Hayırlı olsun kardeşim aşağıda sırayla tüm yapılacak işlemleri yazacagım evrakın peşini hiç bırakma yoksa benim gibi 1 buçuk ay beklersin
not: Hala bekliyorum inşallah 1 hafta sonra cüzdan elimde olacak
)
1. Goss sınavlarının hepsinin tamamlanmasının ardından ISTANBUL GASM merkezi her perşembe akşam 16 17 gibi başarı belgelerini İSTANBUL LİMAN BAŞKANLIĞINA gönderiyor. Sınav merkezinden dosya numaranı öğrenmen çok önemli evrak takibi için. GASM TEL : 0 212 258 60 90
2. İSTANBUL LİMAN BAŞKANLIĞINA gelen başarı belgesinde ne işlem yapıyorlar bilmiyorum ama yaklaşık 3 haftada anca yola cıktı benim başarı belgem. Sen sürekli ara veya limanı sürekli sıkıştır. Limanda GİDEN EVRAK diye bir bölüm var başarı belgen oradan bağlı olduğun limana gönderiliyor. Buradan evrakının akıbetini öğren LİMAN TEL: 0 212 249 21 97 Dahili 2435 olması lazım ama operatorden yinede öğren. operator bile bazen saatlerce cevap vermiyebiliyor sukunetini muhafaza et.
3. Limandan postaya verilen evrakın yaklaşık 5-8 gün arasında limanına ulaşıyor çünkü devletin kargo denen birşey oldugundan haberi yok hala ptt posta ile gönderiyor evrakları. Hatta cok caz yaparsan Limandaki adamdan RR ile başlayan ptt posta numaranı alabiliyorsun sonra internetten numaranla evrak nerde öğrenebilirsin.
4. Limana gelen başarı belgesi ile işlemleri yapıp paraları yatırdıktan sonra yeterlilik belgenin onaylanması için bir üst yazı ankaradaki ulaştırma denizcilik bakanlıgına gönderiliyor. Bu işlemide liman ptt posta ile yaptığı için 15 günde anca belgen onaylanır ama limandaki adama rica edip üst yazıyı kendin kargoyla ANKARAYA gönderirsen 1 haftada yeterliliğin onaylanır.
5. Yeterlilik belgesininde onaylanmasının ardindan 14.11.2013 tarihine kadar herkes kendi limaninda cüzdanlarını bastırıp işlemlerini tamamliyordu fakat benimde başıma gelen gibi bundan sonra cuzdanlar ANKARA merkezdan basılıp aynı pasaportlar gibi herkesin adresine ptt kargo ile gönderilecekmiş Yani 1 haftada bu yeni cıkan işlem için bekleyecez demektir.
Umarım bi yardımım olmuştur. Herkese başarılar..