Dikey Geçiş Yardım

ondersercan

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle herkese selam.Ben Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis MYO Deniz ve Liman İşletme 2008 mezunuyum ve Bilimsel Denizcilik te Güverte Bölümünde 2011 Aralık ayında mezun oldum.Ayrıca A.Öğretim Fakültesi İşletme 3.sınıfta okumaktayım.İşletmeye geçiş yapmıştım 2010 yılında.Benim sorum ben denizcilik alanın da lisansımı tamamlamak istiyorum.İzlemem gereken yol nedir yardımcı olabilecek varmı ? Gelibolu da okuduğum okul tanınmamaktadır şuan bu sorun olurmu dikey geçiş te hayalimde İtü df var ama işim çok mu zor ve okuduğum okul tanınmadığı için şuan gördüğüm dersleri saymayıp sil baştan okumam istenirmi.?Selametle..

sayın .Meslektaşım
2. yıl liman işl. okumuşsun. AÖF. 3.desin.beraberinde . Bildenizde vardiya zabitliği okumuşsun muhatemelen stajda bitmiştir. son üç yıl vardiya zabitliği eğitimi almışsın belkide bu gün yarin vardiya zabitliği sınavına girip . küçük gemiye .3.büyük gemiye 4 üncü kaptan çıkacaksın şimdi Dz.fak. geçiş yapmak istiyorsun yani sil baştan lise.mz.gibi tekrar Hazırlık dahil . 4.yıl okuyacan hayatın okumakla geçecek helal sana bu arada yaş kaç oldu ? Sayın meslek taşım söz konusu eğitimleri almamış olsaydın düşüncelerine katılır doğru adresdesin derdim ama epeyce bir yol almışsın. Şimdi yapacağın en iyi şey güv.stajını yapmadıysan bir yıllık stajını bitirip vardiya zabitliği sınavına hazırlanman staj için derhal bir gemiye cıkman sonra sınava girip zabit olman üç yıl deniz hizmet bitiminden ingilizce tofeel sınavını verip uzakyol vardiya zabiti olman İTÜ.DZ.FAK. zaten bunu veriyor tabiki mezunuyet sonrası gemi adamları sınavlarını bir bir başarman koşulu ile. Onun için eğitimini bir yere kadar getirmişsin vakit geçirmeden yukarda sözünü ettiğim yolu izlemen daha makbul gibi geliyor bana çalışmalarında başarılar dilerim yıldıray öncel derya güv.stajyeri TÜRKON/Kaşif denizcilik. leyla kalkavan/Doğu akdeniz

Yorumun için teşekkürler meslektaşım.yaşım 23.stajım yarım şuan a.öğretim sınavları için beklemedeyim onları verip gidicem inşallah stajımı tamamlamaya.Aklımda denizcilik üzerinden lisans tamamlama düşüncesi vardı ben dikey geçiş için söylemiştim deniz işletme diplomasıyla dikey geçiş sınavına girip intibak eğitimiyle beraber lisans tamamlama.Yalnız araştırmalarımı yaptım İtü df,Katü,9 eylül çok yüksek puanlar oraya geçmem için full çekmem gerekiyormuş sınavda.En kolayı Yakın doğu geldi o da ücretli şuan vazgeçtim bu sevda dan 2 yıl çanakkale de 2 yıl bildeniz de okudum lisansı işletme üzerinden tamamlayacağım inş.Stajımı tamamlayıp 36 ayda 33 ay vardiya zabitliği ardından dil sınavı uzakyol a geçiş yorumun için teşekkürler tekrar dan.

3000 gross'ta uzakyola geçiş için 2 sene hizmet + tofel lazım... 3000 gross'ta 2.kaptanlığa yükselmede 3 sene hizmet lazım.. bu farkı gözardı etmeyiniz... selametle...

Geri