Gemi Tavsiyeniz?

ademozzmen

Küpeşteci
Denizci
slm,gemiye çıkmak için sayılı günlerim var fakat iki seçenekten birini seçmem lazım sizden de bu yüzden tavsiye istiyorum,75 metre kostere telsizci çıksam mı,yoksa konteynır gemisine düz stajer olarak mı çıksam.telsizci çıksam daha sonrasında sınava girerken bilgi eksikliği olur herhlade vb. konularda yorumlarınızı bekliyorum.

75 MT. coaster gitme derim.o gemilerde yaşam standartları berbattır.ben 2000 tl maaş almak yerine 30.000 dwt tankerde 2 ay hiç maaş almadan 8 ay 500 USD a çalıştım.ama stajyerdim.zabitlerim İTÜ KATÜ, 9 Eylüldendi.Çok sağolsunlar herşeyi ögrettiler.temelde zayıftım.ama şuan kendime güveniyorum zabit ehliyetimi bekliyorum.ve çok rahat 3. lük yapabilirim.hem tanker hem denizcilik bilgim sayelerinde ve kendi özverimle üst noktaya geldi.Coaster de zaten hep çekirdekten yetişme bırak bişey ögretmeyi ufacık hata yapsan ah bu okullular yokmu bişey bilmezler gibi şeyler derler sana.coaster a ancak stajının sonunda 1 2 aylıgına gideceksen git ama normal şartlarda asla tavsiye etmem.NEDEN : kahvaltın 2 çeşit olur peynir zeytin.bide çay.yemekler sıkıntılıdır.kumanya hemen biter günlerce sulu haşlama patates yersin.gemi ufaktır. limanda dahi yalpa yapar ilk geminse deniz tutar.içinde ki personel genelde ( genelde diyorum iyi insanlar muhakkak var) serseri tiplerdir. kolay kolay paranı alamazsın.gemi bogazda 2 gün tamir için kalsa maaşını vermezler ee gemi bakıma girdi anca ödüyoruz derler kısacası COASTER den uzak dur kardeşim

bence kakalak'a da gitme, orada enseye şaplak muhabbeti çok.1 sene dişini sıkabiliyorsan git büyük dökme'ye paşalar gibi staj yap derim vesselam.

3000 gross yeterliliğinle kaliteli bir yerlere gitmek istiyorsan kimyasal tanker tercih etmelisin 75 metre kakalaktan kesinlikle uzakdur bence...

Geri