Gemi İnşaa Mühendisliği için Üniversite Önerileriniz?

burakay

Küpeşteci
Denizci
gemi inşa mühendisliği için hangi üniversiteler iyidir.hangilerini önerirsiniz puanları nelerdir.
özel olarak piri reis üniversitesi nasıldır. puanları nelerdir ve yıllık ne kadar para ödenir ortalama
 
Gemi İnşaa Mühendisliği Programı için İTÜ ve KTÜ Öneririm,
Taban puanları ÖSYM Klavuzlarında mevcut,
Ayrıca Piri Reis için birşey söyleyemeyeceğim, Yıllık ücretini ve Puanlarını arayıp öğrenebilirsin.
Adres: İstasyon Mah.Hacıoğlu Sok. 34940 Tuzla/İSTANBUL | Tel: 0216 581 0050
 
teşekkür ederim :) bu arada bnde amatör denizci belgesi var buu yat kapatanı olarak yükseltmek istiyorum bunun için şartlar nelerdir.
 
İTÜ bu mesleğin Türkiye'deki beşiğidir. Okulun imkanları (kütüphane laboratuvar gibi ) diğerlerine göre daha fazladır. Geniş bir hoca kadrosu vardır.

Yıldız Teknik Üni. ise önceden makine fakültesi bünyesinde olmasından ötürü makine derslerini İTÜ'den daha fazla vermekteydi. Ancak birkaç yıl önce Denzicilik ve Gemi İnş. Fak. bünyesi kurulunca yeni müfredatı nasıl şekillendi incelemeniz lazım ancak çok da fark etmeyecektir.
Her iki okul da Türkiye'nin önde gelen gemi inşa eğtimini vermektedir.

YTÜ'ye artı puan verebileceğiniz bir konu ise okulunuz devam ederken aldığınız seçmeli derslere göre (müsteşarlıktan gelen bir yazı vardır, bölümün webinde bulabilirsiniz) daha sonrasında sadece STCW sertifikalarını alıp uzakyol vardiya müh. ehliyeti için staj ve sınav başvurusu yapabilirsiniz.

KTÜ için herhangi bir bilgim olmadığı için bir yorum da bulunamam. Ancak piyasada bereber çalıştığımız, tanıdığımız ve işini hakkıyla bilen ve yapan meslektaşlarımız mevcuttur.

Bu okulların öğrencileri en az bir dönem diğer okulun hocasından ders alır, hatta beraber proje yaparlar.

Üçü de devlet üniversitesidir. İTÜ ve YTÜ'nün puanları net olarak bilmiyorum ama yüksek denilebilecek seviyededir

Sonuç olarak mezun olduktan sonra tersane piyasasında hangi okuldan mezun olduğunuz çok da farklı etmez. Önemli olan yaptığınız, becerebildiğiniz işiniz ve sahip olduğunuz niteliklerdir.
 
Piri reis üniversitesi için şunu diyebilirim sadece en iyisi olmayabilir ama bu konuda dünya çapında üç hoca derslere giriyor. sander çalışal , ömer belik ve osman kamil sağ . sander çalışal adlı isim ise bu konuda olayı bitirmiş insanlardan biri . hocamız(sander çalışal) amerikan deniz kuvvetleri , türk deniz kuvvetleri , odtü , boğaziçi , berkeley gibi üniversitelerde hocalık yapmış ve özel işler için bulunmuş bir insan .
 
Piri reis üniversitesi için şunu diyebilirim sadece en iyisi olmayabilir ama bu konuda dünya çapında üç hoca derslere giriyor. sander çalışal , ömer belik ve osman kamil sağ . sander çalışal adlı isim ise bu konuda olayı bitirmiş insanlardan biri . hocamız(sander çalışal) amerikan deniz kuvvetleri , türk deniz kuvvetleri , odtü , boğaziçi , berkeley gibi üniversitelerde hocalık yapmış ve özel işler için bulunmuş bir insan .

Okullardan kendi rızasıyla ayrıldığına dair bir de istifa dilekçelerini görseydik gönlümüz rahat olurdu.
 
Okullardan kendi rızasıyla ayrıldığına dair bir de istifa dilekçelerini görseydik gönlümüz rahat olurdu.

Ben dilekçeyi nereden bulabilirim bu birincisi . Ki Sander Çalışal istifa edip gelmiştir bundan eminim ama inanır mısın istifa dilekçesini fotokopi çekip dağıtmıyorlar :)Artı sen bunların kovulup sonra PRÜ ne geldiğini mi söylüyorsun:):) Niçin her Piri Reis Üniversitesi hakkında bir şey dendiğinde muhalefet oluyorsun.. Artı Osman Kamil Sağ dediğin gibi eğer kovulduysa sizce o üniversite için kayıp olmadı mı. Şu ülkede uluslararası başarı en çok hangi bölümde sağlandı Denizcilik Fakultesinde doğru değil mi? Peki bunun en büyük pay sahibi kişiler arasında Osman Kamil Sağ değil mi ?Kurumlardan bahsetmiyorum . Ki adam sizin fakulte kurucusu , ki IAMU kurucu başkanı , ki bir çok ülkeye eğitim danışmanlığını yapmış , ki sizin okulunuzda ki çoğu gelişim onun girişimi sayesinden gerçekleşmiş, siz neyin peşindesiniz İtü lüler olarak niçin nankörlük yapıyorsunuz .
 
Okulun iyi olması orada bulunan 1-2 hocanın iyi olmasından öte okulun birçok bileşeninin iyi olması ile ilgilidir. Benim tanıdığım bazı hocalar var adam çok iyi diyorsun, hocalığı berbat yada tersi ya da ne iyi bir adam ne iyi bir hoca.

Ardından okulun laboratuvar, kütüphane, araştırma olanaklarını göz önünde bulundurmak lazım. Benim öğrencilik yıllarımda İTÜ'nün bilgisayar lab.ları çok iyi idi (hala da öyledir sanırım) ama öğrencilere bilgisayar kullanacakları ödev fazla verilmezdi, Yıldız'da da bilgisayar imkanları kısıtlıydı ama hocalar bilgisayar kullanmanız gereken ödevler verilirdi. Ancak daha sonra Yıldız'da da olanakların arttırılma çalışmalarının yapıldığını biliyorum, ancak ne kadarı tamamlandı ve kullanımda onu öğrenilmesi lazım.

Sonra öğrenci kendisine bakmalı. Ya bu hoca yoklama almıyor, dersleri takip etmem, sınav zamanı fotokopilerden çalışırım, arkadaşlarla sınavda şirket kurarım gibi bir mantıkla okulu bitirmeye kalkarsa da o okulun iyiliğinden bahsedemezsin.

Vaktiyle yaşanmış bir olaydır. Alaylı diye tabir ettiğimiz okul okumamış ama işi bilen tersanede taşeronluk yapan firmaların sahiplerinden birisi olan bir ustamız yanına aldığı mühendisten memnun kalmaz. O mühendisin mezun olduğu okulun dekanına mektup yazar, siz nasıl adam yetiştiriyorsunuz diye. O dekan da gelir o ustayı tersanede ziyaret eder konuşurlar.

Benim de karşılaştığım bazı kişiler var hem meslektaşım hem de başka branşlardan. Word'de iki satır yazı yazmaktan, Excel'de iki hücreyi toplamaktan aciz; mesleğin en basit en temel konularından bihaber şimdi bu adamların hocaları okulları kötüdür diyemeyiz.

Sözün özü okulun iyiliğini hocaların iyiliği ile ölçemezsiniz, diğer unsurların da iyi olması ve etkinliği ile olur. Kuru kuruya okul milliyetçiliği yapmanın manası yoktur.
 
Geri
Üst