Gemi Kaptanı Olmak Istiyorum Sorularim Var Abiler Ablalar Bi Yardim

kaplan37

Küpeşteci
Denizci
Oncelikle merhaba abilerim ablalarim.Ben suan bir anadolu lisesinde 11.sinif tm ogrencisiyim.Ben gemi kaptani olmak istiyorum.internette biraz arastirdim ama cok karmasik bilgiler var sonunda bu siteyi buldum ve bi konu acmak istedim eger konu onceden acilmissa kusuruma bakmayin.oncelikle benim kaptan olabilmek adina universitede hangi bolumu tercih etmeliyim ve hangi universiteyi onerirsiniz ve anadolu lisesi ogrencisi olmam dezavantaj mi birde okulumda tm dersleri goruyorum universiteler hangi puan turuyle aliyor bu acidan tm ogrencisi olarak sıkıntı ceker miyim ? ve unide okumak zorlar mi ? Bilen abilerim ablalarim bana yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler.

itü denizcilik fakultesi guverte bolumunu sececeksin eger hayatını mahvetmeyi kafana koyduysan tabi anadolu lisesi okuyorsun daha mantıklı bir alana yonelmeni tavsiye ederim sana sadece

bizler düşündüğün gibi beyazları giyinip gemi limana gelince kızların görücüsüne çıkmıyoruz....limanlarda sıraya girip bizi beklemiyor kimse...üzerimizde tulumlarla ambarlarda güvertelerde miyarda eşşek gibi çalışıyoruz...hatta ve hatta bizim gibi okul mezunu olmayıp askeriyeden gelip başımıza kaptan olanlara mecburi saygı gösterip söyledikleri mantıksız saçma sapan şeylere HAKLISINIZ SÜVARİ BEY demek zorunda kalıyoruz...ailemizden çocuğumuzdan uzak herlşeyden kısıtlı bir hayat sürüyoruz...ben heves etme derim

Benimde aynı sorularım var , anadolu lisesi tm alanındayım ve bu sene mezun oluyorum. Hayallerim var , ve mesleğin zorluğu değil beni korkutan , sonrasında iş bulma durumu . Gözümde sorun var , bu ilerde işe alınmamda bir zorluk yada caydırıcılık yapabilirmi ? + '' 2 yıllık bölümlerde galiba tonaj sınırı koyuyorlarmış bu duruma uygun şekilde uzak yol kaptanı olunabiliyormuş '' ? yüksek okulun fakülteye karşı dezavantajı çok olurmu ? bu konularda bilgisi olan abiler ablalardan yardım bekliyorum :)

yolun daha başındasınız arkadaşlar sizlere hayattan aldığım bir dersi söylüyorum her ne olursa olsun akşam eve gidebileceğiniz bir meslek seçin denizcilik dışardan göründüğü gibi değildir zordur sürekli dikkat sürekli çalışma ister gecesi gündüzü yoktur öyle hemen kaptan olunmuyor bu işi yapacaksanız fakülte şart ehliyet sınırlaması olmayan bir okul okursanız iş bulma açısından önünüzdeki büyük bi engeli kalkar çünkü gemilerin tonajı 3000 bin grosun üzerinde olunca lise ve yüksekokulların verdiği 3000 gros sınırı ile sadece 4.lük yapıyorsunuz eğer türk bayraklı gemi olursa sıkıntı yok ama yabancı bayraklarda bazı önemli bayrak ülkeleri sınırlı ehliyete endorsement vermediği için iş bulmak oldukça zorlaşıyor ve piyasada şu an açıkta oldukça çok vardiya zabiti var eğer bir tanıdık yoksa imkansız gibi iş bulmak gelelim fakülteye hazırlıkla birlikte 5 yıl okul biticek staj bulucaksınız okul bitince 36 ay hizmet ile sınava girip 2. kaptan olacaksınız bi 36 ay hizmetle tekrar sınava girip anca kaptan olunuyor (çok kısa yazdım) oda aralıksız sürekli çalışırsanız bu kadar süre şu anda türkiyede bir elin parmağını geçmeyecek şekilde gemilerinde türk bayrak taşıyan iyi şirketler mevcut iş bulmak çok zorlaştı bir tanıdığın yoksa iş bulmak çok zor çok çok iyi referanslar gerekli yabancı ehliyetler var ve türk armatörlerin çoğu yabancı bayrak (yabancı bayrak olunca sigorta yok) bir çok zorluklar yetmiyormuş gibi maaşlarda oldukça düşmeye başladı benim asker kökenli yada okullu diye bir ayrımım hiç bir zaman olmamıştır olmazda önemli olan insan olması ama denizde insan öyle bir piskolojiye bürünüyor ki en dedikoducu bir bayandan daha çok dedikoducu en piskopat insandan daha piskopat olabiliyor (gemilerde 1 tane kesin çıkar) bu da gemilerde genel olarak personelin huzurunu her zaman bozar birde şu an popüler olan maaşların yatmaması problemi var tabi maaş yatırmayan şirketler oldukça çoğaldı birde maaşı geç yatıranlar var 1 ay 3 ay geriden yatar düzenli yatıranlar elbette var onlar zaten belli herkes o firmalara saldırıyor zaten dolayısıyla iş bulmak tanıdık yoksa İMKANSIZ yol yakınken size tavsiyem hiç bulaşmayın bir çok güzel meslekler var denizciliği kötülemiyorum sadece zor diyorum

Geri