Gemicilik Yapacak Vardiya Zabiti

• Konuyu açan Konuyu açan requrt
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

requrt

Küpeşteci
Denizci
arkadaslar bugun akar gurupa is basvurusuna gittigimde personel mudurunun karsisina oturdum.o sirada guverte stajeri bir arkadas geldi ve doldurdugu formu uzatti.personel mudurude suanda pozisyon olmadigini belirtti.guverte stajeri arkadasimizda gemici olarak cikip cikamayacagini sordu bunun uzerine personel muduru bizde gemici gemicidir.stajer stajerdir 600 tl maasi vardir nettir deyip arkadasi birazda bu tutum isteginden dolayi azarlar gibi gonderdi.

Derken arada bir iki telefon gorusmesinden sonra sira bana geldi bende vardiya zabiti oldugumu is basvurunda bulunmak istedigimi soyledim.referanslarimi sordu bende stajimin yarisini kuruyukte diger yarisini tankerde yaptigimi soyledim.personel mudurude bana tanker gemilerinde once deneme amacli bir kontrat gemici olarak calistiriyoruz dedi. Benim devreler yandi tabi.aklima az once giden guverte stajeri arkadas geldi hemen.sirket prensibine gore stajerden gemici olmuyordu.ama vardiya zabitinden gemici oluyordu.peki maas durumu zabit maasimi oluyor diye sordugumda hayir bastan pesin soyliyim maas gemici maasi dedi.halbuki benim asciligim daha iyidir bir kontrat mutfakta denemesini soyluyucektim ama dalga gecemeyecek kadar kotu hissettim kendimi.ve sirkete basvuru yapmadan ordan ayrildim

Bu sirkete giderek basvuru yapacak yeni zabit adaylarinin bilgisi olmasi icin yazdim bu konuyu.heryerde denizcilik kotuye gidiyor diye okuyordumda boylesinin basima gelecegini hic tahmin etmemistim.

Denizcilik kötüye filan gitmiyor hocam armatörlerin cebi hergün daha fazla doluyor ama sektörde o kadar andaval cahil zabit varki adam bulabiliyorlar o şirketlerin hepsi 2008 de eşşekler gibi yalvarıyordu nolur bana gel diye hemde vrd zbt ehliyetine ,tek çakre ya büyük bi felaket yada bu hükümetin iktidardan gitmesi ,2010 dan beridir armaötlerin ne deiyse yaptılar doğudan güneydogudan ne kadar adam varsa kursla uzakyol kagıdı aldırdılar ama pek sürmez bu keyifleri eninde sonunda zabitlerde örgütlenecektir hele az daha şamar yesinler de armatörlerden o zaman,ben 10 aydır cıkmıyorum bu sebeplerden ötürü adam 2500 usd hepsi ıcınde yabancı bayrak a teklif ediyor birde utanmadan şirkete gelmen lazım görüşmeye diyor ulan dallama ben 7 kontrat atmısım uzakyolda zabit olarak senın eder
N cv nın ne ederkı benı ayagına görüşmeye cagıracaksın sen benı değerlendırmeye kadir değilsin ki git bakkaldan almış adam gelsın ehlıyetı onu yolla gemıne

evet bunun ilgili bir haber okudugumda cok sasirmistim.haberi diger arkadaslarimlada paylasmak isterim

www.persemberotasi.com/eski_arsiv.php?b=d&konu_id=44

Tamda bu haberin yayınlandığı tarihlerde, yeni zabitliği aldığımda aynı şirket 1 haftada 3 kere arardı bana gel göndereyim seni hemen diye her aradığında fiyat 200 dolar artardı. Şimdi aynı şirkete siz 3 kere başvuruya gidin kimse almamış ben niye alayım der. O kadar çok başvuru o kadar çok eleman var ki adamlar artık tecrübesizini bırakın referanssız almayacak kadar doydu.

Birazda arz-talep meselesi oldu. Okul sayisini cogaltip istihdam fazlaligi yaratmak yerine egitim kalitesini artirmak daha iyi bir yoldur. Okul fazla olunca zabit kalitesi artmiyor malesef zabit sayisi artiyor.

Geri