GASM-GOSS 2016 Soru Bankası Sınavda Çıkma Oranı

Sınavlarda 2016 Soru Bankası Kitabındaki Kaç Soruyla Karşılaştınız?

• Toplam oy veren
    179

Kaptan Sakin TÜRK

Kıdemli
Site Yetkilisi
Dekan
Herkese Merhaba,

Hazırlamış olduğumuz GASM-GOSS Soru Bankası Kitapları (Güverte - Makine) ve STCW 2016 Sınava Hazırlık kitabı, sınavda çıkma oranı, memnuniyet ve istatistik oranlarının belirlenebilmesi için, DFSMarket.com'da - Denizcilik Fakültesi DF Store'da Satılmakta olan yayınların girdiğiniz sınavlarda % kaç oranında aynı sorunun çıktığını bu anketi doldurarak geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz.

Ayrıca yayınlarla ilgili görüş ve önerilerinizi bu başlık altından bize bildirebilirsiniz.

Tüm sınavlara girmiş, girecek meslektaşlara başarılar.

logo.png

http://www.dfsmarket.com/kitap

Yeni tamamladığım Uzakyol Kaptan Sınavlarından ingilizce hariç kalanlarından 15-17 ortalama soru GOSS 2015-16 kitabıdan geldi ancak ingilizce sınavından sadece 3 soru kitaptan geldi.

Arkadaşım ise daha şanssızdı. aynı yeterlilik, farklı illerde girdiğimiz tüm derslerinden ortalama 10 soru çıkmış kitaptan kendisine. kimilerine daha da az çıktığı söylenmekte

Biraz da çalışmayla ilgili sanıyorum çünkü soru kitaptan geldiği halde soruyu hatirlamayanlar da var. Örneğin kitap harici su sorular çıktı deniyor, o sorular da kitapta var ancak tam çalışılmamış ki hatırlanmıyor. Kitaplarda hep farklı konulara deginmeye ve okuyucuya çalışacağı konuya yönlendirecek şekilde hazırlıyorum. Tüm görüşleri değerlendiriyoruz

İngilizce sınavlarında da soru bankasından çalışsa da okuyucu sınava girdiğinde bir de ingilizcesi zayıf olduğunda yine ingilizce ezber yapamadığından soruyu eşleştiremiyor. İngilizce bölümünü ne kdr geniş tutsak yine de bu sorunun önüne gecemeyiz ama bunu daha farklı yöntemlerle aşmayı planlıyorum.

Kesinlikle çalışma çok önemli.. Kimsenin haftalarca çalışmasına gerek yok bu sınavlar için ama tamamen çıkmış sorular kitaplarına çalışıp sınava girmek başarı getirmeyecektir. Her dersle ilgili kaynakları sınavları öncesi karıştırıp bilgilerin üzerinden geçip tazelemek faydalı olacaktır. Çünkü çoğu bilgileri günlük meslek hayatımızda ve pratikte kullanmıyoruz ve doğal olarak unutuluyorlar.

Sınav içerikleri de bir seviyeyi belirlemiyor. Pratikte bizim sorumlu olmadığımız onlarca konuyla ilgili bunca insanı değerlendiriyorlar. Kimseye açık bir kaynak belirtilmiyor. Bu sebeple kaynak şeklinde seyir dersi dışında da yorumlu kaynakların vardiya zabiti arkadaşlara daha faydalı olacağını düşünüyorum.

İngilizce konusunda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Denizde çalıştığım müddet boyunca zabitlerin ingilizceyi hiç dikkate almadıklarını, geliştirmek için bir çaba sarfetmediklerini görüyorum. Buda gemi kaptanı ve 1. zabitini zor durumu sokuyor. Sınavlarda da haliyle de soruları cevaplayamıyorlar. Son girdiğim İngilizce sınavında 10'dan fazla soru gemi sertifikaları, surveyler v.b gibi detaylı sorulardı. Ama hukuk sınavında çıkan sorular gibi değil daha detaylı sorulardı.

Umarım Sınav sistemi yetkililer tarafından tavsiye edilen kaynaklarla ezbere yönelik değil; güncel ve bilgiye dayalı bir sisteme çevrilir.

Emeğiniz ve çalışmalarınız için size teşekkür eder; herkese şimdiden başarılar dilerim.

CanD kullanıcı isimli arkadaşa kesinlikle katılıyorum.Bende 2014 U.Y.V.Zabiti soru bankası ile sınavlara hazırlık için çalıştım ve halen internetten bulabildiğim kadar soru bulup çalışıyorum ama yeterli gelmiyor sadece soru çözmek.Teorikte kendini geliştirmek adına kavramların konularını sürekli okumak ve fırsat buldukça tekrar etmek gerekiyor.
Tabi sınav sistemi ezbere dayalı olduğundan pek sağlıklı değil fakat diğer ülkelerin(İngiltere,Hindistan,Avustralya)sınav sistemi ile karşılaştırıldığında yalnızca test sorularını çözüp geçmek inanılmaz kolaylık tabi sınavdan geçilebilirse.

Herkese sınavlarında başarılar dilerim.

Sayın kaptan blueway48 ,

İngilizce için söylediğiniz gibi bir kaynak soru bankası ile sonuca varılmıyor.

Şöyle ki sınav sisteminde son yıl hariç sürekli artmakta olan bir soru havuzu var ve son öğrendiğim kadarıyla bu havuzun genel soru büyüklüğü 76 bin ki bunun içinde ingilizce'nin işgal ettiği alan ise 8 bin civarı.Online sınav sistemi buradan rastgele kategorinize göre soruları karşınıza çıkarıyor.

Diğer sınav konuları bir kenara sadece ingilizce için günde en az toplamda 2 saat kelime ve cümle egzersizi yapıyorum(Gasm ingilizcesi hariç)

Gasm ingilizce sınavı soruları tamamen mesleki sorular ve çalışma kaynağınızı arttırmadıkça bu verdiğim miktardaki soruların çevrilip size kaynaktan düşme şansı çok düşük kalıyor.

Çözüm bol kaynak ile soru çözmek ve nerdeyse ezberlemek.
internette kaynak arayışında paralı üyelikle yine bu tip soruların olduğu bir siteler mevcut.Para kazanmak için bir miktar para kullanmak gerekiyor ne yazık ki.

Sınavlarınızda başarılar dilerim.

Genellikle survey soruları certificate soruları, tüm soruları ezberledim çünkü kitaptan hatırlıyordum soruları ama 3 tane geldi, kısmet işte.

Ingilizce haric diğer dersler çok iyiydi aslında. Ortalama %70 soru geldi ama ingilizce havuzu genişledi sanırım. Bana bir önceki sınavda 4 tane geldi. Bakalım salı günü tekrar gireceğim. Ama ingilizceye bi çözüm şart.

Geri