Gemi Makineleri Bölümü

Kaptan Sakin TÜRK

Kıdemli
Site Yetkilisi
Dekan
GEMİ MAKİNALARI BÖLÜMÜ

[FONT=Times New Roman, Times, serif]
atolye2.jpg
[/FONT]

Okulumuzun gemi makinalarına girmek isteyen öğrencileri 8. sınıfta O.K.S'ye girerek okulumuzu ve bölümü tercih etmeleri gerekmektedir.O.K.S'de gemi makinaları bölümünü kazanan öğrenciler okulumuzun yapacağı Mülakat ve bedeni yeterlilik sınavında da başarılı olmaları gerekmektedir.Bu sınavları geçen öğrencilerimiz daha sonra tam teşekküllü hastaneden alacakları,gemi adamı olur belgesi ile okula kaydolur.

atolye4.jpg

Eğitim süresi 4 yıldır.1. sınıfta İngilizce ve genel kültür derslerinde ortak eğitim verilir.2. ,3. ve 4. sınıflarda mesleki dersleri ağırlıklı eğitim verilir.Öğrencilerimize bu eğitimleri süresince meslek bilgisi,malzeme bilgisi,makine elemanlarının tanıtımı ve çalışması,meslek resmi,hidrolik pnomatik,termodinamik,mekanik ve dayanım bilgisi, gemi elektriği,gemicilik bilgisi derslerinin teorik bilgileri verilir.Bu bilgiler tesviye,kaynak,torna ve motor atölyelerinde uygulamaya dönüştürülerek,öğrencilerimize meslek ile ilgili teknik bilgi ve beceriler kazandırılır.Son sınıf öğrencilerimiz imkanlar dahilinde yöremizde bulunan denizcilik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde atölye eğitimini uygulamalı yaparak bilgi ve becerilerini pekiştiriler.Bu bölüm mezunları 6 ay Açık Deniz Stajını yaptıktan sonra gemi adamları sınav merkezinde,okudukları meslek derslerinden sınava girerler.Bu sınavları kazananlara SINIRLI MAKİNE ZABİTİ Ehliyeti verilir.
Bu bölümden mezun olanlar kamu ve özel sektöre ait türk ve yabancı bandıralı gemilerde makine zabiti olarak ve gemi inşa sektöründe çalışabilirler.

[FONT=Times New Roman, Times, serif]
atolye3.jpg
[/FONT]

bence bu bolum en güzeli ben izmirde okuorum bu bolumu güverte fln hikaye en iyisi gemi makınaları başmakinist oldun mu war ya:D

Geri