Dövizli Askerlik

• Konuyu açan Konuyu açan akinci
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

akinci

Küpeşteci
Denizci
Güverte öğrencisiyim önümüzdeki yazdan itibaren stajlarımı yapmaya başlıyacağım dövizli askerlik yapmayı düşünüyorum şmdiden araştırmaya başladım ve dövizli askerlik kanunundaki bir madde kafamı karıştırdı şu ifade yazıyor:Türk bandıralı gemilerde çalışan veya yurt içinde kurulu bir şirkete bağlı yabancı bandıralı gemilerde çalışanlar, dövizle askerlik hizmetinden yararlanamazlar.
şimdi benim araştırdığım kadarıyla birçok Türk şirketinin yabancı bandıralı gemisi var ama bu maddeye göre bu gemilerde dövizli kabul edilmiyor.Şirketin kesin olarak yabancı ülkede kurulu olmasımı gerekli bu konuda bilgileri olan paylaşırsa ve bu doğrultuda çalışabileceğim şirketler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Selametle

Tüm dövizli asker ağabeylerin yurtiçindeki bir şirketin yabancı bayraklı gemisinde çalışarak askerlik hizmetlerini tamamladılar. Şirketin o gemisi için açtığı yurtdışı posta adresini kullan ve maaşının kendi adına açılmış bir hesaba yatırılmasına müsade etme. Ayrıca şirketle aranda imzalayacağın kontratta kesinlikle Türk şirket kaşesini kullanma.(H)

Tüm dövizli asker ağabeylerin yurtiçindeki bir şirketin yabancı bayraklı gemisinde çalışarak askerlik hizmetlerini tamamladılar. Şirketin o gemisi için açtığı yurtdışı posta adresini kullan ve maaşının kendi adına açılmış bir hesaba yatırılmasına müsade etme. Ayrıca şirketle aranda imzalayacağın kontratta kesinlikle Türk şirket kaşesini kullanma.(H)[/QUOTE

bilgi için teşekkür ederim

Geri