Galatasaray Universitesi

oma314

Küpeşteci
Denizci
merhaba arkadaşlar ben bu sene mezun oldum üniversitede de 2 yıllık galatasaray universitesi düşünüyorum da acaba orda okuyan varmı yada mülakat hakkında bilgisi olan varmı acaba ?

Mülakatı bilmiyorum da okulu tercih eden çok olursa girmeniz sıkıntı olabilir.Ziya kalkavan gibi liselerin bulunduğu istanbulda tercih edicekler çok bizim gölcükten bile tercih edicekler var diğer 2 yıllıklarıda düşünmenizi tavsiye ederim.Selametle

bilgi için teşekkürler bi sorum daha olucak önemli olan okula olan yakınlık mı yoksa diploma puanımı ben izmirde oturuyorum ama diploma puanım 87 civarı falan

Diploma notunuz yüksekse sıkıntı yok:) Yakınlıkta önemli gibi ama geçenlerde ziya kalkavanın öğretmenlerinden biriyle konuşmuştum rizeden bile gelenler var dedi artık gerisini siz düşünün.

2 yıllıklara geçiş hakkımız olduğu için ygs puanımız önemli değil orta öğretim başarı puanımıza bakılcak :)

myo tercihlerinde okul bölgeleri önemli.İstanbul da okullara puanın ne olursa olsun ilk önce İstanbuldaki liselerden mezun olanlar alınır.Açık kontejan kalırsa dışarıdan alınır.

üniversitenin sitesinde okuduğuma göre ösym okul puanlarına göre seçim yapıyo daha sonra okul mülakat yaparak eleme yapıyor. istanbulda değilsin burda okuyamazsın gibi bir olay çok saçma 4 sene uğraşıp ortalamamı yüksek tuttum izmirdeyim diye beni almayıp puanı kötü birini mi alıcaklar ? çok saçma.

üniversitenin sitesinde okuduğuma göre ösym okul puanlarına göre seçim yapıyo daha sonra okul mülakat yaparak eleme yapıyor. istanbulda değilsin burda okuyamazsın gibi bir olay çok saçma 4 sene uğraşıp ortalamamı yüksek tuttum izmirdeyim diye beni almayıp puanı kötü birini mi alıcaklar ? çok saçma.

arkadaşım İTÜ myo mezunuyum.Bizim okulda şehir dışından gelen 2-3 öğrenci vardı.(beykoz,pendik,kalkavan hariç)Oda açık kontenjandan dolayı.Gelenlerde okul 1. leriydi.MYO seçimlerinde tercih bölgesi önemlidir.Hangi bölüm olursa olsun.Bu söylediklerim güverte bölümü için geçerli.Makina biraz daha rahat oluyor yerleşme konusunda.

Geri