Ehliyet Başvuru Prosedürü Ve Harçlar

arfkpt

Denizci
Denizci
Arkadaşlar bütün goss sınavlarımı tamamladım ve tahmini olarak başarı belgemin limana ulaştığını düşünüyorum limanı arıyorum cevap veren yok bu ehliyet başvurusu prosedürü ne şekilde ilerleyecek ne yapmam lazım ?

Hayırlı olsun kardeşim aşağıda sırayla tüm yapılacak işlemleri yazacagım evrakın peşini hiç bırakma yoksa benim gibi 1 buçuk ay beklersin
not: Hala bekliyorum inşallah 1 hafta sonra cüzdan elimde olacak :))

1. Goss sınavlarının hepsinin tamamlanmasının ardından ISTANBUL GASM merkezi her perşembe akşam 16 17 gibi başarı belgelerini İSTANBUL LİMAN BAŞKANLIĞINA gönderiyor. Sınav merkezinden dosya numaranı öğrenmen çok önemli evrak takibi için. GASM TEL : 0 212 258 60 90

2. İSTANBUL LİMAN BAŞKANLIĞINA gelen başarı belgesinde ne işlem yapıyorlar bilmiyorum ama yaklaşık 3 haftada anca yola cıktı benim başarı belgem. Sen sürekli ara veya limanı sürekli sıkıştır. Limanda GİDEN EVRAK diye bir bölüm var başarı belgen oradan bağlı olduğun limana gönderiliyor. Buradan evrakının akıbetini öğren LİMAN TEL: 0 212 249 21 97 Dahili 2435 olması lazım ama operatorden yinede öğren. operator bile bazen saatlerce cevap vermiyebiliyor sukunetini muhafaza et.

3. Limandan postaya verilen evrakın yaklaşık 5-8 gün arasında limanına ulaşıyor çünkü devletin kargo denen birşey oldugundan haberi yok hala ptt posta ile gönderiyor evrakları. Hatta cok caz yaparsan Limandaki adamdan RR ile başlayan ptt posta numaranı alabiliyorsun sonra internetten numaranla evrak nerde öğrenebilirsin.

4. Limana gelen başarı belgesi ile işlemleri yapıp paraları yatırdıktan sonra yeterlilik belgenin onaylanması için bir üst yazı ankaradaki ulaştırma denizcilik bakanlıgına gönderiliyor. Bu işlemide liman ptt posta ile yaptığı için 15 günde anca belgen onaylanır ama limandaki adama rica edip üst yazıyı kendin kargoyla ANKARAYA gönderirsen 1 haftada yeterliliğin onaylanır.

5. Yeterlilik belgesininde onaylanmasının ardindan 14.11.2013 tarihine kadar herkes kendi limaninda cüzdanlarını bastırıp işlemlerini tamamliyordu fakat benimde başıma gelen gibi bundan sonra cuzdanlar ANKARA merkezdan basılıp aynı pasaportlar gibi herkesin adresine ptt kargo ile gönderilecekmiş Yani 1 haftada bu yeni cıkan işlem için bekleyecez demektir.

Umarım bi yardımım olmuştur. Herkese başarılar..

valla istanbul liman başkanlığına işi düşenin vay haline...her başvuru yapana en az 1ay sonra gel diyolar :) ben yaptığım yeterlilik yükseltme işlemlerini anlatayım tarihlerle insanlarda iyi kötü bifikir sahibi olur...sınavlara istanbulda girdim...istanbul sınav merkezi cuma günleri sınav yapmıyo o gün başarı belgelerini ilgili limanlara yolluyo..ben en son sınavıma 2 ekim salı girdim 7 ekimde istanbul liman başkanlığında başarı belgemi aldım...başarı belgesini alırken sınav için başvurduğumuzda verdiğimiz dosyamızıda bize geri veriyorlar..ondan sonra başvurulara bakan kısımda numara alıp memura hangi işlemleri yapacağımızı sormak daha mantıklı..özellikle yatıracağımız harçlarla ilgili...boşyere fazladan harc yatırmayın..herkesin işleteceği sertifika sayısı falan değişebilir... sonra hangi işlemleri yapacaksak c-kodu alıp kendimi borclandırıyoz...garanti bankasından harçları yatırıp tekrar limana gelip başvurumuzu yapıyoruz..ama başvuruları hemen işleme sokmuyorlar...ben dosyama bakan memura sorduğumda yukarda bekliyor demişti dosyalar önümüze hemen gelmiyo diyor ne varsa yukarda anlamış değilim :)benim dosyamda yaklaşık 1 ay sonra 4 kasımda ankaraya gönderildi..12 kasımda ankarayı aradığımda (dahili 3504 yada 3540 deneyin)dosyamın imzada beklediğini öğrendim.14 kasımda aradığımda başvurunun onaylandığını limanıma gidebileceğim söylendi bende yaklaşık 1,5 ay sonra 15 kasımda cüzdanımı aldım....

15 kasımda alabildiysen ne mutlu sana çünkü aynı şekilde benimde 15 kasımda onaylandı yeterlililiğim fakat cüzdanlar artık ANKARAdan basılacakmış bide cüzdanı verdik kargoya bekliyorum hala.

İstanbul liman başkanlığında giden evrak bölümünde başarı belgelerinin neden 3 hafta beklediğini anlayabilen varmı? bundan sonra sertifikaları dahil Ankara'nın liman cüzdanına kendi yazdırıp adrese gönderecek ise sertifikalar için istediğimiz limandan başvuru yapabilecek miyiz?
limanımıza varan başarı belgesiyle birlikte harçları yatırdıktan sonra Ankara ya hangi evrakları göndereceğiz?extradan cüzdanla birlikte gönderilecek evraklar varmı?

dünyanın harç parasını alıyorlar halen ptt normal postayla evrak göderiyorlar=) ptt nin aps kısmıda var bilinmiyormu acaba=) marmarayla boğazın altından 4 dk da geçildiği 21.yüzyılda halen normal posta? Online sistemden sınavları yapan çok güzel bir sanal ağ olmasına rağmen başarı belgelerinde de bu online sınav sistemi ağının kullanılmasını çok isterdim.limandaki memurlarımızda bu belgelerle uğraşmaktan kurtulur ve başarı belgesini 1 ay boyunca takip eden denizcilerimizde rahat ederdi.saygılarımla

Hayırlı olsun kardeşim aşağıda sırayla tüm yapılacak işlemleri yazacagım evrakın peşini hiç bırakma yoksa benim gibi 1 buçuk ay beklersin
not: Hala bekliyorum inşallah 1 hafta sonra cüzdan elimde olacak :))

1. Goss sınavlarının hepsinin tamamlanmasının ardından ISTANBUL GASM merkezi her perşembe akşam 16 17 gibi başarı belgelerini İSTANBUL LİMAN BAŞKANLIĞINA gönderiyor. Sınav merkezinden dosya numaranı öğrenmen çok önemli evrak takibi için. GASM TEL : 0 212 258 60 90

2. İSTANBUL LİMAN BAŞKANLIĞINA gelen başarı belgesinde ne işlem yapıyorlar bilmiyorum ama yaklaşık 3 haftada anca yola cıktı benim başarı belgem. Sen sürekli ara veya limanı sürekli sıkıştır. Limanda GİDEN EVRAK diye bir bölüm var başarı belgen oradan bağlı olduğun limana gönderiliyor. Buradan evrakının akıbetini öğren LİMAN TEL: 0 212 249 21 97 Dahili 2435 olması lazım ama operatorden yinede öğren. operator bile bazen saatlerce cevap vermiyebiliyor sukunetini muhafaza et.

3. Limandan postaya verilen evrakın yaklaşık 5-8 gün arasında limanına ulaşıyor çünkü devletin kargo denen birşey oldugundan haberi yok hala ptt posta ile gönderiyor evrakları. Hatta cok caz yaparsan Limandaki adamdan RR ile başlayan ptt posta numaranı alabiliyorsun sonra internetten numaranla evrak nerde öğrenebilirsin.

4. Limana gelen başarı belgesi ile işlemleri yapıp paraları yatırdıktan sonra yeterlilik belgenin onaylanması için bir üst yazı ankaradaki ulaştırma denizcilik bakanlıgına gönderiliyor. Bu işlemide liman ptt posta ile yaptığı için 15 günde anca belgen onaylanır ama limandaki adama rica edip üst yazıyı kendin kargoyla ANKARAYA gönderirsen 1 haftada yeterliliğin onaylanır.

5. Yeterlilik belgesininde onaylanmasının ardindan 14.11.2013 tarihine kadar herkes kendi limaninda cüzdanlarını bastırıp işlemlerini tamamliyordu fakat benimde başıma gelen gibi bundan sonra cuzdanlar ANKARA merkezdan basılıp aynı pasaportlar gibi herkesin adresine ptt kargo ile gönderilecekmiş Yani 1 haftada bu yeni cıkan işlem için bekleyecez demektir.

Umarım bi yardımım olmuştur. Herkese başarılar..

Iyı aksamlar. Aynı durumdan müzdarip olduğum için bir bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. 21 ekimde yaptığım UVZ başvurum kavga dövüş 14 Kasım da onaylandı ankaradan. Yine bir araba tantananın ardından sertifikalarımı sisteme işlediler. Lakin ankaradan başka biryerde cüzdan basımı yapılamayacağından liman basmadı cüzdanımı. Bu gece ankaraya gidip bizzat şansımı deniyecem. Aceba bu tarz bir işlem yapan var mıdır ? Bilgisi tecrübesi olan yardımcı olursa şimdiden teşekkür.Allah bütün denizcilere sabır versin..

bence mantıklı liman cüzdanını ankaraya elden götürüp yazdırman zaten bundan sonra cüzdan bizde kalmayacağı için gidip elden yazdırma ,yeterlilik işlemede söz konusu değil.
ilk başta sadece liman cüzdanıyla ankaraya gitmen yeterli olucakmı?bunu öğrenmelisin sonradan sana limanında bulunan dosyandan evrak talep etmesinler.ankaradan müsteşarlığı arayıp daha doğru bilgi alman daha iyi olucaktır.selametle

Şöyle söyleyim gerekli olabilecek bütün evraklarımı zaten online olarak sistemde kod açıldıktan sonra sisteme girdiler bunu dosyamla ilgilenen memurdan öğrendim hangi sertifikalarımın işlendiği vs vs. ayrıca bugun limanda mesai bitiminde dışarda memurların biriyle sigara içerken konuşma şansım oldu bana orda normal şartlarda elden vermediklerini ama bir tanıdık vasıtasıyla hallolabileceğinide söyledi :) tanıdık falanda yok ama yekten vatandaş olarak şansımı denicem gece gidiyorum. Bakalım sonuç ne olacak yarın neticeyi burdan paylaşırım. Selametle.

arkadaşlar bundan sonra sicil limanı olayı ortadan kalktı.isteyen herkes istediği limandan işlemini yaptırabilir.ayrıca artık bölge müd. liman cüzdanlarını yazmayacaklar.ankaradan yazılıp adrese teslim yapılacak.pasaport gibi.elden ankarada işlem yapmıyorlar.bunuda söyleyeyim.bışuna gitmeyin...

arkadaşlar ben 1. zabitlik için bütün sınavlarımı dün tamamladım tahminim pazartesi başarı belgem limana ulaşır. şimdi internetten C kodu alıcam ama hangisinden kaç tane alıcam bilemiyorum. yeterlilik belgesine girip mi yoksa gemi adamı cüzdanı bölümünden mi almam gerek C kodun? Cüzdanın tarihi geçti yenilenmeside gerek ayrıca
Gemi adamı cüzdanı kısmına girdiğimde ücret 99 lira
Yeterlilik belgesi kısmına geldiğimde 76 lira

bunlar dışında işlem ücreti için nasıl C kodu alıcam

ayrıca bi kaç tane STCW eskidi onları yenilemek içinde sanırım kaç atneyse okadar STCW almak gerek
bu konularda yardımcı olabilicek varsa çok sevinirim şimdiden teşekürler

liman cüzdanıyla ilgili ödemen gereken parayı limanındaki memur açar.bankaya harç paralarını yatır dekontu getir diye söyler. sen sadece ortalama ne kadar ödeyeceğini bilsen yeter diye düşünüyorum.ehliyetin hayırlı olsun,başarı belgeleri istanbul limanından ne kadar sürede sicil limanlarına ulaşıyor.selametle

14-15 kasım da yeterlilik başarı belgem istanbul liman başkanlığına gönderildi.tahminim başarı belgesi 18 kasımda istanbul liman bşk.lığına ulaşmıştır.benim sicil limanım izmire başarı belgem kaç günde ulaşır aynı durumda olan arkadaşlar varmı bekleyen takip eden?teşekkürler

arkadaşım sınav merkezini arayıp dosya numaranı öğren yani senin başarı belgen hangi dosya numarasıyla istanbul liman başkanlığına gönderilmiş ..sonra istanbul liman başkanlığını arayıp dosyanın durumunu sorabilirsin..tabi ulaşmak çok zor telefonları açmıyorlar bile o yüzden bi arkadaşın falan uğrayıp sorabilir eğer bi sorun olduğunu düşünüyosan..ben arkadaşımın dosyasını alıp cargoyla yollamıştım kendi liman başkanlığına ..nüfus cüzdanını bırakıyorsun kargo fişini getirince geri alıyosun katlı otoparkın orda cargo şirketi ..cargoyla 1 günde ulaştıydı kocaeline..bunlar hem bekletiyo dosyaları orda hemde ptt ıle yolladıkları için zaman alıyor...

seskos teşekürler verdiğin bilgi için istanbul liman başkanlığını dosya numarasını öğrenmeden 3 gündür arıyorum ve abartısız söylüyorum en az 3 gün içinde 20 kez civarı aradım ama ulaşamadım (gemiadamları servisi,operator dahil cevap vermiyor,giden evrak bölümünde de yanıt yok)arada bir telefon açılıyor hemen kapatıldığı durumlarda olduğunu düşünüyorum.ulaştırma bakanlığına ulaşamamak=)

evet istanbul liman başkanlığı tam bi rezalet ....bi arkadaşın gidip sorma imkanı varsa iyi olur ...başarı belgen ulaşmıştır diye düşünüyorum şimdiye kadar ..sınav merkezi cuma günü sınav yapmıyorlar başarı belgelerini yolluyorlar istanbul liman başkanlığına...orda benim yaptığım gibi arkadaşın dosyanı bulup kendisi yollasın cargoyla..1 günde ulaşır limanına..

istanbul liman başkanlığında genel evrak bölümünde 2 memur var işte..valla adamların masası dolapları falan karmakarışık..dosyalar birbirine girmiş..arkadaşımın başarı belgesinin olduğu dosya aradık ettik çıktı dolapın içinde bi yerde...ne yapılıyor belli değil..şu dosyalar birikti gönderellimi napalım falan diye konuşuyorlar kendi aralarında...muhabbetler aynen böyle.......

sınav merkezini aradınmı sor bakalım noldu naptınız diye belkide göndermeyi unutmuşlardır herşey beklenir bu adamlardan.......

sınav merkezinin hakkını vermek lazım orası düzgün çalışıyor en azından ulaşılıyor,bilgilendirmeyi doğru yapıyorlar.gönderdiklerini söyledi sınav merkezi..bu arada yeni aldığımız stcw leri liman başkanlığımı yazacak cüzdanımıza yoksa stcw içindemi Ankaraya göndereceğiz? Ankara sadece yeterlilikmi yazdırıyor?

Geri