Doğru Cvp Hangisi?

volkann

Küpeşteci
Denizci
Yükleme limanında aşağıdaki durumlardan hangisi limandan kaynaklanan bir gecikmedir?
A)Liman kuralları
B)Yüke yeteri kadar yer ayırmamak
C)Yükün hazır olmaması
D)Ambar kapaklarının geç açılması
E)Yükleme donanımındaki arızalar

kitapta A şıkkı işaretlenmiş ama E gibi görünüyor.C şıkkı da diğer bi seçenek.A olacağını sanmıyorum.Ama diğer ikisi de şüpheli.Soruyla ilgili bilgisi olanvar mı?

limandan kaynaklanan diyor burda eğer yükleten tarafından olsa idi cevap yükün hazır olmaması olurdu o yüzdende yükleten armotere demoraj öderdi bunun cevabı yükleme donanımındakı arıza cünkü gemiye yük yükliyeceksin vinçler arızalı bu limandan kaynaklanan bir gecikmedir

Emin değilim tabi ama cevap B gibi. bir konteyner limanı düşünelim. 1 hafta sonra gelip yanaşacak geminin yükleri limanda çok önceden hazırken bugün yanaşacak geminin yükleri henüz tamamlanmamışsa, kalan yükler için limanda yeteri kadar yer yoksa; limanın yönetim sisteminde (YMS) bi sorun var demektir. liman yönetiminin önceden planlaması gereken bir durumdur.

David kardesim ben de senin dedigin gibi dusundum yukun hazir olmamasi durumunu.Ama konteyner limanlarinda yuk liman icinde hazir olmasina ragmen limandaki organizasyon bozuklugundan dolayi yuku yukleme alanina getiremiyorlar.bu yuzden bi tereddutte birakiyo insani.
Burada B sikkinda bahsettigi yuke yeteri kadar yer ayirmamaktan bahsettigi gemi bunyesinde yukun yuklenmesi icin gerekli alanin ayarlanmadigidir.bu yuzden katilmiyorum.
E sikkinda dedigi yukleme donanimindaki arizadan da soyle bir sonuc cikarabiliriz.burda limanin crane vs araclarindan bahsediyordur ama.yukleme gemi donanimiyla yapiliyorsa ve gemi bunyesinde bir ariza varsa bu sik da supheli konuma geciyor.Ama bence de dogru cvp E.ama kitapta A olarak gorunuyor.Ama sonucta goss ne derse o olmali sinavda.bu yuzden A sikki kitapta mi yanlis yoksa gosstaki cvp mi ?

David kardesim ben de senin dedigin gibi dusundum yukun hazir olmamasi durumunu.Ama konteyner limanlarinda yuk liman icinde hazir olmasina ragmen limandaki organizasyon bozuklugundan dolayi yuku yukleme alanina getiremiyorlar.bu yuzden bi tereddutte birakiyo insani.
Burada B sikkinda bahsettigi yuke yeteri kadar yer ayirmamaktan bahsettigi gemi bunyesinde yukun yuklenmesi icin gerekli alanin ayarlanmadigidir.bu yuzden katilmiyorum.
E sikkinda dedigi yukleme donanimindaki arizadan da soyle bir sonuc cikarabiliriz.burda limanin crane vs araclarindan bahsediyordur ama.yukleme gemi donanimiyla yapiliyorsa ve gemi bunyesinde bir ariza varsa bu sik da supheli konuma geciyor.Ama bence de dogru cvp E.ama kitapta A olarak gorunuyor.Ama sonucta goss ne derse o olmali sinavda.bu yuzden A sikki kitapta mi yanlis yoksa gosstaki cvp mi ?
soruyu hazırlayan kafası güzel hazırlamış yada türkçeyi dağda öğrenmiş cok saçma soru birbirine yakın yada şıkta birden cok dogru var eğer yükleme limanında ek olarak düşiyim liman kurallarından dolayı olan bi aksaklıksa a şıkyla beraber e şıkkıda dogrudur

Cvp icin tsk ederim.liman kurallarinda da limanin calisma saatleri,tatil gunleri falan dusunursek A da oluyor.neyse skruda cikarsa A yapariz artik...

Cvp icin tsk ederim.liman kurallarinda da limanin calisma saatleri,tatil gunleri falan dusunursek A da oluyor.neyse skruda cikarsa A yapariz artik...

ama tatil olması yada çalışma saatlerine göre zaten yükleme yada boşaltma yapılır izinli gün limandan gelen bi aksama olmazmı kanuna göre oluyor extrem bi durum yok onun dışında limandan kaynaklanan sorun bana göre işçilerdendir yada stedevorlar yükü yüklerken hasarlı yükler vinçte arıza olur personel eksik olur vs limandakı aksaklık ve kusuru olur ozaman

Yükleme limanında aşağıdaki durumlardan hangisi limandan kaynaklanan bir gecikmedir?
A)Liman kuralları
C)Yükün hazır olmaması

kitapta A şıkkı işaretlenmiş ama E gibi görünüyor.C şıkkı da diğer bi seçenek.A olacağını sanmıyorum.Ama diğer ikisi de şüpheli.Soruyla ilgili bilgisi olanvar mı?

bu soruyu yazan kafasında bır canlandırma yapmıs fakat sorma seklı cok karmasık..
"A" şıkkı: lıman kuralları olabılır. nedenı ise gemı lımana yanasmadan mal ıskelede hazır olması gerekıyor kı lıman gemıyı cagırsın.

Benım bıldıgım gemı lımanla ırtıbat saglar, sonrasında lıman mal sahıbıne bılgı verır gemınızın etası sudur su saate gore sıze planlama yapıyoruz gıbı.. eger kı mal sahıbının bılgısı dısında gemıyı lıman ıskeleye cagırır sonra malın gelmesını beklerse lımanın yapmıs oldugu kural hatasıdır..

"B" şıkkı : yuke yeterlı yer ayrılmaması lımanın yogunluguna baglıdır bu da lımana baglı bır gecıkmedır..
"C" şıkkı : ılkınde anlattıgım neden soz konusu olabılır...
"D" şıkkı : Gemının yuklemeyı gecıktırmesıdır, lımanla alakası yok..
"E" şıkkıda acaba yenı ınsa gemılerımı kastedıyor.. yenı ınsa gemılerde yuk donanımı cogunlukla yok.. Burda yuk donanımından kasıt gemıye aıt donanımsa "D" sıkkı ıle aynı cevap dogar.. degılse yıne lımana kabak patlar..
bu soruyu cevaplamak ıcın sorunun mucıdı ıle bır gun gecırıp neyı nasıl dusunuyor onu anlamak lazım..

Saçma sapan bir soru. Düşünülünce en yakın şık E gözüküyor. Liman kuralları zaten değişmeyen önceden kabul edilmiş maddeler. Ancak hazır olan bir yüklenmesinde yükleme donanımlarındaki arızalardan kaynaklanan gecikmeler doğrudan limandan dır.

A)Liman kuralları
C)Yükün hazır olmaması

Merhabalar;

- Taşıtan ile taşıyan arasında yapılan sözleşmede liman kuralları daha önceden dikkate alınacağından, Örneğin SHINC, SHEXC, vs liman kuralları ile ilgili gecikme limandan kaynaklı bir gecikme olamaz.

-Yüke gemide yeteri kadar yer ayırmamak da limandan kaynaklı olamaz.

-Ambar kapaklarının geç acılması direkt gemi ile ilgilidir.

-Yükleme donanımındaki arzalar. Bence tek kafa karıstıran şık Çünkü bazı anlasmalarda gemi self-sustained yani kendini idame ettiren, kendi kendine yükleme ekipmanı, kreyni olan gemilerde anlasma gereği yüklemenin gemi kreynleri ile yapılacağı belirtilir. Bu durumda arzadan dolayı gecikmenin sorumlusu gemidir ancak aksi taktırde bir anlasma soz konusu ise liman sorumludur.

-En mantıklı sık Yükün hazır olmamasından kaynaklı gecikmedir. Siz NOR vermiş gemim yükleme ve bosaltmaya hazır demişseniz, sizin ambar veya tanklarınız yüke hazır ıken, yükün hazır olmaması limanın kusurudur.

Geri