Ehliyet Ve STCW Sertifikaları Yenileme

turguttkkaya

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhaba.Geçende Uz.yol I. Zabit derslerini verip başarı belgesinin Karaköy Liman Başkanlığına gitmesini beklemekteyim.18.08.2011 perşembe günü son sınavım olup başarı belgesinin Liman başkanlığına gitme süresi nedir?Başvuru yapıldıktan sonra Liman cuzdanın teslim edilme süresi ne zamandır?Ayrıca 5 temel sertifikasını yenilemek için kursa gidip başarı belgesini aldım ve liman cüzdanına işletmeden kart şeklinde almak istiyorum bu mümkün müdür?Bu konular hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.Şimdiden teşeşkkür ederim.Başarılar.

2010'da aynı işlemleri yaptığımda zamanları yanlış hatırlamıyorsam şöyle idi.

- Başarı belgesinin gelmesi ortalama 10 Gün civarı.
- Gemi Adamı cüzdanının yenilenip, gelmesi yaklaşık 15-20 Gün.
- Hangi ehliyet türünü kullanıyorsanız (Zabitler zorunlu olarak Cüzdan kullanır.)
STCW Belgelerinizin güncellemeleri de oraya işlenir.
- Kartlar Tayfa sınıfına verilir (Sınırlı Kaptan'a kadar)
- Bu ehliyete kadar olan tayfa sınıfı ise istediği takdirde cüzdan olarak da harcını yatırıp ehliyet düzenletebilir.

iyi akşamlar arkadaşlar, bilginiz varsa şayet bir konuda yardımınıza ihitiyacım var. 5 temel sertifikamı yeniliycem liman cüzdanıma işletmek için C-kodu açtım , ayrıca yat kaptanı kartımada ekleticem bunu içinde gene 5 temel sertfika için ayrı 60 liramı yatırmam gerekiyor. Teşekkürler.

Slmlar stajım esnasında deniz kazası yaşadığım için ailem denize soğuk baktı ve uzakyol vardiya makinisti ehliyetimi aldıktan sonra ticaretle ugrastim ve denize hic çıkamadım.Eylül 2012 itibariyle ehliyetimin süresi doldu.Dünyanın binbir türlü hali var ehliyetimi tekrar almak istiyorum,neler yapmam gerekiyor?

Geri