Gemilerin Yapımında Kullanılan Hidrolik Pnömatik Sistemler

Kaptan16

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar Kolay gelsin..

Öncelikle bugüne kadar yaptığınız paylaşımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için herkese ayrı ayrı teşlekkür ederim.

Bir konu üzerinde uzun bir araştırmam oldu fakat yeterli düzeyde bir bilgiye sahip olamadım, gemicilik konusunda uzman kişilerin burda olabileceğini düşünerek bu bölümden sizden yardım almak için konu açmaya karar verdim, sizden gemilerde kullanılan hidrolik ve pnömatik sistemlerin bir listesini rica edicektim.

Örnek verecek olursak geminin şu bölümünde bu hidrolik veya pnömatik parça kullanılıyor gibisinden bir rapor hazırlamam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden kolay geldin..

Hayırlı Ramazanlar..

Hidrolik Bölümler: Ambar kapak sistemleri, Dümen Donanımı, Asansör sistemleri, Gemi Bomları, Irgat Sistemleri vs.

Pnömatik Sistemleri: Makine Kontrol Kumandaları (Throttle)

Aklımda olan sistemler bunlar, araştırmanı spesifik olarak bu donanımlar üzerinde geliştirirsen bir ödev ortaya çıkar.

Paylaşırsan da seviniriz.

Tankerlerdeki çeşitli valfler her iki sisteme de eklenebilir.2 sistemde de aktif olarak kullanılmakta.
Hidrolik sistemlere Craneler, makinedeki hidrolik püskürtme sistemi, makine ve güvertede yardımcı araç olarak kullanılan pompalar , pitch kontrol sistemi

sivil gemilerde durum nedir bilmiyorum ama benim çalıştığım gemilerde kullanılan hidrolik sistemlere örnekler vereyim.pitch kontrol sistemleri.makine şanzumanında reduction gear da bağlama ve ayırma işleminde kullanılan hidrolik clutch lar.fin stabilizer yalpa sisteminde kullanılan hidrolik valfler.havuzlarda dalış ve çıkışı sağlayan pnömatik valfler mevcuttur.crane lerde kullanılan hidrolik sistemler.gaz kollarında kullanılan hidrolik ve pnömatik sistemler mevcuttur.

Geri