Dynamic Positioning Officer Hakkında Bilgi

bir dp operatörü olarak
türkiyede işsiz kalırsın...
sanıyorum türkiyedeki ilk dp operatörlerinden biriyimdir (2004 te aldım (daha stajyer bile değilken ))
denizcilik sektöründe en zevkli iştir...
ama bu iş türk armatörlerle ve türk kaptanlarla pek güzel işleyeceğini sanmam
benim çalıştığım gemi 2004 yapımdı internetinden uydu yayınına
kamaralarda tv,buzdolabı,müzik sistemi gibi her ayrıntı vardı
ayrıca kontrat ta 1+1
anlıcan bizim armatörün yapabileceği bir iş değil...

verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim peki suan dp operatorlugunu nerden alabilirim ne kadar paraya mal olur hangi ulkelerde is imkani var ucretleri nasil tavsiye edermisiniz

dp kursu 2 ye ayrılır basic ve advanced olarak
ilk önce 5 günlük basic kursa gidersin sonra 1 ay class II veya class III de staj yapacaksın
sonra advanced kursa gideceksin 5 gün ondan sonra en az class II gemide 6 ay staj yapman lazım
class I de yaparsan stajını durum biraz farklılaşıyo...
2004 senesinde basic kurs 3000 euro idi
advanced kurs ta 4000 euro idi
şuanki fiyatları bilmiyorum
maaş olarak
ingiliz bir firma günlük 210 pound veriyordu
ama normal maaşlar 3000-4000 euro gibi falan

Turkiye de DP Kursu veren bir yer var mi ? Yurt disinda gecerligi olan en uygunu Ukrayna da gozukuyor basic ve advance olarak her biri yaklasik 4000 tl kadara geliyor.

Turkiye de DP Kursu veren bir yer var mi ? Yurt disinda gecerligi olan en uygunu Ukrayna da gozukuyor basic ve advance olarak her biri yaklasik 4000 tl kadara geliyor.

DP kursunu Ukrayna, Filipinler gibi yerlerden almayın. Sütçü İmam Üniversitesi'nde işletme okumayla eşdeğer olur. Türkiye'de yok, bırakın Türkiye'yi dünyada sayılı yerde açılır bu kurslar.

Norveç ve İngiltere'yi hedef belirleyin. Paranıza kıyın yoksa bir işe yaramaz, ki zaten şu an tecrübesiz elemanı alıp da bünyesinde yetiştirecek bir offshore şirketi dünyada yok... En son bir tane vardı onlar da yeterli elemanı bünyesine katınca tecrübesizleri almamaya başladı.

Staj yeri sağlıyor mu eğitimi alacağınız kurum, ona bakın. Staj yeri bulmak inanılmaz zor... Sertifikalara o kadar para verip staj yeri bulamayanlar mı dersiniz, staj yeri bulup yıllarca istihdam edilmeyi bekleyenler mi dersiniz...

Offshore cidden sıkıntılı bir sektör.

2013 yili aralik ayinda DP basic kursu aldim; Romanya' da. 250 e yakin basvuru yaptim; ya BOSIET eksikti, ya HUET, ya ENG1 yada B1OCS vizesi. Yani soyle soyleyeyim gittigime pisman degilim ama hicbir ise yaramadi.

Oncelikle limited ve unlimited olmak uzere iki dpo sertifikasi var.
- stcw 2/1, 2/2, 2/3 veya makina icin 3/1 , 3/2, 3/3 yeterlilige sahip olmak,
- 5 faz `dan olusur
-faz A basic course ( 5 gun , kurs sonunda sinav , basarisiz oldugunda 24 saat icinde bir sinav hakki , basarisiz oldugunda 6 ay icinde son sinav hakki) en yakin kurs merkezi (NI onayli) ukrayna , romanya, hirvatistan, italya
-faz B staj suresi 2014 den sonra basvuranlar icin 60 gun (dp-2 veya dp-3 donanimli gemide)
-faz C advanced course (5 gun kurs sonunda simulasyon sinavi var , basarisiz olursan tekrar kurs alman gerekli)
-faz D staj suresi 60 gun (dp-2 veya dp-3 donanimli gemide)
-faz D enson calistigin gemiden kaptan veya senior dpo dan bu gorevi kifayetiyle yapabilecegine dair onayli belge

Sonuc olarak onemli olan staj yapabilecek bir sirket bulmak eger bulamiyorsan hic bu ise girmeni tavsiye etmem, bosuna para ve zaman harcarsin.
Bulabiliyorsan denizde yapabilecegin cok guzel bir is Ticari gemilerle kiyaslanamaz.(her konuda)

Geri