Gemi Adamı Ehliyeti Vermeye Yetkili Kuruluşlar

Kaptan Sakin TÜRK

Kıdemli
Site Yetkilisi
Dekan
Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Gemi Adamlarına yönelik verilen eğitim izinleri,kurumların adları ,adresleri ve telefon numaralarının bulunduğu müsteşarlığın 26.07.2006 tarihli resmi internet sitesindeki yayını.
İsteyen verdiğim linkten de indirebilir

link:
www.denizcilik.gov.tr/tr/Egitim_Veren_Kurumlar.doc
( http://www.denizcilik.gov.tr/tr/haberoku/h....asp?haberID=85 )

Yayında Galatasaray dmyo bulunmamakta ilgili arkadaşlara duyurulur. Tavsiyem denizcilik müsteşarlığının resmi web sitesine ( http://www.denizcilik.gov.tr ) mesaj atıp akıllarındaki sorulara açıklık kazandırmalarıdır.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI TARAFINDAN GEMİADAMLARINA YÖNELİK VERİLEN
EĞİTİM İZİNLERİ

İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ÖZEL KURS MERKEZLERİ
KURUM ADI VERİLEN İZİNLER

FETHİYE Den.Eğt.Merk.
Dispanser Sok. Demirci İşhanı No:25 Fethiye/MUĞLA
Tel:0.252.6123529 Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı Gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri

MELTEM Den.ve G.Adam.Kursu
Yeni Çarşı 5. Sok. No:8/A BODRUM
Tel:0.252.3130686 Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı Gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri

PUSULA Den.ve G.Adam.Kursu
853 Sok.No:29 K:2 D:244/245 Konak/İZMİR
Tel:0.232.4450205 Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı Gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri

SES Tur.ve Den. Kursu (isim değiştirmiş) ALİŞAN Tur ve Den.Kur
1717 Sok. No:58 Ses İşhanı Karşıyaka/İZMİR
Tel:0.232.4461999 Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı gemisi ve Yat Kaptanlığı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri ile Vardiya.Tutma eğitimleri

YENİ KAPTAN Den.ve G.Adam.Kursu
1713 Sok. No:48/D Karşıyaka/İZMİR
Tel:0.232.3230231 Tayfa sınıfına yönelik Yönetmeliğin 19. maddesinde geçen STCW Eğitimleri ve Vardiya Tutma eğitimleri

YENİKENT Den. Ve G.Adam.Kursu
1472 Sok.No:32 Alsancak/İZMİR
Tel:0.232.4632737
Tayfa sınıfına yönelik Yönetmeliğin 19. maddesinde geçen STCW eğitimleri ve Vardiya Tutma eğitimleri

ÖZDEĞİŞİM Tem.Den.ve G.Adam.Kursu
Kültür Mah.259 Sok.No:1 K:2 Aliağa/İZMİR
Tayfa sınıfına yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri

BİLSET Den.ve G.Adam.Kursu
1459 Sok. No:3 Alsancak-Konak-İZMİR
Tel:0.232.4632833
Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı Gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri ile Vardiya.Tutma eğitimleri

URLA ÇAĞDAŞ Denizcilik Ge.Kur.
Hacı İsa Mah. Belediye Cad.No:78 Urla-İZMİR
Tayfa sınıfına yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri

YÜKSEL Den.ve Yel.ve Gem.Kursu
Netsel Marine No:E-12 Marmaris-MUĞLA
Tel:0.252.4121016 Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı Gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri ile Vardiya.Tutma eğitimleri

İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ÖZEL KURS MERKEZLERİ KURUM ADI VERİLEN İZİNLER

Türk Deniz Eğitim VakfI (TÜDEV) Eğitim Merkezi
İstasyon Mah.Hacıoğlu Sok. Tuzla/İSTANBUL
Tel:0.216.4467000 -Tüm gemiadamlarına yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW eğitimleri ile zabitan sınıfı gemiadamlarına yönelik, Yönetmeliğin 21 nci ve 23 ncü maddelerinde belirtilen STCW eğitimleri,
-Uzakyol Birinci Zabit , Uzakyol Kaptanı, Uzakyol İkinci Makinist ve Uzakyol Başmakinist yeterliklerine yükselme eğitimleri,
-Uzakyol Vardiya Zabiti ve Uzakyol Vardiya Makinistliği eğitimleri

EKOL Den.Eğt.Tic.Ltd.Şti.,
Bağdat Cad.Cevizli Mah.No.319
Maltepe-İSTANBUL
Tel:0.216.4594937 -Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Zabitan sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 20, 21,22,23 ve 25. maddelerinde belirtilen STCW eğitimleri,
-Uzakyol Vardiya Zabiti ve Uzakyol Vardiya Makinistliği eğitimleri
-ISPS Gemi Güvenlik Zabiti, Şirket Güvenlik Sorumlusu ve Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu eğitimleri,
-Sınırlı Makine Zabiti, Sınırlı Başmakinist yeterliğinden Makine Zabiti (750-3000 KW) Yeterliğine geçecekler için tamamlama, Makine Zabiti (750-3000 KW), İkinci Makinist ve Başmakinist (750-3000 KW ), , Sınırlı Kaptan yeterliğinden Vardiya Zabiti (500-3000 GT) Yeterliğine geçecekler için tamamlama, Sınırlı Vardiya Zabiti, Birinci Zabit ve Kaptan (500-3000 GT), Vardiya Zabiti (500-3000 GT),Uzakyol Birinci Zabiti ve Uzakyol Kaptanı Yetiştirme Eğitimleri,

AKTEN Den.Eğt.Merk.
Rıhtım Cad.Nemlizade Sok.Çayırbaşı Apt.No.3-4 Karaköy-İSTANBUL
Tel:0.216.4183035
-Tayfa sınıfına yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,
- tayfa sınıfına yönelik, Petrol Tankeri Tanıtım, Kimyasal Madde Tanıtım, Sıvılaştırılmış Gaz Tankeri Tanıtım STCW eğitimleri,

AKADEMİ Den.Eğt.Merk.
Kemankeş Mah.Karamustafapaşa Sok.No.59-61
Karaköy-İSTANBUL
Tel:0.212.2518249 - Tüm gemiadamlarına yönelik Yönetmeliğin 19., 20., 21., 22., 23., 24. ve 25. maddelerinde geçen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Sınırlı Başmakinist yeterliğinden Makine Zabiti (750-3000 KW) Yeterliğine geçecekler için tamamlama, Sınırlı Makine Zabiti Yetiştirme, Sınırlı Kaptan yeterliğinden Vardiya Zabiti (500-3000 GT) Yeterliğine geçecekler için tamamlama,
-Sınırlı Vardiya Zabiti Yetiştirme eğitimleri,
- Birinci zabit ve Kaptan (500-3000 GT), İkinci Makinist ve Başmakinist (750-300 kW), Vardiya Zabiti (500-3000 GT), Makine Zabiti (750-3000 KW) yetiştirme eğitimleri,

ÖZEL ŞİŞLİ Den.Eğt.Mrk.
Palazoğlu Sok. No:4/A Şişli/İSTANBUL -Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Vardiya Zabiti (500-3000 GT), Birinci Zabit ve Kaptan (500-3000 GT), Makine Zabiti (750-3000 KW), İkinci Makinist ve Başmakinist (750-3000 KW), Uzakyol Birinci Zabiti ve Uzakyol Kaptanı, Uzakyol İkinci Makinisti ve Uzakyol Başmakinisti, Vardiya Zabiti (Uzakyol Vardiya Zabitliğine geçiş hakkı olan program) ile Makine Zabitliği (Uzakyol Vardiya Makinistliğine geçiş hakkı olan program) yetiştirme eğitimleri,
-Sınırlı vardiya zabiti yetiştirme, Sınırlı kaptan yeterliğinden Vardiya zabiti (500-3000 GT) yeterliğine geçecekler için tamamlama,
-Sınırlı makine zabiti yetiştirme, Sınırlı başmakinist yeterliğinden makine zabiti (750-3000 KW) yeterliğine geçecekler için tamamlama eğitimleri,

MERCAN Den.ve G.Adam.Kursu
Kemankeş Mah.Karamustafapaşa Sok.Murat Han K.4
Kraköy-Beyoğlu-İSTANBUL
-Tayfa ve zabitan sınıfı gemiadamlarına yönelik Yönetmeliğin 19,21,22, 23, 24 ve 25 maddelerinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri ,
- ISPS Gemi Güvenlik Zabiti, Liman Tesisi Güvenlik ve Şirket Güvenlik Sorumlusu eğitimleri
- Sınırlı Kaptan Yeterliğinden Vardiya Zabiti (500-3000 GT) Yeterliğine Geçecekler İçin Tamamlama, Sınırlı Başmakinist Yeterliğinden Makine Zabiti (750-3000 KW) yeterliğine Geçecekler İçin Tamamlama, Sınırlı Vardiya Zabiti Yetiştirme, Sınırlı Makine Zabiti Yetiştirme ve Yat Kaptanı Yetiştirme kurslarının

ATILIM Den.ve G.Adam.Kursu
Beş Telsiz Mah. Rauf Denktaş Cad. No19-3 Zeytinburnu/İSTANBUL
Tel:0.212.5476980
Tayfa ve Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 19,21,22,23 ve 25. maddelerinde belirtilen STCW eğitimleri ve Vardiya Tutma eğitimleri,

PİRİ REİS G.Adam.Yet.Kursu
Cihangir Mah.Defterdar Yokuşu No.35
Beyoğlu-İSTANBUL
Tel:0.212.2518249 -Tüm gemiadamlarına yönelik Yönetmeliğin 19., 20., 21., 22., 23., 24. ve 25. maddelerinde geçen STCW eğitimleri,
-Sınırlı Başmakinist yeterliğinden Makine Zabiti (750-3000 KW) Yeterliğine geçecekler için tamamlama, Sınırlı Makine Zabiti Yetiştirme, Sınırlı Kaptan yeterliğinden Vardiya Zabiti (500-3000 GT) Yeterliğine geçecekler için tamamlama, -Sınırlı Vardiya Zabiti Yetiştirme eğitimleri,
-Birinci zabit ve Kaptan (500-3000 GT), İkinci Makinist ve Başmakinist (750-300 kW), Vardiya Zabiti (500-3000 GT), Makine Zabiti (750-3000 KW) yetiştirme eğitimleri,

BEBEK Den.ve G.Adam.Yet.Kursu
Çelebi Hamamı Sok.No:10 K:1-2-3 Beyoğlu/İSTANBUL
-Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri
-Petrol Tankeri Tanıtım, Kimyasal Madde Tankeri Tanıtım, Sıvılaştırılmış Gaz Tankeri Tanıtım ve Ro-Ro Yolcu Gemilerinde (Ro-Ro Yolcu Gemilerinin dışındaki) Çalışma Yeterliği (Tayfalar için) ve Ro-Ro Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliği (Zabitler için) STCW eğitimleri

BEYAZ ERGUVAN Den.G.Adam.Kursu
Atatürk Mah.Çiftlik Sok. No:17-1
Ümraniye/İSTANBUL
Tel:0.216.4610118 -Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri,
-Tayfa ve sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 22. maddesinde belirtilen Petrol Tankeri Tanıtım , Kimyasal Madde Tankeri Tanıtım ve Sıvılaştırılmış Gaz Tankeri Tanıtımı STCW eğitimleri,
-Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Ro-Ro Yolcu Gemileri Gemiadamları STCW eğitimi,

HERGÜNER Den.Kursu
Cumhuriyet Cad.18-B
Hereke-KOCAELİ -Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Yönetmeliğin 21,22,23 ve 24 maddelerinde belirtilen eğitimler,
-Yat Kaptanı yetiştirme eğitimleri,

FURUNO Den.Kursu
Kemankeş Mah.Kılıçalipaşa Mescidi Sok.Akkan No.20 K.2-3
Tophane-İSTANBUL
Tel:0.212.2527101
Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri

MİLENYUM Den.Gemi Ac.ve Öz.Öğ.Hiz.Ltd.
Necatibey Cad. Akçe Sok.Akçe Han.No:18 D:1-2 Karaköy/İSTANBUL
Tel:0.212.2936381 Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları

LİZKUR Den.ve G.Adam.Kursu
Bahariye Cad. No:46-3 Kadıköy/İSTANBUL Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri

KARA Den.ve Gem.Yet.Kursu
Keçihatun Mah.Millet Cad. Gülşen Apt. No:21 Fatih-İSTANBUL
Tel:0.212.5866568 Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları

ANKER Den.ve Ge.Yet.Kursu
Kemalkeş Mah. Mumhane Cad.No:136
Karaköy-Beyoğlu-İSTANBUL
Tel:0.212.2491085 Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları
Dr.Özhan Gürkan Denizcilik Kursu
Fahrettin Kerim Gökay Cad. Eğitim Mah. Poyraz Sok. Sadıkoğlu II İş Merkezi No:28 K:1 D:15-16
Hasanpaşa Kadıköy/İSTANBUL
Tel:0.216. 5501057 ISPS Gemi Güvenlik Zabiti, Liman Tesisi Güvenlik ve Şirket Güvenlik Sorumlusu eğitimleri,

ÇANAKKALE BÖLGE MÜD.LÜĞÜ
YETKİ ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ÖZEL KURS MERKEZLERİ

GÜLAY Den.Eğt.Merk.
Kemal Paşa Mah. Eski Mahkeme Sok No:21 D-4 ÇANAKKALE
Tel:0.286.2140917 Tayfa sınıfı ve Balıkçı Gemisi Kaptanı yeterliklerine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri

GÜLAY Den.Eğt.Merk.
AYVALIK Şubesi
Sakarya Mah.İnönü Cad.No:8 K:1 Ayvalık/BALIKESİR
Tel:0.266.3128044 Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri

MUDANYA Den.Eğt.Merk.
Ömerbey Mah.Bursa Yolu A Blok No:9 Mudanya/BURSA
Tel:0.224.5445200 Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı Gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya.Tutma eğitimleri

SAYAR Den.Eğt.Merk.
İhsanniye Mah.Kaşif Acar Cad. 41.Sok. No:22 K:2 Bandırma/BALİKESİR
Tel:0.266.7147660 Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterlikler ile Balıkçı Gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya.Tutma eğitimleri

SAMSUN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAPA Den.Eğt.Kursu
Pazar Mah.Fatih Sultan Mehmet Cad.No:65 SAMSUN
-Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik Yönetmeliğin 21, 22 ve 23 ncü maddelerinde belirtilen eğitimler,

ALKAN Den.ve G.Adam.Kursu
Tersane Cad.Kurtuluş Sok. No:8 SİNOP Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri

KAPTAN Den.G.Adam.Kursu
Merkez Kale Mah.19 Mayıs Bulvarı Cumhuriyet İşhanı K:8 No:72 SAMSUN -Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Tayfa ve sınırlı yeterlikteki gemiadamlarına yönelik Yönetmeliğin 22. maddesinde belirtilen Petrol Tankeri Tanıtım, Kimyasal Madde Tankeri Tanıtım, Sıvılaştırılmış Gaz Tankeri Tanıtım eğitimleri,

SAMSUN Den.ve G.Adam.Kursu
Kale Mah.Bankalar Cad.Ferah Sok.Kurtoğlu İşhanı No:5 K:6 SAMSUN Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,

BURAK Den.Eğt.Merk.
Ortakulak Mah.Topçu Konağı Cad. No:114 A-B BARTIN
Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri

ÇAPA DENİZCİLİK-II G.Adam.Kursu
Mustafa Kemal Mah.Sakarya Cad. No:13/2 Fatsa/ORDU
-Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 22. maddesinde yer alan Petrol Tankeri Tanıtım ve Kimyasal Tanker Tanıtım eğitimleri,
-Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 21. ve 23. maddelerinde belirtilen eğitimler,

OKYANUS Den.ve G.Adam Kursu
Yeni Mah. 4. Sok. Enginyurt İş merkezi K:3 ORDU
Tel:0.452.2144479 Tayfa sınıfı gemiadamları ile yat kaptanı ve sınırlı yeterliğe sahip gemiadamlarına yönelik olarak Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,

OKYANUS Den.ve G.Adam Kursu GÖRELE Şubesi
Kumyalı Mah.Belediye Sarayı K:4 No:12 Görele/GİRESUN Tayfa sınıfı ve Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri

ŞABAN GÜVEN Den. Ve Gemiad. Kursu
19 Mayıs Mah. Mevlevihanevi Cad. No:18 K:2 SAMSUN Tayfa sınıfına yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri,

YUNUS EMRE DENİZ FENERİ Denizcilik ve Gemiadamları Yetiştirme Kursu
Kaledere Mah. Hükümet Cad. No:63 Kat:2-3 Ünye/ORDU - Tayfa sınıfı ile sınırlı yeterlikler, balıkçı gemisi ve yat kaptanı yeterliğine yönelik Gemiadamları Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri

MERSİN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

MODERN Den.ve G.Adam.Kursu
İstiklal Cad. Etibank Bitişiği Uysal Apt.K:2/5 MERSİN
Tel:0.324.2386644 - Seyir vardiyası Tutma, Makine Vardiyası Tutma, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, Denizde Kişisel cankurtarma Teknikleri, Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Cankurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği, Temel İlkyardım, Radar Gözleme ve Plotlama, Otomatik Radar Plotlama Aygıtlarını (Arpa) Kullanma, İlkyardım ve Tıbbi Bakım, Petrol Tankeri Tanıtım, Petrol Tankeri İşlemleri, Kimyasal Madde Tankeri Tanıtım, Kimyasal Madde Tankeri İşlemleri, İleri Yangınla Mücadele, Ro-Ro Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliği, Yolcu Gemilerinde (Ro-Ro Yolcu Gemilerinin Dışındaki) Çalışma Yeterliği kursları,

ÖZ OSKAR Den.ve G.Adam.Yet.Kursu
Savaş Mah.Şehit Pamir Cad. Mavi Merkez İşhanı K:4 No:23-25 İskenderun/HATAY Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterlikler, Balıkçı gemisi ve Yat Kaptanı Yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma eğitimleri

DOĞA Dnz.ve Gemiad. Kursu.
Çankaya Mah. Silifke Cad. Ali Erzin İşhanı No:29 MERSİN
Tel:0.324.2335333 Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik olarak Yönetmeliğin 19, 21, 23 ve 25 maddelerinde belirtilen eğitimler ile Vardiya Tutma eğitimleri,

BONCUK Bilg.ve Denizcilik Kursları
Hastane Cad. Camişerif Mah. 5219 Sokak Gökçel İşhanı Kat:4 No:6 MERSİN
Tel:0.324.2322602 -Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik olarak Yönetmeliğin 19, 21,23,24,25 maddelerinde belirtilen eğitimler ile Vardiya Tutma eğitimleri,
-Yönetmeliğin 22. maddesinde belirtilen Petrol Tankeri Tanıtım, Petrol Tankeri İşlemleri, Kimyasal Madde Tankeri Tanıtım, Kimyasal Madde Tankeri İşlemleri eğitimleri,
-Ro-Ro Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliği (tayfa) eğitimleri,
-ISPS Gemi Güvenlik Zabiti ve Şirket Güvenlik Sorumlusu eğitimleri,

TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

SAHİL Den.Eğt.Kursu.
Merkez Çarşı Mah.Deniz Cad.No:15/2
RİZE
Tel: 0.464.2142437 Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ve Vardiya Tutma eğitimleri

SANCAK Den.Eğt.Merk
Yalı Mah.Cami Sok.Konya Apt.No:3 TRABZON
Tel:0.462.2304835 Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ve Vardiya Tutma eğitimleri

GİRESUN Den.Eğt.Merk.
Gazi Cad.H.Avni Öğütçü Sok. Doğramacı İşhanı K:1 GİRESUN
Tel:0.454.2160601 Tayfa sınıfı gemiadamlarına yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kurslarının yanısıra Amatör Denizci ve Yat Kaptanlığı hazırlık kursu açılması

YENİ DÜNYA Den.Eğt.Merk.
Cumhuriyet Cad.No:10 K:5 TRABZON
Tel:0.462.3268860 Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ve Vardiya Tutma eğitimleri

EKOL Den.Eğt.Merk.
Merkez Gündoğdu Beldesi Bozuk Kale Mah. RİZE Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterlikler, Balıkçı gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri

KABOTAJ Den.ve Gem.Kursu
Yeniköy Mah.Yalı Cad.Karamehmetoğlu İşhanı No:19 K:4
RİZE Tayfa sınıfına yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları

ANTALYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

DEM Den.Eğtve Müh.Ltd.Şti.

Liman Mah.Barış Manço Cad. No:39 ANTALYA
Tel:0.242.2594025 -Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterlikler, Balıkçı gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik, Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ve Vardiya Tutma eğitimleri
-Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterliklere yönelik Yönetmeliğin 21 ve 22.maddesinde geçen STCW eğitimleri

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI TARAFINDAN YÖK’E BAĞLI OKULLARA VERİLEN EĞİTİM İZİNLERİ
YÖK’e BAĞLI OKULLAR VERİLEN YETKİ

İTÜ Denizcilik Fakültesi
Tuzla/İSTANBUL
Tel:0.216.3954501 - 1.sınıfı bitirenlere 19.maddedeki, 5.yarıyılı tamamlayanlara 20.21. ve 23. maddelerindeki belirtilen STCW sertifikaları, mezun olanlara 22. ve 25. maddelerinde belirtilen STCW sertifikalar ile Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliği, Ro-Ro Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliği sertifikalarının düzenlenmesi,
-Güverte bölümünde 6 ncı yarıyılı tamamlayanlara Uzakyol Vardiya Müh, mezunlarına Uzakyol İkinci Mühendisi yeterlik sınavlarına girme hakkı,
-Makine bölümünde 6 ncı yarıyılı tamamlayanlara Uzakyol Vardiya Zabiti, mezunlarına Uzakyol Birinci Zabitliği yeterlik sınavlarına girme hakkı,
- Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik Gemiadamları Yönetmeliğinin, 19,20,21,22,23 ve 25 nci maddelerinde belirtilen STCW Sertifika eğitimleri,
-GMDSS Genel Telsiz Operatörlüğü ve daha alt düzeydeki telsiz operatörlüğü eğitimleri
-- ISPS Gemi Güvenlik Zabiti, Liman Tesisi Güvenlik ve Şirket Güvenlik Sorumlusu eğitimleri

İTÜ M.Y.O Denizcilik Bölümü
Cumhuriyet Cad.Metehan Sok.Esenyalı 81520 Pendik/İSTANBUL
Tel:0.216.4934346 -Vardiya Zabitliğinden Birinci Zabit yeterliğine, Kaptan yeterliğinden Uzakyol Kaptan yeterliğine, Uzakyol Vardiya Zabitliğinden Uzakyol Birinci Zabitliğine terfilerde öngörülen A-II/2 ve Makine Zabitliğinden İkinci Makinistliği yeterliğine, Başmakinist yeterliğinden Uzakyol Başmakinist yeterliğine, Uzakyol Vardiya Makinistliğinden Uzakyol İkinci Makinistlik yeterliğinde terfilerde öngörülen A-III/2 kurslarının verilmesi,
-Mezun olan öğrencilere Yönetmeliğin 19.maddesinde geçen STCW belgelerinin kursa katılmaksızın düzenlenmesi,
Güverte programından mezun olanlara Vardiya Zabiti, Gemi Makineleri İşletme programından mezun olanlara Makine Zabiti yeterlik sınavlarına girme hakkı,

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu
Tınaztepe Kampüsü 30560 Buca/İZMİR
Tel:0.232.4204178 - 1.sınıfı bitirenlere Yönetmeliğin 19.maddelerinde, 6.yarıyılı tamamlayanlara 20.21. ve 23. maddelerinde, mezun olanlara 22. ve 25. maddelerinde belirtilen STCW sertifikalarının kursa katılmaksızın verilmesi
- Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik Gemiadamları Yönetmeliğinin, 19,20,21,22,23 ve 25 nci maddelerinde belirtilen STCW Sertifika eğitimleri,
- Gemici, Yağcı, Yat Kaptanı, Yönetmeliğin 8 nci maddesinin (b-1) bendinde yer alan Sınırlı Vardiya Zabitliği Eğitimi ile 8 nci maddesinin (b-4) bendinde yer alan Birinci Zabit yeterliğine yükselme esnasında aranan eğitimlerin verilmesi,
-Güverte bölümününde 6 ncı yarıyılı tamamlayanlara Uzakyol Vardiya Zabiti, mezunlarına Uzakyol Birinci Zabitliği yeterlik sınavlarına girme hakkı,
-GMDSS Genel Telsiz Operatörlüğü ve daha alt düzeydeki telsiz operatörlüğü eğitimleri
- ISPS Gemi Güvenlik Zabiti, Liman Tesisi Güvenlik ve Şirket Güvenlik Sorumlusu eğitimleri
- Güverte bölümü 1. sınıfı bitirenlere Yönetmeliğin 22 nci maddesinde belirtilen STCW sertifikaları ile Vardiya Tutma belgelerinin kursa katılmaksızın adlarına düzenlenmesi,

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi (Güverte)
Çamburnu/Sürmene/TRABZON
Tel:0.462.7522031
- 1.sınıfı bitirenlere 19.maddesinde., mezun olanlara 20.21.22. 23.24. ve 25. maddelerinde belirtilen STCW belgelerinin kursa katılmaksızın düzenlenmesi,
- Tayfa ve zabitan sınıfına yönelik Gemiadamları Yönetmeliğinin, 19,20,21,22,23,24 ve 25 nci maddelerinde belirtilen STCW Sertifika eğitimleri,
-6 ncı yarıyıl tamamlayanlara Uzakyol Vardiya Zabiti, mezunlarına Uzakyol Birinci Zabitliği yeterlik sınavlarına girme hakkı,
-GMDSS Genel Telsiz Operatörlüğü ve daha alt düzeydeki telsiz operatörlüğü eğitimleri,
-Sınırlı Vardiya Zabitliği (A-II/3), Vardiya zabitliği (A-II/I),Vardiya Zabitliğinden Birinci Zabit Yeterliğine Yükselme (A-II/2), Kaptan yeterliğinden Uzakyol Kaptanı yeterliğine yükselme (A-II/2) , Vardiya Zabitliğinden Birinci Zabitliğe yükselme ve Kaptan yeterliğinden Uzakyol Kaptanı yeterliğine yükselme eğitimleri için Gemiadamları Yönetmeliğinde öngörülen İngilizce eğitimleri,

Yakındoğu Ün.Denizcilik Fak.
PK.670 Lefkoşa/KKTC
Tel:0.392.2236464 Öğrencileri adına, Yönetmeliğin 19 ncu maddesinde geçen STCW sertifikalarının kursa katılmaksızın düzenlenmesi,

Uludağ Ün.Yalova M.Y.O
YALOVA
Tel:0.224.5739862 Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterlikler, Balıkçı gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kurslarının verilmesi,
GMDSS Genel Telsiz Operatörlüğü ve daha alt düzeydeki telsiz operatörlüğü eğitimleri,
Güverte, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Yatçılık ve Yat İşletmeciliği programlarından mezun olan öğrencilerin GMDSS Genel Telsiz Operatörlüğü ve daha alt düzeydeki telsiz sınavlarına kurs şartı aranmaksızın katılabilmeleri,

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fak.
ÇANAKKALE 14.06.2002 tarihinden sonra okula kayıt yaptırarak mezun olan öğrencilere ise, en çok dört ayı liman seferi olmak üzere 12 ay deniz hizmetini Eğitim ve Sınav Yönergesinin 53 ncü maddesi gereğince, onaylanmış bir staj defterine uygun olarak bir gemide tamamladıklarını belgeleyenlere Sınırlı Vardiya Zabiti sınavlarına girme hakkı,

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
Bornova/İZMİR 14.06.2002 tarihinden sonra okula kayıt yaptırarak mezun olan öğrencilere ise, en çok dört ayı liman seferi olmak üzere 12 ay deniz hizmetini Eğitim ve Sınav Yönergesinin 53 ncü maddesi gereğince, onaylanmış bir staj defterine uygun olarak bir gemide tamamladıklarını belgeleyenlere Sınırlı Vardiya Zabiti sınavlarına girme hakkı,

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel
Meslek Yüksek Okulu
Atatürk Cad. No:67 41500
Karamürsel/KOCAELİ
Tel:0.262.4541895 14/06/2002 tarihinden sonra eğitime başlayan;
-Güverte program mezunlarına “vardiya zabiti” sınavına girebilme hakkının yanısıra
Gemiadamları Yönetmeliğinin 19, 20, 21 ve 23 üncü maddelerinde yer alan Deniz Güvenlik Eğitimlerini öğrenimleri esnasında almaları sebebiyle kursa katılmaksızın
adlarına STCW belgelerinin düzenlenmesi,
-Gemi Makineleri Programı mezunlarına “makine zabiti” sınavına girebilme
hakkının yanısıra Gemiadamları Yönetmeliğinin 19, 21 ve 23 üncü maddelerinde
yer alan Deniz Güvenlik Eğitimlerini öğrenimleri esnasında almaları sebebiyle
kursa katılmaksızın adlarına STCW belgelerinin düzenlenmesi,
-Deniz ve Liman İşletme Programı mezunlarına “sınırlı vardiya zabiti” sınavına
girebilme hakkının yanısıra Gemiadamları Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinde
yer alan Deniz Güvenlik Eğitimlerini öğrenimleri esnasında almaları sebebiyle
kursa katılmaksızın adlarına STCW belgelerinin düzenlenmesi,

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu Deniz Elektroniği-Haberleşme Bölümü
Atatürk Cad. No:67 41500 Karamürsel/KOCAELİ
Tel:0.262.4541895 Mezunlarına Gemiadamları Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinde belirtilen STCW Sertifikalarının kursa katılmaksızın düzenlenmesi,

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu Güverte, Deniz Haberleşme, Deniz Elektroniği, Gemi Makineleri İşletme ve Deniz Liman İşletme Programları,
Atatürk Cad. No:67 41500 Karamürsel/KOCAELİ Sözkonusu bölümlerde öğrenim gören öğrenciler adına, 2 yıllık teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra staja çıkabilmeleri için okuldan öğrenimlerinin tamamlandığına dair belge getirenlere Gemiadamları Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinde belirtilen STCW Sertifikalarının kursa katılmaksızın düzenlenmesi,

Mersin Deniz ve Ticaret Meslek Yüksekokulu (Vakıf Yüksekokulu)
Bahçelievler Mah. 16. Cad. No:81
MERSİN
Tel:0.324.3295037 -Güverte (Ön Lisans) bölümü mezunlarına Vardiya Zabitliği sınavına girebilme hakkı,
-Deniz ve Liman İşletme (Ön Lisans) bölümü mezunlarına Sınırlı Vardiya Zabitliği sınavına girme hakkı,
- Güverte bölümünün birinci sınıfını tamamlayan öğrencilerden Denizde Güvenlik-I ve Denizde Güvenlik-II , Deniz ve Liman İşletme bölümünün birinci sınıfını tamamlayan öğrencilerden Denizde Güvenlik-I, Denizde Güvenlik-II ve Temel İlkyardım derslerinden başarılı olduklarını belgeleyenler adına Gemiadamları Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinde belirtilen STCW Sertifikalarının kursa katılmaksızın düzenlenmesi,

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI TARAFINDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKULLARA
VERİLEN EĞİTİM İZİNLERİ

M.E.BAKANLIĞINA BAĞLI OKULLAR

Muğla-Bodrum Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Yat Bölümü
Tayfa sınıfı ile Sınırlı yeterlikler, Balıkçı gemisi ve Yat Kaptanı yeterliğine yönelik Yönetmeliğin 19.maddesinde belirtilen STCW Kursları ile Vardiya Tutma eğitimleri

Muğla-Bodrum Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Yat Bölümü
-Yat Kaptanlığı bölümünden mezun olan öğrencilerin, “Tahditli Telsiz Operatörü” veya “Kısa Mesafe Telsiz Operatörü” belgelerinden birine sahip olduklarını belgelemeleri halinde sınavla Yat Kaptanlığı,
- Yat Kaptanlığı bölümünden mezun olan öğrencilere, Gemiadamları Yönetmeliğinin
19 ncu maddesinde belirtilen STCW Sertifikalarının sınavsız düzenlenmesi,

Antalya Anadolu Meslek Lisesi Güverte Bölümü
-14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan güverte bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-1) bendi gereğince, 12 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Vardiya Zabitliği,
-tayfa sınıfına yönelik gemiadamları Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinde belirtilen STCW Sertifika kursları

Çanakkale Gelibolu Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Güverte Bölümü
14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan güverte bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-1) bendi gereğince, 12 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Vardiya Zabitliği,
-tayfa sınıfına yönelik gemiadamları Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinde belirtilen STCW Sertifika kursları

İstanbul Pendik Anadolu Denizcilik Meslek LisesiGüverte Bölümü
14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan güverte bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-1) bendi gereğince, 12 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Vardiya Zabitliği,

İstanbul Beykoz Denizcilik ve Su Ürünleri Anadolu Meslek Lisesi Güverte Bölümü

İstanbul Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi
Çırağan Cad. Beşiktaş/İSTANBUL
-14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan güverte bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-1) bendi gereğince, 12 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Vardiya Zabitliği,
-14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan gemi makinaları bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 9 ncu maddesinin (B-a) bendi gereğince, 12 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Makine Zabitliği,
Okul öğrencileri ile okul dışından diğer tayfa ve zabitan sınıfı gemiadamlarına, Radar Gözlem ve Plotlama, Otomatik Radar Plotlama Aygıtlarını Kullanma, İlkyardım, Tıbbı Bakım ile Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk STCW kurslarının verilmesi,
-Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-7) bendi gereğince, Uzakyol Vardiya Zabitliği yeterliği ile iki yıl denizde Vardiya Zabitliği yapan gemiadamlarının Uzakyol I.Zabitliği yeterlik sınavına girebilmeleri için öngörülen A-II/2 müfredatının verilmesi,,
- Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-8) bendi gereğince, Kaptan yeterliği ile deniz hizmetini tamamlamalarını müteakip, Uzakyol Kaptan yeterlik sınavına girebilmeleri için öngörülen A-II/2 müfredatının verilmesi,
- Güverte, Güverte-Avlama, Gemi Makineleri ile Gemi Elektroniği ve Haberleşme bölümlerinden mezun olanlara, Yönetmeliğin 19 ncu maddesindeki STCW sertifikalarının kursa katılmaksızın verilmesi,
- Okul öğrencileri ile okul dışından diğer tayfa ve zabitan sınıfı gemiadamlarına, Yönetmeliğin 22 nci ve 23 ncü maddelerinde belirtilen Petrol Tankeri Tanıtım, Petrol Tankeri İşlemleri ve İleri Yangınla Mücadele Eğitimlerinin verilmesi,
- ISPS Gemi Güvenlik Zabiti ve Şirket Güvenlik Sorumlusu eğitimleri
-14/06/2002 tarihinden sonra kayıt yaptırıp mezun olan güverte bölümü mezunlarının, Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin (b-3) bendinin ikinci paragrafı gereğince 500 GT’den büyük gemilerde, altı ayı köprü üstünde eğitim olmak üzere toplam oniki ay deniz eğitimini, onaylanmış bir staj defterine uygun olarak tamamlamak kaydıyla vardiya zabiti sınavına,
-14/06/2002 tarihinden sonra kayıt yaptırıp mezun olan gemi makineleri bölümü mezunlarının ise aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin (
cool.gif
bendinin (c-2) alt bendinin birinci paragrafı gereğince 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde, altı ay deniz eğitimini onaylanmış bir staj defterine uygun olarak tamamlamak kaydıyla makine zabiti sınavına girme hakkı verilmiştir.

Kocaeli Gölcük Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Güverte Bölümü
- Tayfa sınıfı gemiadamlarının yanısıra sınırlı yeterlikteki zabitan sınıfı gemiadamları ile balıkçı gemisi kaptanlığı ve yat kaptanlığına yönelik, Gemiadamları Yönetmeliğin 19. maddesinde geçen STCW eğitimleri ile Vardiya Tutma belgelerine ilişkin eğitimler,

Ordu Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Güverte Bölümü
-14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan güverte bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-1) bendi gereğince, 12 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla
Sınırlı Vardiya Zabitliği,
- Gemiadamları Yönetmeliğinin 11. maddesinin (1) nolu bendinin 2. paragrafında geçen Yat Kaptanlığı kursu,
- Tayfa sınıfı gemiadamları ile Balıkçı Gemisi kaptanlığı yeterliklerine yönelik Gemiadamları Yönetmeliğin 19. maddesinde geçen STCW eğitimleri

Rize Mimar Sinan İMKB Anadolu Meslek Lisesi Güverte Bölümü

Rize Çayeli Ahmet Hamdi İsakoğlu Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Güverte Bölümü

Zonguldak Ereğli Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Güverte Bölümü
- 14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan güverte bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 8 nci maddesinin (b-1) bendi gereğince, 12 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Vardiya Zabitliği,
- Tayfa sınıfı gemiadamları ile Balıkçı Gemisi Kaptanlığı yeterliklerine yönelik Gemiadamları Yönetmeliğin 19. maddesinde geçen STCW eğitimleri,

Antalya Anadolu Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü
14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan gemi makinaları bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 9 ncu maddesinin (B-a) bendi gereğince, 6 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Makine Zabitliği,

Çanakkale Gelibolu Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü 14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan gemi makinalerı bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 9 ncu maddesinin (B-a) bendi gereğince, 6 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Makine Zabitliği,

Mersin Anadolu Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü
14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan gemi makinaları bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 9 ncu maddesinin (B-a) bendi gereğince, 6 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Makine Zabitliği,

İstanbul Beykoz Denizcilik ve Su Ürünleri Anadolu Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü
14.06.2002 tarihinden sonra eğitime başlayan gemi makinaları bölümü mezunlarına, Gemiadamları Yönetmeliğinin 9 ncu maddesinin (B-a) bendi gereğince, 6 ay staj yapmak ve staj defterlerinin okullarınca onaylanması şartıyla, sınavla Sınırlı Makine Zabitliği

İstanbul Pendik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü

Kocaeli Gölcük Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü

Ordu Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü

Rize Mimar Sinan İMKB Anadolu Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü

Rize Çayeli Ahmet Hamdi İsakoğlu Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü

Zonguldak Ereğli Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü

İzmir Motor Anadolu Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü

Samsun Merkez Anadolu Meslek Lisesi Gemi Makinaları Bölümü
Endüstriyel Teknik Öğretim Okulları Bünyesinde Açılan Denizcilik Meslek Liselerinin, Güverte, Güverte-Avlama, Gemi Makineleri, Gemi Elektroniği ve Haberleşme Bölümü Gemiadamları Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinde belirtilen STCW Sertifikalarının
kursa katılmaksızın düzenlenmesi,

Geri