Gemi Inşaa Soruları

cool371980

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar gemi inşaa dan giren arkadaşlar lütfen bir el atalım. sitede makina gemi inşaa sınav soruları neredeyse yok gibi. giren arkadaşlar biraz yorum yaparlarsa herkes için iyi olur. şimdiden paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler.

bu soruyu çözebilecek arkadaşlar aranıyor. bu tip sorular çok soruluyor.

Bir geminin deplasmanı 2500 ton , KG’si 3,0 m’dir. Bu gemi KG’si 4,0 m olan ambarına 3000 ton yük aldıktan sonra KG’si 7 m olan güvertesine de yük alacaktır. Yüklemesonunda GM‘in 0,60 m olması için güverteye kaç ton yük alınması gerekir?(yüklemelerden sonra KM = 4,50 bulunmuştur)
a) 749 ton
b) 839 ton
c) 629 ton
d) 669 ton
e) 549 ton

bu sorunun çözümü nasıl oluyor. bilen arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
Meyil deneyi yapmak üzere güvertesine 15 tonluk bir ağırlık konan gemide deplasman 3150 ton oluyor. Bu ağırlık enine doğrultuda 10 m hareket ettirildiğinde 8 m boyundaki bir sarkaç, 0,28 m sapma yaptığına göre meyil açısını bulunuz.
a) 4°
b) 3°
c) 2°
d) 5°
e) 1°

Paylaşımcı Arkadaş, bende bu derse çalışıyorum ve çözüm yolunundan daha çok konuyu anlaya bilmek için; Uz.Kpt. Teoman Akının "gemi stabilitesi" kitabını aldım ve ordan çalışmaya başladım makinacıların anlayabileceği nitelikte basit olarak anlatıyor, istersen sen de bir bak!
Slmlr.

bende de pdf olarak var. ben perşembe günü girdim ve 65 ile kaldım malesef. baya değişik sorular vardı şansıma. eski sorulardan da yanlış yaptığım oldu demekki. neyse artık 1 ay var önümde. Durmak yok çalışmaya devam. Bana çıkan soruları da yazcam burada.

Cool371980 Kardeşim aşağıdaki mail adresinden not bırakırsan elimdeki gemi inşaa notlarını sana'da yollayayım, hiç kimse kusura bakmasın paylaşmayan hiç kimse ile hiçbirşey paylaşmayacağım. Yönetici bunu ayarlaya bilirse elimdeki dökümanları sadece paylaşım yapanlara gönderebilirim. Slmlr.

Selamlar, pazartesı gunu bende grıdım gemı ınsaa sınavına,baya yenı sorulardan geldı;bunlardan bır tanesı prızmatık bır buda, olculerını vermıs ve draft da cm basına batması ıcın ton mıktarınını soruyor. cevap:2,05 ton/cmgemımın tescıl boyu sorusu vardı?.gemının su hattı ne ole ıfade edılır?dokme yuk gemılerının yolcu kapasıtesı hangı sertifika da belirtilir. freeboard.yolcu gemılerınde yolcu sayısı sorveyı kac yılda bır yapılmalıdır.aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin arkadaşlar.

Açıkçası elimdeki dökümanları isteyen herkese gönderebilirim. Zaten makinacı kalmadı denizde bari bir işe yarayalımda gecikmesin insanlar. Sürede olmuş 36 ay bitermi babam bu?

Cool371980 Kardeşim aşağıdaki mail adresinden not bırakırsan elimdeki gemi inşaa notlarını sana'da yollayayım, hiç kimse kusura bakmasın paylaşmayan hiç kimse ile hiçbirşey paylaşmayacağım. Yönetici bunu ayarlaya bilirse elimdeki dökümanları sadece paylaşım yapanlara gönderebilirim. Slmlr.

Sagolasin kardeşim. Ozelden yollayacağım mail adresimi

Selamlar, pazartesı gunu bende grıdım gemı ınsaa sınavına,baya yenı sorulardan geldı;bunlardan bır tanesı prızmatık bır buda, olculerını vermıs ve draft da cm basına batması ıcın ton mıktarınını soruyor. cevap:2,05 ton/cmgemımın tescıl boyu sorusu vardı?.gemının su hattı ne ole ıfade edılır?dokme yuk gemılerının yolcu kapasıtesı hangı sertifika da belirtilir. freeboard.yolcu gemılerınde yolcu sayısı sorveyı kac yılda bır yapılmalıdır.aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin arkadaşlar.

Gecmişsinizdir inşallah kardeş. Sizden ricam eğer soruları ve cevaplarını not aldıysanız, yeni bir konu açıp yayinlamaniz. Bu sayede eski sorularida tekrar etmiş oluyoruz. Neredeyse açılmış gemi inşaa konusu 1 elin parmakları kadar

Geri