arkadaşlar sınavda yeni olarak nitelendirdiğim sorular aşagıdaki gibi
1-ais cihazı demirde bilgi güncellemesini ne kadar sürede yapar?
1sn-3sn-1dk-3dk-6dk ben 3sn yaptım
2-gemi 080 rotasına 10knt ile seyretmekte 140 dereceden 2 knot akoıntı ile rotası ve sürati ne olur.
plotlama kagıdı ile çözülüyor.89 derece 11,2knt yaptım.
3-navtex de seyir uyarıları hangi şekilde gelir.
important-rotin-emergecy- 2sık daha vardı hatırlayamıyorum ben important yaptım
4-atlantik okyanusunda bir gemide kaptansınız hakiki 170 dercede bir fırtına var.yönü 320 derece size uzaklığı 200mil ve sürati 19knt.geminizin yük vs hesaba katarak yapacagı sürat 12knt bu durumda fırtanadan kaçmak için rotanız ne olur ve size ne kadar mesafeden geçer.
şıkları tam hatırlayamadım ancak metine göre çözülebilr.
geri kalanlar vertex hesabı.ZD hesabı,venus Ho hesabı,harita sembolü,cdmvt sorusu,otopilot NFU sorusu,dip yapısı,şamadıra sistemi kitapta ve forumda olan sorulardı.
ben maratonu tamamladım 85 geçtim.herkese başalarılar ve iyi çalışmalar diliyorum.
1-ais cihazı demirde bilgi güncellemesini ne kadar sürede yapar?
1sn-3sn-1dk-3dk-6dk ben 3sn yaptım
2-gemi 080 rotasına 10knt ile seyretmekte 140 dereceden 2 knot akoıntı ile rotası ve sürati ne olur.
plotlama kagıdı ile çözülüyor.89 derece 11,2knt yaptım.
3-navtex de seyir uyarıları hangi şekilde gelir.
important-rotin-emergecy- 2sık daha vardı hatırlayamıyorum ben important yaptım
4-atlantik okyanusunda bir gemide kaptansınız hakiki 170 dercede bir fırtına var.yönü 320 derece size uzaklığı 200mil ve sürati 19knt.geminizin yük vs hesaba katarak yapacagı sürat 12knt bu durumda fırtanadan kaçmak için rotanız ne olur ve size ne kadar mesafeden geçer.
şıkları tam hatırlayamadım ancak metine göre çözülebilr.
geri kalanlar vertex hesabı.ZD hesabı,venus Ho hesabı,harita sembolü,cdmvt sorusu,otopilot NFU sorusu,dip yapısı,şamadıra sistemi kitapta ve forumda olan sorulardı.
ben maratonu tamamladım 85 geçtim.herkese başalarılar ve iyi çalışmalar diliyorum.