Eğitim ve Sınav Yönergesi Temmuz 2014 Değişiklikleri

goker2006

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar http://www.didgm.gov.tr/ sitede yeni sınav yönetmeliği mevcut sınavlardan kalan veya sınavlara yeni girecek arkadaşlara çok önemli değişiklikler olmuş.Örneğin sınavlardaki soru sayıları 20 sorudan 50 soruya çıkartılmış.Dosya yakan adayların verdiği bazı sınavlardan muaf tutulması öngörülmüş.Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş varsa bilgilendirme yaparsa çok iyi olacaktır.

SEVGİLERİMLE.....

09/06/2014 tarihli değişikliklerle birlikte güncellenen Eğitim ve Sınav Yönergesinde ağırlıklı değişim Denizcilik eğitim kurumlarında çalışan personelin yeterlilik ve şartlarını yeniden düzenlemelerden oluşmaktadır. Bunun haricinde Kurslar ve simulatorlerde eğitimlerde kontenjan sınırlamaları düzenlenmiş ve bizi en çok ilgilendiren GASM-GOSS sınavlarında soru adedi 20 sorudan 50 soruya yükseltilmiştir.

Aşağıdaki dosyada Temmuz 2014 değişiklikleri dahil yeni Gemiadamları Eğitim ve Sınav Yönergesini görüntüleyebilirsiniz:
http://www.didgm.gov.tr/BLSM_WIYS/DISGM/tr/doc/19.12.2013_10519_ESY_Temmuz2014.zip

herşeyi anladım da yazılı sınavı geçtikten sonra ; kurum gerek duyarsa sözlü ve uygulamalı sınava mı tabi tutacaklar bizi ? Ya da Ben mi Yanlış Anladım ?

telsiz zabiti olupta vardiya zabiti yeterliğine girecekler için puanlama farklı gösteriyor (sadece ingilizce sınavı için).ingilizce sınavı normalde 60 telsiz zabiti isen 50 olmuş . ben mi doğru anlamışım . yanıldığım bir kısım mı var . bilgisi olan açıklayabilir mi?

Telsiz Zabiti'nden Vardiya Zabiti'ne geçişte GOC'u olan gemi adamını kastetmiyor,
Telsiz Zabiti olarak belirttiği gemi adamı eski yönetmelik hükümlerine uygun olarak Gemi Adamı Cüzdanında Yeterlilik bölümünde Telsiz Zabiti yazan gemi adamlarıdır. Eskiden en az Miço yeterliliğinde olup da GOC alanlara Telsiz Zabiti ehliyeti verilmekteydi.
Bu durum sonradan kaldırıldı, ancak hak kaybı olmaması açısından Vardiya Zabitliğine geçişlerine hizmet ve sınavla izin verildi.

Eğer GOC'lu bir Gemi Adamıysanız (stajyer veya Sınırlı Kaptan) bu durum sizinle ilgili değildir.

Tekrar Sorayım : herşeyi anladım da yazılı sınavı geçtikten sonra ; kurum gerek duyarsa sözlü ve uygulamalı sınava mı tabi tutacaklar bizi ? Ya da Ben mi Yanlış Anladım ?

Telsiz zabitliğinden Vardiya zabitliğine sınavına giriyorum ilk ingilizce sınavımda 60 puan istiyordu 50 ile kalmıştım,2.sınav hakkı için harç yatırdım tekrar sınava girecektim. bu ilk sınavda aldığım 50 puan şimdi değerlendirilecekmi? yani ingilizceyi geçmiş sayılacakmıyım?

Telsiz Zabiti'nden Vardiya Zabiti'ne geçişte GOC'u olan gemi adamını kastetmiyor,
Telsiz Zabiti olarak belirttiği gemi adamı eski yönetmelik hükümlerine uygun olarak Gemi Adamı Cüzdanında Yeterlilik bölümünde Telsiz Zabiti yazan gemi adamlarıdır. Eskiden en az Miço yeterliliğinde olup da GOC alanlara Telsiz Zabiti ehliyeti verilmekteydi.
Bu durum sonradan kaldırıldı, ancak hak kaybı olmaması açısından Vardiya Zabitliğine geçişlerine hizmet ve sınavla izin verildi.

Eğer GOC'lu bir Gemi Adamıysanız (stajyer veya Sınırlı Kaptan) bu durum sizinle ilgili değildir.

telsiz ehliyetide olsa düz hesap olarak denizcilik ing 60 olarakmı hesaplancak puan olarak ?

saçma sapan şeyler çıkarıyorlar.bunları çıkaracaklarına 500-3000 GRTvardiya zabitine astronomik seyir sorularını kaldırsınlar..

1 temmuzdan itibaren gecerli oldugunu var sayarsak ben uzak yol vardiya zabitliği ingilizce sınavından 65 60 60 aldım 70 almam gerekiyordu şimdi girmiş oldugumuz ve aldıgımız bu puanlar gecerli oluyormu yoksa bişeye yaramıyormu?

Geri