Duim ve gemi mak. farkları?

mulukaya

Küpeşteci
Denizci
Hangisinin karaya çıkma imkanı daha çok? Eger gemi makine ise duimden Makineye gecme imkanim olur mu? 5-10 yil denizde calistiktan sonra karaya gecmek istiyorum ne kadar sansim olur?

gmim nin karada çalışma imkanı daha çoktur.
gmim den duime geçme var mı bilmiyorum ama duim den gmim geçiş yok.
5-10 sene denizde çalıştıktan sonra karada çok rahat iş bulursun(her iki meslek içinde geçerli)

Teşekkürler. Elimde karaya çıkma imkanı olursa denizde içim rahat çalışırım. Yoksa denizi beğenmemezlik değil yanlış anlaşılmasın :)

eğer karayı düşünüyosun gemi makineleri işletme mühendisliğini seç duimden daha rahat iş bulursun

itü gemi mak. gelmiyor, itü duim geliyor. 9eylül de istemiyorum. 5-10 yıl çalışırım sorun olmaz sonrasında karaya çıkabilirsem.

arkadaşlar lütfen yanlış anlaşılmasın başka yerlere çekilmesin kötü bi niyetim yok bi aralar bi forum sitesinde okumuştum stajyer bi öğrencinin bulunduğu gemideki kaptanı demişki insanın akılsızı denizci denizcinin akılsızıda makineci olur

herzaman güverteciler ile makineciler arasında birbirini çekiştirme yaşanır şakadan da olsa :D ben güverteciyiim ama makineciler gemide daha rahat bence

bnde güverteciyim ama aklın varsa makineci ol derim sana... ama makineceinin denizde iş bulma olanagı daha azdır .
makine de staj - 6 ay guvertede 12 aydır.
ama her zaman guverteci makınecidan daha ustundur:D

Geri