Gemi Brokerliği Yardım!!!

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.

orcizm

Küpeşteci
Denizci
İstanbul Üniversitesi bilindiği üzere 2011-2012 öğretim yılında duim(güverte) opsiyonuna öğrenci alımına başladı. İki sorum olacak...

1-)Okuldan mezun olduktan sonra bikaç sene (5 sene düşünüyorum)açık deniz tecrübesi edinip, İngilterede ship management konusunda yüksek yapıp üzerine birde ICS(İnstitute of chartered shipbrokers) sertfikasını almak gibi bir planım var ancak tüm bunları yaptığım zaman yaşım yaklaşık 29-30 oluyor :D sizce iyi bir broker olmak için sektöre atılmak konusunda geçmi kalınmış olunur?

2-) Sadece 1 senelik deniz stajı tamamlayıp direk brokerlık mesleğine soyunmak dahamı mantıklı bir karar olur?

Kaptanlığı bırakıpta karada ship broker olarak çalışanların yardımını beklıyorum

İdeal olarak yaş 25 olmalıdır, Broker'lık başlı başına ayrı bir meslektir.
Çok detaylı bilgi gerektirir, o yüzden erken başlamak daha fazla yol aldırır.

Broker olmak için deniz kariyerine ihtiyacınız yok, gerekli eğitimleri (Bilhassa İngilterede) almanız diplomanıza ek olarak sizin için yeterli olacaktır.Fakat bu adımlara başladan evvel kendinize simdiden staj yapıcak, pratik eğitim alacak bir işletme bulmanız mesleğe adım atmak için sağlam bir yapı taşı olacaktır.

Başlamak bitirmenin yarısıdır, İlk staj yapacağınız yeri garantilemek de başlamaktır.
Bol Şans ve Başarılar

Çoğu şirket office boy olarak alıp ship broker olarak stajerlık yapmamıza imkan sağlamaz zaten çoğu broker burnundan kıl aldırmayan tipler olduğu için sadece ofiste kağıt getir çay götürden başka iş yapıcağını sanmıyorum.Yani Ticari yazışmalar İngilizce terimler liman işlemleri ve sehem kuruluşunun esasları ve bağlantıları kolay kolay hiç bir broker oturup anlatmaz detaylı şekilde...

Belki bir 2-3 sene denize 3.veya 4. olarak açılıp, ingilterede sertifika programları için finans yaratmakta iyi bir seçenek olabilir. Az buçuk teknik konularada göz aşinalığı olacağı için yarın birgün bir brokerin işine yarayacağı bilgiler edinilebilir. Ancak tek sıkıntı zaman. Kaptan Sakin Türk ün de dediği gibi nekadar çabuk bu işe burnumuzu sokarsak network okadar geniş olacak. Ancak dün itibariyle görüştüğüm bir kişi (kendisi bir ICS follower) sen ingilterede ICS sertifikanı al dön (8-9 ayda tamamlanıyor kurs) zaman problemini kafana takma dedi ve kariyerimi 3 sene deniz sonrasında ingilterede sertifika olarak belirlemiş bulunuyorum. Yorum yazan arkadaşlara ilgilendiklei için teşekürler.Broker olmak isteyen arkadaşlara da araştırdığım kadarıyla söyleyebileceğim şeyler:

1- Çok iyi ingilizce ek olarak yapabilirseniz rusça(tanker ile uğraşıcaksanız) veya ispanyolca
2- ICS gibi bir sertifika dünyada geçerliliği olan bir sertifikadır. Bu sene itibariyle Gemi Brokerleri Derneği bu programın eğitim haklarını aldı ve Türkiye de verilmektedir.Bunu edinmenizde büyük fayda var.
3- Bu işin vatanı ingiltere. Orda yaşayacağınız tecrübe size birçok kapı açacaktır. Alım satım brokerlığı konusunda Türkiye de açık bulunmakta bu işide en iyi italyanlardan öğrenebilirsiniz.

Herkese kolay gelsin.

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
Geri