 2.5 senede bitebileceğini söylüyorlar sizce bu sürede bitermi?

bitiren cok arkadasım var 2.5 senede.yukarıda arkdasın dedigi gibi cc olan derslerinizi sayıyorlar.sonrası senin calısmana bağlı ama bitiren arkadaslarım var.suan dgs ile gelip bitiren iyi firmalarda calısan arkadaslarım var.

Doğrudur öyüzden çok tercih ediliyor😄 Siz diyebilir misiniz gelin öğrencilere sorsun değerlendirme yapsın ben diyebiliyorum çünkü benim söylediklerim gerçek yalan yok Bende yanıldım kötülüyorum diyelim misal En son olarak diyelim ki ordaki mezun veya okuyan öğrencilere sorupta gelsin Ben yanılıyorsam eyvallah sizin Dediğiniz en doğru selametle 😊

2.5 sene de bitiren ve suan iyi firmalarda calısan arkadaslarım var.sirketlerin bi ön yargısı yok ydü mezunu diye.sende stajını iyi bi firmada yapıp iyi bir firmada calısabilirsin.okuluda calısırsan 2.5 senede bitirebilirsin.

Gelin burdaki öğrencilere sorun soruşturun diyebiliyormusunuz ben diye biliyorum neyse bana ne yaaa ağız dalaşına girmeyeceğim ben sadece uyarıyorum tercih tabiki onların Zaten tercih belli bu senenin ben kötülesem ne kötülemrsem ne sonuç ortada bu sene tercihlerde bir daha da yazmam

sorsunlar gidip ögrencilere hocalara ticaret diye bırakıyolarmı diye memnun degilmisin diye.sen diyebiliyorsun da etraftan duydugun veya etrafındaki arkadaslarına göre diyosun.illa memnun olmayan olcak.ama ben ordan mezun birisi olarak konusuyorum.5yıl orda okumus biri olarak konusuyorum.sense birilerinin sölemesine ve öss puan tercihindeki tercihlere göre konusuyorsun.milletin okulu tercih edip etmemesi benim icin önemli degil.bana egitimimi verdi ve ben suan işimi yapıyorum.kendi acımdan da bir sıkıntı bugune kadar okulumla ilgili olmadı.

Allah'a Aşkın'a bi similatör var mı okulda o similatör ise itü KTÜ DEÜ ve piri reisteki ne o zaman insan bi bakar değil mi diğer okullar ne yapıyor ama ne yazık ki hep öğrencisinden almak isteyen ve karşılığını gereğini yapmayan bir yer Bi gidin bakalım diğer Okullardaki similatör merkezlerine o zaman bilgisayar oyunu zannedeceksiniz buradakini 😄

Hocam peki bana tavsiyeniz nedir? YDÜ Yu sizce tercih etmelimiyim Okulu bitirdikten sonra iyi firmalarda iş bulma şansım nedir? ve de en önemlisi Dgs ile geçmeyi düşünüyorum hazırlık zorunlu olmadığı için 2.5 senede bitebileceğini söylüyorlar sizce bu sürede bitermi?

Merhaba. Ben de ydu mezunuyum. Hayatta gercekten birseyleri karalamak atıp tutmak cok kolay. Amacım hiç bir okulu birbiriyle kıyaslamak değil. İTU mezunu zehir gibi stajerler de gördüm okulda kendisine hiç bir sey katmamıs bomboş sadece tasıdıgı etiketle dolasan adamlarda. Okulumuzda verilen eğitimin noksan olduğunu düşünmüyorum. Herhangi bir şirkete gittiğimde siz ydu mezunusunuz kusura bakmayın sizi düsünmuyoruz gibi bir durumla karsılasmadım. Stajımı Offer da yaptım 3. kez zabit olarak baska bir sirkette suan calısmaktayım ve cok sükür iş bulmakta sorun da yasamadım. İş bulmak senin referansına nitelikli zabit olabilmen ise verilen imkanları değerlendirerek calısmana ve özverine bağlıdır.

Şu bi gerçek itü nün DEÜ nün nedense gölgesinde kalmıştır bu Yüzden okul kıyaslaması yapamazsın Bu yüzden Ydu başındaki kişi kılpayı ÖSS de itü yü kaçırdı diyor😄

Ya tabiki öyle diyeceğim Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor denizcilik Fakültesi'ndeki baştaki insan Kılpayı kaçırdı diyor ütüyü Neden mi para çok tatlı geliyor ona 😄

Geri