Gel-Git Çözümü?

aylakadam

Denizci
Denizci
1) harita derinliği 5 m olan PORT OF BRISTOL (AVONMOUTH) limanında 23 mart 1999 günü 14:00 zt daki su yüksekliği nedir ? ( problem ekte verilen admiralty gel-git cetvelleri kullanılarak çözülecektir. )

a)8 m
b)7,5 m
c)6 m
d)12,5 m cevap bu.
e)9,5 m

2) 23 şubat 1999 günü saat 05:00 zt da liman önlerinde olan ve 6 m su yüksekliğine ihtiyacı olan bir gemi ; PORT OF BRISTOL (AVONMOUTH) limanına en erken saat kaçta girebilir ? ( problem ekte verilen admiralty gel-git cetvelleri kullanılarak çözülecektir. )

a)09:10:00 zt
b)08:50:00 zt cevap bu.
c)08:20:00 zt
d)07:40:00 zt
e)06:50:00 zt

not: 1. soru da hw dan sonradır. 2. soru da hw dan öncedir şeklinde çözümü. zaten buna göre de yorumlanıp çözülüyor fakat ben burada ki önce sonra olayını nasıl yaptığımızı anlamadım. yarım yamalak bilmek istemediğimden sizlerden yardım istiyorum bilen bir arkadaş ya da arkadaşlarımız olurda yanıtlarsa sınavdan önce çok mutlu olurum. SORULAR FATİH SEYİR DOSYASI GELGİT KONU BAŞLIĞI ALTINDA Kİ 17. VE 18. SORULARDIR.

başkan çizelge olmadıgı için pek yardımcı olamam ama iki şekilde çözersin bu soruları birincisi kolay yoldan yani çizelgeden çözebilirsin ikincisi biraz daha uzun ama sağlam yoldur enterpole yaparak çözersin yanı orantı kurarak çözersin

1) long 2 derece 44' w olduğundan zt=gmt , dolayısıyla 14:00 ; 11:03 deki hw dan 2h 57m sonradır. cetvelden bulunan değer 7,5m dir.
su yüksekliği=7,5+5=12,5m

sonra olayını anladım sanırım. cetvelde 11:03 de yüksek suyu 12,5 m 17:22 de alçak suyu 1,9m olarak vermiş saat 14:00 dediği içinde yüksek su dan sonra olacağı için burada ki tabloya göre değerlendiriliyor olması gerek kanımca tespit budur. ama sende bi yazılana olabilir vs dersen teyid etmiş olurum.

2) 2. soru da da önce olayı gene tablo da saat e göre değerlendirilğinde önce olacağı gözükmekte kanımca. her ikisinde de uyuşmakta söylediğim.

verdiğin ve vereceğin cvp için saolasın dostum.

Geri