Düzeltilmiş Sextant Yüksekliği Bulma (Güneş) Anlatımlı Örnek

Deniz_24

Küpeşteci
Denizci
ÖRNEK

25 Ocak 2006 tarihinde saat 17.00 UTC yapılan gözleme göre Güneşin alt ucundan ölçülen sextant yüksekliği 12derece 20' IE=2'of the arc basınç 1015 mb. hava sıcaklığı 25derece C Gözlemciye göre Yükseklik 20 metre ise Düzeltilmiş sextant yüksekliği nedir ?

Soruda Verilen Sextant yüksekliği alınır.IE uygulanır Notik almanaktan A2 tablosunun olduğu yer(ilk sayfa) açılır ve çevren alçalımından (DİP) Gözlemci Göz Yüksekliği girilerek değer bulunur

Açısal Yükseklik Düzeltme çizelgeleri-ek düzeltmelerden (A4 tablosunun olduğu yer) basınç ve sıcaklık değerleri kesiştirilerek Harf bulunur ve Görünen açısal yükseklik ile o harf kesiştirilir değer bulunur

A2 tablosuna geri dönülür (ilk sayfa ) Güneşin O tarihteki değeri Görünen açısal yükseklik ve alt veya üst kenarıyla kesiştirilerek değer bulunur

95164326807201634277.jpg

Düzeltilmiş Açısal Yükseklik HO sorusuları

İyi günler,

verilen anlatıma nazaran çıkan cevap benim bulduğum 12 derece 33 dk olarak çıkıyor. Sorunun cevabı asıl olarak nedir. Ayrıca bu soruların çözümüne ilişkin akılda kalıcı bir anlatımda buluna bilecek olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Fatih.pdf paylaşımında bu konu ile ilgili sorulara cevap verebilen arkadaşlar varmı?

IE= 2 ise IC=-2 yani ters işaretli alınır diye biliyorum ,elimdeki tüm kaynaklar bu şekilde veriyor fakat Onur Sevinçler arkadaşın soru çözümlerinde IE mesala 1,2 ise direk onu almış IC da 1,2 ise yine aynı değer alınmış benmi bir yeri kaçırıyorum yoksa bir yanlışlık mı var??

Geri