Selam arkadaşlar
Aradığımda bulamamıştım. Arşiv amaçlı arandığında çıksın diye koyuyorum.
Kaynak: DKK Deniz Harp Okulu - Düzlem ve Elektronik Seyir Ders Kitabı
Kitapta Emsal "Katsayı" olarak verilmiş bilginize
A Emsali A= N+NE+E+SE+S+SW+W+NW / 2
B Emsali B= E-W / 2
C Emsali C= N-S / 2
D Emsali D= NE-SE+SW-NW / 4
E Emsali E= N-E+S-W / 4
J Emsali = Gemi Manyetik Kuzeye seyrederken sancak veya iskeleye 1 derece meyillendiği takdirde Yapay Sapmadaki (DEV) değişme miktarına denir. Herhangi bir rotadaki Yapay Sapmanın (DEV) değeri;
DEV(rota)= dA + dB + dC + dD + dE + dJ dir. buradaki değerler;
dA = A
dB = B x Sin(Rota)
dC = C x Cos(Rota)
dD = D x Sin(2xRota)
dE = E x Cos(2xRota)
dJ = J x Cos(Rota)
NOT: J emsali hariç diğerlerini denedim çıkmış sorularda cevaplar doğruymuş. sıkıntı yok
belli rotada ki kerterizlerin değerlerinin verildiği ve buna göre işte 90 dereceye göre yapay sapma nedir gibi bir soru vardı. j emsaliyle alakalı diyedir düşündüm.
ancak formullerde verilen değerleri bulmak için bütüm emsalleri bilmek gerekiyor bunun içinde W-E işaretli değerleri bilmemiz gerekiyor. soru o şekilde. Büyük ihtimalle ben anlayamadım nasıl yapacağımı. Yapanlar olursa buraya eklerse sevinirim
Aradığımda bulamamıştım. Arşiv amaçlı arandığında çıksın diye koyuyorum.
Kaynak: DKK Deniz Harp Okulu - Düzlem ve Elektronik Seyir Ders Kitabı
Kitapta Emsal "Katsayı" olarak verilmiş bilginize
A Emsali A= N+NE+E+SE+S+SW+W+NW / 2
B Emsali B= E-W / 2
C Emsali C= N-S / 2
D Emsali D= NE-SE+SW-NW / 4
E Emsali E= N-E+S-W / 4
J Emsali = Gemi Manyetik Kuzeye seyrederken sancak veya iskeleye 1 derece meyillendiği takdirde Yapay Sapmadaki (DEV) değişme miktarına denir. Herhangi bir rotadaki Yapay Sapmanın (DEV) değeri;
DEV(rota)= dA + dB + dC + dD + dE + dJ dir. buradaki değerler;
dA = A
dB = B x Sin(Rota)
dC = C x Cos(Rota)
dD = D x Sin(2xRota)
dE = E x Cos(2xRota)
dJ = J x Cos(Rota)
NOT: J emsali hariç diğerlerini denedim çıkmış sorularda cevaplar doğruymuş. sıkıntı yok
belli rotada ki kerterizlerin değerlerinin verildiği ve buna göre işte 90 dereceye göre yapay sapma nedir gibi bir soru vardı. j emsaliyle alakalı diyedir düşündüm.
ancak formullerde verilen değerleri bulmak için bütüm emsalleri bilmek gerekiyor bunun içinde W-E işaretli değerleri bilmemiz gerekiyor. soru o şekilde. Büyük ihtimalle ben anlayamadım nasıl yapacağımı. Yapanlar olursa buraya eklerse sevinirim