Gemide İsyan

okkkko

Küpeşteci
Denizci
Evet soru cok sacma biliyorum ama eskiden cok sik rastlanan bi durumdu. Bir buyugum ticari gemilerde. Tek kaptanin tabancasi olur gemide demisti isyana kalkisma olursa diye. Suvari olan tanidigim gemide silah bulunmadigini soyledi. Sorum su gemide isyan cikarsa durum nasil kontrol altina alinir. Lise son ogrencisiyim.

Biz seviyeli insanlariz boyle seyler (isyan) bizde olmaz!

Silah konusuna gelince - 6136 sayili Atesli silahlar kanununda yeri var, suvariye verilebilir. Ama PSC lerde problem yaratacagindan, olsa bile, yurtdisi seferlerinde bulundurulmaz.

Asker kokenli zabitlerin cogunda tasima ruhsatli silah vardir ama cogu normalde bile tasimazlar.

Silah zaten heves edilecek birsey de degildir.

Selametle..

İsyan durumunda isyan çıkaran şahısın üzerindeki zararlı herşey alınır ve kendine zarar veremeyeceği boş bir kabine kapatılır.ilk limana kadar veya karasularına girince tahliye edilir ve genelde otoriteye teslim edilir.gemide isyan da çıkar, kafayı hoplatma durumları da, kavga da...gemiler birer ülkedir.öyle düşünün.

gemide isyana sebebiyet veren herhangi gibi birini tutuklattırıp kamaraya hapsettirebilirsin hangi karasularda olursan ol yada uluslararası dahi olsa vardığın limanda o ülkenın kuralına tabi olucagın için o isyan cıkaranıda cürüm işlemişse o ülkenın yetkililerine teslim edersin o ülkenın kanunlarınca yargılanır ki isyan olasalıgı cok düşük olsa olsa koster tarzı kakalaklarda olur .niteliksiz elemanlarda yani

Çalıştığım geminin eski jurnal kayıtları ve tutanak raporlarını okumuştum, bir kamarot gemi sefere çıktıktan sonra kendini off ediyor ve önce personel salonu daha sonra da zabitan salonundaki insanlara küfür edip tehdit edip baya bi sorunlar çıkarıyor ayrıca kendini de öldüreceğini söylüyor. Yaşananlardan sonra kaptan, zabitan ve personelden birkaç kişi adamı kelepçeleyerek başaltına kapatıyorlar ve sefer sonuna kadar başında 2 kişi bekliyor. Tabii şirket her şeyden haberdar gemi limana aborda olunca polis gelip hepsini alıp karakola götürüyor. Mahkemeleri devam ediyordu o dönem sonrasını bilmiyorum bu da bir çeşit isyan, her türden insan var maalesef.

Geri