ERM Sertifikası

yarcan

Küpeşteci
Denizci
Bu erm sertifikasını en son ne zaman almamız gerekiyor. Bu konu hakkında kesin bilgisi olan var mı ?

2. bir sorumda gün itibariyle 2. muhendis oldum .Acaba ben 20 ayda mı Baş Mühendis olacam yoksa 36 ayda mı ?

teşekkur ederim cevap için ... bende biliyorum da kimisi ocak ayı kimi temmuz ayı diyor . acaba hangisi gerçek onu bilen yok mudur

- temmuz 2013 e kadar başmühendislik için gerekli süreyi yani 20 ayı tamamlayabilirsen başmühendis olabilirsin, tabi şuan itibari ile 20 ayı tamamlayamayacağın açık, o yüzden 36 ay hizmet gerekli senin başmühendis olman için.
- temmuz 2013 de STCW ve bir takım kurallar degişecek, o yüzden ERM için daha iyi bir haber alırız.

STCW.7/CIRC.17 'a göre ERM sertifikası 2. maddeye göre (aşağıda orjinal hali ve linki de bulunmakta) 2017 kadar aranmayacak deniliyor temmuz 2013 le alakalı durum nereden kaynaklanıyor bilen varsa söylerse sevinirim.

2 The Committee noted that the amended requirements of chapter VIII come into force
on 1 January 2012. However, some aspects of seafarer training, for example, Engine-room
Resource Management (ERM) or Bridge Resource Management (BRM), are not required to be
completed until 1 January 2017

http://www.vta.ee/atp/public/STCW.7..._up_to_the_full_implement..._Secretariat1.pdf

En uygun olan derken ne gibi özellikten bahsediyosun ? Fiyatlar değişmiyo birbirine yakın zaten. Bildeniz mercan ekol hangisi kalacağın yere yakınsa ona gitmeni tavsiye ederim.

Geri