Gemi Adamı Cüzdanı/STCW Yenileme/ Sağlık Raporuı

Alevra

Küpeşteci
Denizci
Selam Arkadaşlar;

2002 yılında gemi adamı cüzdanı aldım 5 stcw ile birlikte yeterlilik miço ancak bir yerde çalışmadım sadece aldım çekmeceye koydum, Ben gemi adamı cüzdanımı ve StCW lerimi yenilemek istiyorum. Bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Ayrıca Gemi adamı cüzdanını alırken heyet raporu istemişlerdi sonraki yenilemelerde periyodik muayene yeterli olur denmişti acaba sağlık raporunu alırken periyodik diye mi alacağım yoksa yine heyet mi olacak..

Konu Hakkında Yardımcı Olursanız Sevinirim...

Sağlık raporunu ilk aldıktan sonra 2 yıl geçince yenileniyor. Yeniledikten sonra 5 yıla çıkıyor ve 5 yıl geçtikten sonra tekrar yenilemek gerekiyor. Heyet konusunda bir bilgim yok.

Selam Arkadaşlar;

2002 yılında gemi adamı cüzdanı aldım 5 stcw ile birlikte yeterlilik miço ancak bir yerde çalışmadım sadece aldım çekmeceye koydum, Ben gemi adamı cüzdanımı ve StCW lerimi yenilemek istiyorum. Bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Ayrıca Gemi adamı cüzdanını alırken heyet raporu istemişlerdi sonraki yenilemelerde periyodik muayene yeterli olur denmişti acaba sağlık raporunu alırken periyodik diye mi alacağım yoksa yine heyet mi olacak..

Konu Hakkında Yardımcı Olursanız Sevinirim...

Tüm yeterliliklerin düşmüş,mesleğe yeni başlayan biri gibi tüm işlemlerini baştan yapman gerekiyor.Yalnızca bağlı olduğun limanın belli,2002 deki limanına yapacaksın tüm başvuruları.

Sağlıkta heyet raporu alacaksın. Periyodik hakkını kullanabilmen için önce heyet raporu almalı ve aldığın tarihten itibaaren 2,5 yıl içinde periyodik muayene yaptırmalısın,yalnız belge 2 yıl geçerli ve bunu üst üste 3 kereden fazla yapamazsın,3 kereden sonra yine heyet raporu almalısın.

Sağlık raporunu ilk aldıktan sonra 2 yıl geçince yenileniyor. Yeniledikten sonra 5 yıla çıkıyor ve 5 yıl geçtikten sonra tekrar yenilemek gerekiyor. Heyet konusunda bir bilgim yok.

Bilgi eksikliğin var. Sağlık raporu hiçbir zaman 5 yıla çıkmaz!

1) İlk kez sağlık raporu alan,
2) 3 kere üst üste periyodik sağlık raporu aldıktan sonra ,sağlık raporunu yenilemek isteyen,
3) Belirtilen aralıkta periyodik rapor almayanlar heyet raporu almak durumundadırlar.

Alınan raporların geçerlilik süresi en fazla 2 yıldır.İdare gerekli durumlarda bunu 1 yılda verebilir ama 2 yıldan fazla veremez. Bu rapor 2 yıl boyunca geçerlidir. Eğer bir sonraki raporu bu 2 yıl içinde alırsanız yada raporun geçerlilik tarihinin bitimi olan 2 yıl bittiktan sonra 6 ay içinde alırsanız periyodik hakkından yararlanırsınız. Dikkat etmekte fayda var rapor o 6ay geçerli değildir.Yani 2 yıl geçerlidir,idare mağduriyeti önlemek adına,raporunuz bittikten sonra 6 ay içinde başvurursanız sizi periyodik muayene ederim der.Bu da üst üste 3 kereden fazla olamaz.

Selamlar

Geri