Ehliyet Veren Denizcilik Fakülteleri

Şuan için Ehliyet verme hakkı bulunan Fakülteler ve verdikleri ehliyet Aşağıdadır.
Kaynak : Denizcilik Müsteşarlığı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ - Uzakyol Vardiya Zabiti

KTÜ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - Uzakyol Vardiya Zabiti
(Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği)+ (Güverte)

YAKINDOĞU ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ - Uzakyol Vardiya Zabiti

EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ - Sınırlı Vardiya Zabiti

ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAK. - Sınırlı Vardiya Zabiti

KTÜ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
(Balıkçılık Teknolojisi) - Sınırlı Vardiya Zabiti

EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ - Sınırlı Vardiya Zabiti

Çok teşekkür ederim. Ben şuanda 11. sınıftayım. İTÜ deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği istiyorum. Bu bölümü başarıyla bitirdikten sonra göreve hangi sıfatla başlıyorum?

İTÜ Denizcilik Fakültesi Bölümümüzde de göreceğin gibi , yazın ve okul içinde yaptığın 12 aylık stajdan sonra yani 3. Senenin sonunda, Uzakyol Vardiya Zabiti Sınavına girme hakkın olacaktır.
Sınavı Geçtikten sonra da Uzakyol Vardiya Zabiti yani:
- Uzaksefer yapan Gemilerde Tonaj limiti olmaksızın : 3. Kaptan
- Yakınsefer yapan 3000 Grosston altı gemilerde : 2. Kaptan

Ayrıca 2 yıl deniz hizmetini bitirdikten sonra gireceğin sınavlarla ehliyetini sırayla >

Uzakyol I. Zabit
Uzakyol Kaptan ve daha sonra da
Klavuz Kaptan

Yeterliliğinde olacaksın.Başarılar Dilerim.

Kocaeli Üniversitesini unutmuşun:P Benim aklımda Deniz Ulaştırma ve İşletme & Deniz ve Liman işletme Bölümü var 2 senelik okul hemen evin önünde:D Bu bölümleri bitirirsem ne olur çıkarım. Bu sene 2. senem bu sefer yazacam kaçarı yok yoksa askere çağıracaklar:D Kaptan abi bu bölümlerden alacağım ehliyetleri söleyebilirmisin? ( bölümler 2 senelik )

Verdiğim linki iyi incelersen Müsteşarlık tarafından yetki verilenin ,

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU

olduğunu kendin de göreceksin.

Ayrıca Okulun kendi sitesinde de göreceğin gibi yetkisi olanın Yüksekokul Eğitimi olduğunu açıkça söylemişler;
İlgili Maddeler

Kod:
[B][B]DENİZCİLİK FAKÜLTESİ[/B]
[B]ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI[/B][/B]

[CENTER](Üniversitemiz Senatosunun 08.09.2009 tarihli kararı ile değişen)[/CENTER]
[B]Amaç ve Kapsam[/B]
[B]Madde 1-[/B] Bu Uygulama Esaslarının amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4 üncü ve 5 inci maddelerinde belirtilen amaç ve ana ilkeler doğrultusunda Dokuz Eylül Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Çerçeve Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunda eğitim ve öğretimin tabi olacağı esasları belirlemektir.
Bu Uygulama Esasları Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunda lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilere uygulanır.

Verdiğim linki iyi incelersen Müsteşarlık tarafından yetki verilenin ,

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU

olduğunu kendin de göreceksin.

Ayrıca Okulun kendi sitesinde de göreceğin gibi Lisans düzeyinde Yüksekokul olarak tanımlandığını da anlayacaksın;
İlgili Maddeler

Kod:
[B][B]DENİZCİLİK FAKÜLTESİ
ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI[/B][/B]

[CENTER](Üniversitemiz Senatosunun 08.09.2009 tarihli kararı ile değişen)[/CENTER]
[B]Amaç ve Kapsam[/B]
[B]Madde 1-[/B] Bu Uygulama Esaslarının amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4 üncü ve 5 inci maddelerinde belirtilen amaç ve ana ilkeler doğrultusunda Dokuz Eylül Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Çerçeve Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunda eğitim ve öğretimin tabi olacağı esasları belirlemektir.
Bu Uygulama Esasları Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunda lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilere uygulanır.

sanırım verdiğiniz denizcilik.gov.tr adresindeki eski. 23.06.2009'da düzenlenmiş en son. 31.Ekim.2009 tarihinde yüksekokul fakülteye dönüştü.

Okulun ve Müsteşarlığının Kaynaklarına Göre En güncel yasal dayanakları kendin de okudun.

İstersen müsteşarlığa ve okula gidip güncellemelerini isteyebilirsin :), ama Müsteşarlık Fakülteyi gelip denetimden geçirmedikten sonra ve de Ehliyet vermeye yetkili olanın "Fakülte" olarak tanımlamadıktan sonra adı geçen yetkili makam DİYYO olarak kalacaktır.

sanırım verdiğiniz denizcilik.gov.tr adresindeki eski. 23.06.2009'da düzenlenmiş en son. 31.Ekim.2009 tarihinde yüksekokul fakülteye dönüştü.

Çok yanlış ..

Bildiğin gibi TÜDEV de Piri Reis olarak değişti ve kaynakta arayıp bakarsan
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

karşısında yetki tarihi olarak 22/04/2010-13671 olduğunu göreceksin.

yani bilinen en son güncelleme 22.04.2010 , ve fakülte kurulduktan sonraki bir tarih bu.

Çok yanlış ..

Bildiğin gibi TÜDEV de Piri Reis olarak değişti ve kaynakta arayıp bakarsan
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

karşısında yetki tarihi olarak 22/04/2010-13671 olduğunu göreceksin.

yani bilinen en son güncelleme 22.04.2010 , ve fakülte kurulduktan sonraki bir tarih bu.

neden güncelleme yapılmıyor ki. 9 eylülün sitesinde de fakülteye dönüştüğü yazıyor zaten.
Dokuz Eylül Üniversitesi | Denizcilik Fakültesi | Tarihçe

yazılan mesaj neden siliniyo anlamadım, yanlış olanı şeyi söyler misiniz?

[Yönetici Notu] Kategorisine ait olmayan mesajlar, içeriğe uygun olmayan mesajlar veya yöneticiler tarafından gereksiz bulunan mesajlar silinebilir,
Detaylı Bilgi için Kullanım Koşulları Sayfamızı ziyaret edin.

PEki Kaptan bu balıkçılık teknolojisinden mezun olunca direk sizin gibi 1.kaptan olma şansı nedir ?? sınavları var mıdır varsa yılda kaç kez yapılır yoksa o ehliyeti başka nasıl geliştirebilir ??

yankı kaptan 500 groston mu 3000 groston mu emin misin ? birde ktü bal.tek.müh mü yoksa fatsa mı

o zaman sadece lisans bölümlerine mi veriliyor ehliyet 2 yıllık myo lar verilmiyor mu ? başka bir sınavla mı alıyoruz ??

HOLOPO 4 senelik okursan uzakyol vardiya zabiti alabilirsin ama 2 yıllık okursan yakınyol vardiya zabiti alırsın yani bu demek oluyorki 2 yıllıkta max 3000grt a kadar uzakyolda ise sınırsız ister 100000grt ister 50000grt ister 10000grt çalışabilirsin ama artık hiçbir 2 yıllık myo uzakyola vermiyor bilginize buna göre yola koyulun

o zaman 4 yıllık okuruz lolo koç üni endistrü müh bitirdim bu ikinci hazırlığım kaptanlıkta çok para dönüyo düşünuyorum saol bılgı için

Geri