GBS Sisteminde Yeterlilik ve Sertifika yenileme işlemleri

asterope

Küpeşteci
Denizci
İyi Günler,

1-Vardiya zabiti olan ehliyeti ek yeterlilik hakkı olarak kullanmadan Sınırlı kaptan yeterliliğine düşürmek gibi bir seçeneğimiz mevcut mudur ?

2- Sınırlı vardiya zabitlerinin Turyol, Dentur vs yolcu motorlarında kaptanlık yapabilmesi mümkün oluyor fakat son çıkan yönetmelikte yerel trafikte kaptanlık yapacak yeterlilikler için kullanılar ibare ' Uzakyol kaptanlar 1 ay staj, diğer yeterliliklerde bulunanlar bu teknelerde 3 ay staj yapacaktır' şeklinde. Diğer yeterliliklerden kasıt 3000grt kpt/sınırlı kaptan mıdır acaba yoksa zabitler de dahil tüm yeterlilikler mi?

Merhaba

1) Vardiya zabiti yeterlilik düşürdüğünde Sınırlı Vardiya zabitine geçecektir çünkü STCW kodunda 1 yıl çalışma yapmayan gemiadamı sınırlı kaptan olamaz demektedir. Dolayısıyla 1 yıl hizmeti bulunan Vardiya zabiti ek yeterlilik olarak Sınırlı Kaptan alabilmektedir.Yeterlilik düşürmeye gerek yoktur.

2) Uzakyol Kaptan harici yeterliliklerin tamamı bu maddededir.

Teşekkürler cevabınız için. Vardiya zabiti olarak 20 ay hizmet diye biliyordum en son bir değişiklik mi oldu acaba yönetmelikte, 12 ay yeterli mi ek yeterlilik olarak sınırlı kaptan almaya ?

Teşekkürler. Yönetmelikte veya resmi gazetede bununla ilgili bir bölüm var mı bildiğiniz bulamadım bir türlü. Sınırlı kaptan için son yaptığım (1 yıl önce) ek yeterlilik başvurusu 2 yıl deniz hizmeti olmadığı için reddedildi yazmışlar açıklamaya da.

Düzeltiyorum 24 ay şartı var ancak bu herhangi bir yönetmelikte vs. Yazan bir uygulama değil stcw kodunda 1 yıl vardiya zabitliği yaptıktan sonra kaptanlık yapabilir şartını herhangi bir yerel düzenleme yapmadan gebs üzerinden başvuruya açılmış bir hak. Dolayısıyla gösterebileceğimiz bir yasal metin ortada yok.

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var, cevap verirseniz çok sevinirim.

1) Uzakyol vardiya zabitiyim, 5 yıl geçtiği için zaman aşımına uğradı. Yenileme eğitimi aldım. Yeniden yeterlik almak için ' güncelleme' ye mi vasıcam yoksa 'yeterlik için ek süre' sekmesine mi basıcam.

2) Roro sınavını kazandım fakat sertifika yenilemek için sekmeye bastığımda açılan pencerede sertifika adı yazmıyor. Bunun için üstte yeşil renkli 'yeni sertifika' ya mı basıcam ama önceden bende roro vardı sınava girdim kazandım fakat sertifika ismi çıkmıyor.

3) Isps sınavını kazandım, aşağıda bulunan İlk üç sertifikayı da bununla alabiliyor muyum? Yeni sertifika olarak seçtikten sonra 'sınavımı (Isps) tamamladım' sekmesini seçeceğim değil mi? Yani toplamda bir sınavla (Isps) dört sertifika işleteceğim cüzdana, doğru mudur?
* Güvenlikle ilgili tanıtım
* Güvenlik farkındalık
* Belirlenmiş güvenlik görevleri eğitimi belgesi
* Gemi güvenlik zabiti (Isps)

1- Yeterlilik güncelleme deyin,
2- Süresi dolan roro sertifikanızın üstündeki güncelleme simgesine tıklayarak sınavı tamamladım başvur deyin.
3- dediğiniz şekilde doğrudur.

Son düzenleme:
Geri